Wind Machine Vergelijking – Het grote testoverzicht

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt dat u zal helpen om aandacht te besteden aan de belangrijke dingen bij het kopen van windmachines. Deze fabrikanten en merken zoals Brandson, AEG, Koenic, Casafan, Dmx, Unhold, Klarstein, Ozavo, Quigg, Rowenta of Vornado bieden allemaal concurrerende apparaten.

Prestaties en stroomverbruik

De windmachines hebben verschillende prestaties. De eenheidswatt geeft het werkelijke vermogen aan. Een kilowattuur is een meeteenheid. Als een apparaat 1000 watt verbruikt in een uur, is dat één kilowattuur.

“In de EU zijn huishoudelijke stopcontacten ontworpen voor ongeveer 2500 watt!”

Wattage is wat uit je stopcontact wordt gezogen. Het betekent niet dat ‘watt gelijk is aan vermogen’. Dus alleen op het wattage afgaan helpt niet. Goede apparaten hebben minder verbruik (d.w.z. minder watt) en sterkere prestaties! 200 watt is dus niet sterker dan 120 watt.

Interessanter is de diameter: 30 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm of 120 cm. Ze maken het verschil tussen ventilator en windmachine, vooral in grote ruimtes.

Luchtcirculatie

Let op de indicatie m³/h. Dit verwijst naar de kubieke meter lucht die per uur wordt gecirculeerd. Als je een kleine kamer hebt, zal de windmachine als een tornado zijn. Ook is het belangrijk hoe je de windmachine positioneert. Zorg er bij het instellen van het apparaat voor dat het zo vrij mogelijk staat. Dit is de enige manier voor de wind van de machine om de kamer volledig te bereiken.

Volume

Als u een windmachine nodig heeft voor de bouw, speelt het volume een nogal ondergeschikte rol. Het is sowieso luid. Als u daarentegen een windmachine voor uw kantoor nodig hebt, mag deze het omgevingsvolume niet overschrijden. Hetzelfde geldt voor de leefruimte. En nu wordt het moeilijk, tenzij je de windmachine ver weg van je slaapkamer plaatst.

Ruimte

Heeft een windmachine veel ruimte nodig? De afmetingen van de windmachines zijn beheersbaar. Ze zijn zo ontworpen dat ze snel verplaatst en vervoerd kunnen worden. Het is niet de ruimte zelf die de windmachine inneemt, het is eerder de werkruimte die de machine nodig heeft. Zorg ervoor dat de windmachine voldoende lucht heeft om te “ademen”.

Aankoopprijs

De aanschafprijs speelt een niet onbelangrijke rol als het gaat om de aanschaf van een windmachine. Grote apparaten kosten meestal meer. Dit is niet noodzakelijkerwijs te wijten aan de meer geavanceerde technologie, die in principe hetzelfde is – dit is voornamelijk te wijten aan de materialen en de prestaties van de motoren en de afwerking.

Veiligheid

Let op een geldige CE-certificering voor de apparaten. Bij schade kan dit ook relevant zijn voor de verzekeringsmaatschappij.
Over het algemeen zijn de apparaten veilig. Laat ze echter indien mogelijk onbeheerd (bijvoorbeeld ’s nachts) lopen.

Grootte van de kamer

Hier moet je goed kijken en goed omrollen. Een apparaat dat te sterk is, kan letterlijk alles van je bureau in je kantoor vegen. Er kunnen onaangename tocht in het appartement zijn. Als je precies wilt berekenen welke omwenteling je nodig hebt, moet je de rekenmachine pakken en de kubieke meter van je kamer berekenen.

De formule hiervoor is:
Breedte x Diepte x Hoogte = kubieke meter

Voor een ruimte die 10 m lang, 10 m breed en 3 m hoog is, zou dat 300 m³ zijn.
Nu hoeft u alleen nog maar de informatie van de fabrikant te vergelijken met uw m³ en weet u in welke tijd de lucht kan worden gecirculeerd.