Comfortabel slapen in de zomer dankzij verkoelend beddengoed en kussens

Niet altijd zijn de methoden voor het koelen van het bed in de slaapkamer volledig voldoende. Als de temperaturen te hoog zijn en het nauwelijks te verdragen is in de slaapkamer, kunnen geschikte apparaten voor meer verfrissing zorgen.

Airconditioning voor kou in de hele kamer

Een airconditioner is waarschijnlijk het krachtigste apparaat dat kan worden gebruikt om het bed te koelen of de kamer te koelen. De gewenste temperatuur kan met een druk op de knop worden ingesteld. Slechts een paar minuten later dalen de temperatuurwaarden in de kamer. Als u het bed gewoon een beetje wilt afkoelen, kunt u de airconditioning gebruiken een uur voor het slapengaan inschakelen, zodat dekbed en kussen een bepaalde basiskou hebben.

Frisse wind met ventilator

Een ventilator kan niet alleen zorgen voor wat verfrissing met uiterste nauwkeurigheid, maar ook de luchtcirculatie ondersteunen. Hoewel de ventilator niet direct op het gezicht moet worden gericht, is het verschil tijdens de nacht niet verwaarloosbaar.

Ventilator met waterkoeling

Een ventilator met waterkoeling is hier bijzonder effectief, omdat de opkomende watermist de huid bedekt met een aangename en koele laag. Dit resulteert in een zogenaamd verdampingsproces, dat de eigen lichaamstemperatuur beter reguleert. Houd er echter rekening mee dat een ventilator met waterkoeling alleen zinvol is als de Vochtigheid in een normaal bereik is gelegen. Anders kan er schimmel ontstaan in de betreffende kamer.

Wil je toch niet zonder de ventilator, dan kan het raadzaam zijn om ook een luchtontvochtiger in de kamer te voorzien.

Plafondventilator om het beddengoed af te koelen

Veel mensen geven de voorkeur aan een licht dekbed en een verkoelend kussen in de zomer, waar ze ’s avonds in kunnen vallen. Een plafondventilator zorgt ervoor dat beide componenten ’s nachts een koel oppervlak behouden, waardoor u het gevoel krijgt dat de temperaturen merkbaar zijn gedaald terwijl u slaapt.

De beste ventilator met waterkoeling en timerfunctie

Het bedrijf Suntec biedt zo’n ventilator met waterkoeling en houdt rekening met functies die nodig kunnen zijn voor een goede nachtrust. Dankzij de timerfunctie kunt u de ventilator instellen om na een bepaalde tijd vanzelf uit te schakelen. Dit heeft als voordeel dat het apparaat niet alleen erg energiebesparend is, maar ook te veel vocht voorkomt.
Bovendien kan het model behoorlijk comfortabel zijn op afstand worden bediend, zodat ’s nachts opstaan niet nodig is. Pas de bevochtigingsprestaties aan vanuit het bed en geniet van de koele watermist.