Levoit luchtreinigers en luchtbevochtigers – jong bedrijf met groot succes

Niet alleen de kostenfactor, maar ook punten als design, features en stroomverbruik spelen een belangrijke rol bij de aanschaf. Alle antwoorden zijn te vinden in deze handleiding van de fabrikant.

Veelgestelde vragen over luchtreinigerfilters

Vooral met de filters rijzen vaak vragen die moeten worden verduidelijkt voordat u koopt. Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hebben Levoit luchtreinigers een actief koolfilter?

Alle luchtreinigers van Levoit hebben een actief koolfilter, dat geuren &co. uit de kamerlucht filtert.

Waar kan ik vervangende filters kopen?

Vervangende filters kunnen zowel rechtstreeks bij de fabrikant als op platforms zoals Amazon worden gekocht. Als u de vervangende filters liever in lokale winkels koopt, kunt u ze vinden in geselecteerde speciaalzaken. Houd er echter rekening mee dat sommige luchtreinigers alleen met filters die voor dit doel zijn voorzien kan werken. Welk filter het juiste is, staat in de gebruiksaanwijzing.

Hebben de luchtreinigers een HEPA-filter?

Net als bij het actieve koolfilter hebben alle luchtreinigers een hoogwaardig HEPA-filter dat ongeveer 99,97% van de verontreinigende stoffen uit de lucht verwijdert.

Wanneer moeten de filters vervangen worden?

Veel modellen hebben een ingebouwde filterindicator die oplicht wanneer het filter moet worden gereinigd of vervangen. Aangezien Levoit zowel hoogwaardige HEPA-combinatiefilters als actieve koolfilters gebruikt, moeten deze volledig worden vervangen om de functie te behouden. De fabrikant raadt aan om het luchtfilter te gebruiken ongeveer elke 6 maanden, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Kan ik filters van andere merken gebruiken?

Kortom, andere fabrikanten bieden ook geschikte filters die kunnen worden gebruikt. Er moet echter altijd worden opgemerkt dat deze niet onder de garantie van Levoit vallen en ook niet dezelfde prestaties hoeven te leveren. Als u zo lang mogelijk iets van uw apparaat wilt hebben, moet u alleen originele filters van het bedrijf Levoit gebruiken.

Welke verontreinigende stoffen kunnen worden gefilterd?

De combinatie van HEPA-filter en actief koolfilter is ideaal als u deeltjes zoals stof, bacteriën, pollen, mijten of andere luchtverontreinigende stoffen wilt verwijderen. Bovendien Kook- en rookgeuren aanzienlijk verminderd worden.

Welke verontreinigende stoffen worden niet gefilterd?

Hoewel Levoit al erg hoog is met 99,97% filtering, kunnen niet alle deeltjes uit de lucht worden gefilterd. Zeer fijne verontreinigende stoffen of zoals formaldehyde kunnen niet volledig worden verwijderd.

Vervuilende reiniging Levoit luchtreiniger

Voor welke kamergrootte zijn luchtreinigers en luchtbevochtigers geschikt?

Levoit heeft in zeer korte tijd een breed scala aan producten opgebouwd, waaronder zowel kleinere als grotere apparaten. Theoretisch kan worden gezegd dat luchtreinigers en luchtbevochtigers geschikt zijn voor alle kamergroottes. Het is echter de moeite waard om een kijkje te nemen naar de respectievelijk prestatieniveau en de CADR-waarde of de bevochtigingssnelheid.

Modellen voor kleine ruimtes

Zowel de luchtreinigers als de luchtbevochtigers hebben kleinere modellen die ruimtes onder de 25m² betrouwbaar reinigen of bevochtigen.

Modellen voor middelgrote ruimtes

Als u op zoek bent naar een geschikt model voor middelgrote ruimtes tot 50m², kunt u de volgende luchtreinigers en luchtbevochtigers met een gerust geweten gebruiken:

Modellen voor grote ruimtes

Hoewel kleinere modellen kunnen worden gebruikt voor zeer grote ruimtes, kan niet worden gegarandeerd dat de omgevingslucht volledig wordt gereinigd of zelfs bevochtigd. In dit geval is het raadzaam om grote apparaten van Levoit te gebruiken. Vanaf 50m² zijn de volgende modellen beschikbaar:

Installatie

De plaats waar het apparaat zal worden geplaatst, moet goed doordacht zijn. Een luchtreiniger heeft net zo weinig zin in ruimtes die zelden als luchtbevochtiger worden gebruikt in ruimtes met een luchtvochtigheid van meer dan 60%. Hier kunt u zien voor welke ruimtes de twee producten geschikt zijn.

Levoit luchtreinigers zijn met name geschikt voor veel gebruikte ruimtes die regelmatig veel vervuilende stoffen uitstoten.n en geuren. De volgende kamers zijn beschikbaar:

  • Woonkamer
  • Slaapkamer
  • Hal
  • Kwekerij
  • Kantoor

Natuurlijk kan de luchtreiniger ook in de kelder of badkamer worden geplaatst. Deze gebieden worden echter relatief zelden doorkruist, waardoor de kosten-batenfactor aanzienlijk afneemt. Als je eenmaal een kamer hebt gekozen, is het logisch om het apparaat in het midden te plaatsen. Bovendien moet de luchtreiniger met een paar centimeter afstand naar het volgende object.

Met de luchtbevochtiger hangt het minder af van de kamer zelf, maar van de heersende luchtvochtigheid. Idealiter ligt dit in de meeste kamers tussen de 40% en 60%. Als deze waarde bijvoorbeeld in de winter onder valt, kan een luchtbevochtiger helpen.

Alle ruimtes die te droog zijn en daardoor irritatie van de luchtwegen kunnen veroorzaken, kunnen baat hebben bij de Levoit luchtbevochtiger. Dit verdient ook de voorkeur. geplaatst in het midden van de kamer en houd een zekere minimale afstand tot omringende objecten.

Reiniging van Levoit luchtbevochtigers en luchtreinigers

Om de levensduur van de apparaten te garanderen, moeten ze regelmatig worden gereinigd. Dit omvat niet alleen de Reinigen of vervangen van de filters en de watertank, maar eerder het verwijderen van afzettingen, kalk en andere resten.

Hoe worden luchtreinigers gereinigd?

De Levoit luchtreiniger LV-H132 kan in slechts een paar eenvoudige stappen van bovenaf worden geopend. Vervolgens kunnen de verschillende filters stap voor stap worden verwijderd. HEPA- en actieve koolfilters moeten echter worden vervangen in plaats van alleen worden gereinigd. Alleen voorfilters kunnen met de hand worden gewassen.
Zodra alle filters zijn verwijderd, kan het apparaat ook van binnenuit worden gereinigd en worden bevrijd van afzettingen. Omdat de luchtreiniger niet met water werkt, kan een ontkalkingsmiddel dienovereenkomstig worden achterwege gelaten.

Hoe worden luchtbevochtigers gereinigd?

Als u de LV600HH ultrasone luchtbevochtiger als voorbeeld neemt, moet u eerst wachten tot het water volledig koud is geworden. Verwijder vervolgens de tank van het apparaat en giet overtollig water uit. Na het verwijderen van het luchtkanaal en de mistpijp, moeten beide componenten ongeveer 30 minuten in azijn worden gedrenkt.

Ondertussen kunt u het absorptiekussen aan de binnenkant verwijderen en spoelen onder schoon water. Vervolgens moet het kussen volledig worden gedroogd. In de binnenkamer kun je ook azijn doen en laten weken. Wanneer de 30 minuten zijn verstreken, moet alles worden schoongemaakt met de meegeleverde reinigingsborstel.
Volg deze stappen ook voor het waterreservoir. Alleen als de tank voldoende in azijn is gedrenkt, kunnen minerale afzettingen volledig worden verwijderd. Zodra alle componenten zijn opgedroogd, kan de luchtbevochtiger weer in elkaar worden gezet.

Reiniging Levoit luchtbevochtiger

Hoe kan kalkaanslag in de luchtbevochtiger worden verwijderd?

De fabrikant Levoit stelt dat de luchtbevochtigers van het bedrijf idealiter met gedestilleerd of gefilterd water moet worden gebruikt. Dit vermindert de kans op kalkaanslag op het apparaat. Als u nog steeds kalkaanslag op de luchtbevochtiger vindt, kan deze worden verwijderd met milde ontkalkingsmiddelen of citroenzuur.