Davis Instruments 6250 Vantage Vue Recensie

Davis Instrumenten 6250 Vantage Vue

Jaren voordat het persoonlijke weerstation een huishoudelijke gadget werd; het was Davis Weather Instruments dat nauwkeurige, bijna pro-grade weerstations in handen van consumenten bracht. Dingen zijn echter veranderd en Davis is niet langer de enige waardige optie voor weerwatchers.

Ik heb in de loop der jaren zelf twee Davis-stations gehad en er behoorlijk wat voor betaald. In de late jaren 1990 en 2000. De prijs is niet veel veranderd, maar je betaalt voor kwaliteit.

Voor alle duidelijkheid, onze voorkeur gaat zelfs met de hogere prijs nog steeds uit naar de Davis Vantage Pro2. Maar als je de Vantage Pro2 niet kunt betalen, dan is de Vantage Vue het op een na beste ding. Het meet alle standaard weersvariabelen, waaronder binnen- en buitentemperatuur en vochtigheid, barometrische druk, regenval, windsnelheid en -richting. De Vantage Vue wordt ook geleverd met een desktopconsole, wat een mooi alternatief is voor een app of webgebaseerde verbinding om de weersomstandigheden snel te controleren.

Davis stelt ons helaas teleur met zijn extreem gedateerde connectiviteitsopties. Het toevoegen van internetconnectiviteit kost u extra en is iets dat andere stations gratis opnemen. Is het de moeite waard? Het antwoord hangt af van wat voor jou het belangrijkst is en waar je een weerstation voor nodig hebt.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Pros

  • De nauwkeurigheid is bijna gelijk aan die van de Vantage Pro2
  • Uiterst betrouwbaar
  • Goed geconstrueerd en duurzaam

Tegens

  • Internetconnectiviteit kost extra
  • 5-in-1 sensorsuite is niet de beste voor de meest nauwkeurige metingen
  • Geen uitbreidbaarheid

Ons oordeel

De Davis 6250 Vantage Vue is het beste alternatief voor de Vantage Pro2. Als nauwkeurigheid echter van cruciaal belang is, raden we het laatste aan als u het zich kunt veroorloven. De nauwkeurigheid van de Vantage Vue is bijna gelijk aan die van de Pro2, maar blijft op sommige gebieden achter. Net als de Pro2 heeft de Vantage Vue ook geen internetverbinding uit de doos, dus je moet daarvoor extra eigen hardware kopen.

>> Klik hier om prijzen, beoordelingen en recensies op Amazon <<

Inbegrepen instrumenten

Installatie

Het instellen van de Vantage Vue is niet plug and play, dus trek een half uur uit om de boel aan de praat te krijgen. Je zult een kleine montage moeten doen – dit bevestigen, dat vastschroeven – maar raak niet in paniek, de instructies van Davis zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen.

De desktopconsole vereist ook enige installatie en er is geen website of mobiele app om het gemakkelijk te maken. Het is omslachtig, maar niet moeilijk. Ik was een beetje geamuseerd omdat het bijna hetzelfde proces was als mijn laatste Davis-weerstation tien jaar geleden. Zoals ze zeggen: “if ain’t broke, don’t fix it.”

Als u WeatherLinkIP hebt gekocht om verbinding te maken met internet, zijn er nog een paar stappen die u moet voltooien, afhankelijk van welke u hebt gekocht. Daar komen we later op terug. We zullen u herinneren aan onze suggesties voor sensorplaatsing die te vinden zijn in onze kopersgids, maar houd er rekening mee dat de sensoren een alles-in-één pakket zijn, dus u kunt de anemometer niet op de aanbevolen 33 voet plaatsen en tegelijkertijd de temperatuursensor op 5-6 voet hebben. U moet een compromis sluiten over de hoogte van uw installatie, afhankelijk van de metingen die voor u het belangrijkst zijn.

Nauwkeurigheid

We verwachtten topprestaties van de Vantage Vue, en dat is wat we kregen.

Alle sensoren die tijdens de test zonder problemen zijn uitgevoerd en waren enkele van de meest nauwkeurige die we hebben gezien. De buitentemperatuur / vochtigheidssensor was bijvoorbeeld vaker wel dan niet extreem dicht bij ons “controle” NWS-station op ongeveer vijf mijl afstand, en nauwkeuriger dan zowat elk station dat we hebben getest. Het station rapporteert ook omstandigheden in intervallen van slechts 2,5 seconden, afhankelijk van wat wordt gemeten, wat het beste in zijn klasse is onder de stations die we tot nu toe hebben bekeken en overeenkomt met de Vantage Pro2.

Davis’ sensorafscherming maakt het verschil. De temperatuur-/vochtigheidssensor is ingesloten in lamellenstralingsafscherming, wat wordt aanbevolen om nauwkeurige metingen te garanderen. Dit voorkomt dat direct zonlicht temperatur veroorzaakte metingen van te hoog lezen – iets waar andere stations mee worstelen. Soms merkten we echter enkele problemen op met vochtigheidsmetingen, maar geen dramatische problemen.

De regenmeter presteerde ook goed, die zoals de meeste persoonlijke weerstations werkt via een kantelmechanisme dat probeert regen te meten door de uiteinden van een kleine beker in de meter. De gemeten regenval was over het algemeen vrij nauwkeurig en kwam nauw overeen met de traditionele regenmetermetingen.

De anemometer maakt gebruik van de standaard beker en schoepen, de voorkeursmethode onder de profs. Met het 5-in-1 sensorpakket van de Vantage Vue kunt u de anemometer echter niet scheiden van de andere sensoren, zodat u niet elke sensor op de aanbevolen hoogte kunt monteren voor de beste nauwkeurigheid. De temperatuur- en vochtigheidssensoren samen met de regenmeter moeten op “ooghoogte (5-6 voet) worden geplaatst, terwijl de anemometer op de hoogte van 33 voet moet zijn! Dit is geen probleem met de Pro2, omdat de anemometer gescheiden is van de andere sensoren. Voor degenen die een nauwkeurigere plaatsing nodig hebben, is de Davis Vantage Pro2 een betere optie.

Uitbreidbaarheid

Dit wordt een vreselijk kort deel van de recensie om één grote reden: er is er geen. Geen van de optionele sensoren van Davis kan worden toegevoegd aan een Vantage Vue-station – daarvoor moet je een Vantage Pro2 kopen.

Internetverbinding

Een gebied waar we erg teleurgesteld in zijn – echt het enige gebied als het gaat om een davis station – is internetconnectiviteit. Met de optionele WeatherLinkIP-add-on kunt u gegevens importeren naar uw computer en vervolgens naar services zoals Weather Underground en via apps die beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.

U betaalt in wezen voor de dongle (die aan de achterkant van de console wordt bevestigd) en de licentieverlening van de software. Windows- en OS X-versies zijn beschikbaar, maar tegen een extra vergoeding kunt u een versie krijgen die rechtstreeks verbinding maakt met uw router, WeatherLinkIP genaamd. Deze module plaatst uw weergegevens rechtstreeks op internet zonder het gebruik van een pc. Dat is de versie die we kregen toegestuurd om te testen.

We raden WeatherLinkIP persoonlijk aan, omdat uw computer te allen tijde moet zijn ingeschakeld met de Mac- of Windows-versies om gegevens te uploaden. U ontvangt de software met WeatherLinkIP (hoewel alleen Windows) als u deze nodig hebt. Dat is alleen nodig als u van plan bent de gegevens lokaal op uw computer op te slaan

Hoe dan ook, het is supereenvoudig om uw gegevens online te krijgen met WeatherLinkIP. Noteer de apparaat-ID en sleutel op de dongle en verwijder vervolgens alle stroom naar de console. Sluit de dongle aan, sluit deze via een Ethernet-kabel aan op de router en schakel de console weer in en wacht op de bevestigingspieken. Ga naar WeatherLink.com, registreer u voor een account en u zou al uw gegevens online moeten zien.

Zodra u binnen bent, wilt u op “Mijn account” klikken en ervoor zorgen dat alle informatie is ingevuld en correct is. Als u gegevens wilt uploaden naar een service zoals Weather Underground, gaat u naar het tabblad ‘Uploads’.

Verder toont het tabblad “Mijn weer” een mooie grafische weergave van uw gegevens: bedenk waar de weerman voor staat tijdens een weerbericht. Het tabblad “Samenvatting” biedt wat meer details. Als u echter op zoek bent naar grafieken of meer gedetailleerde historische gegevens, moet u de software installeren.

WeatherLink is ook beschikbaar als een mobiele app voor zowel iOS als Android, waardoor een basisoverzicht van de huidige omstandigheden, evenals dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse extremen. Geef Davis een beetje tijd voor je station om hier te verschijnen in zoekopdrachten. Het duurde ongeveer een uur of twee voordat we het vonden in de zoekfunctie van de app.

Een woordje over de pc- of Mac-desktopapps voor WeatherLink: wees voorbereid op een gedateerde interface. De gebruikersinterface zonder franje is dezelfde die bijna twee decennia wordt gebruikt – ik meen me een MS-DOS-gebaseerde versie te herinneren die zelfs deze gebruikersinterface had! Je zou kunnen kiezen voor een gebruiksvriendelijkere softwareoptie van derden als dit je stoort, maar je hebt die dongle nog steeds nodig.

Je kunt er niet omheen, hebben we gecontroleerd.

Wat we echt leuk vonden

Wat we echt het leukst vinden aan de Vantage Vue, is hoe dicht hij bij de Vantage Pro2 ligt in termen van nauwkeurigheid. Dit is wat Davis aan de top heeft gehouden, en zelfs in een poging om een station te produceren dat meer consumenten zich kunnen veroorloven, is die belangrijke functie niet verloren gegaan. De sensoren zelf zijn betrouwbaar en eigenaren melden in de meeste gevallen jarenlang probleemloos gebruik.

Wat we niet leuk vonden

Davis moet zichzelf in de versnelling krijgen en ingebouwde internetverbinding bieden. Honderd of twee extra uitgeven om te doen wat andere stations out of the box doen, is pijnlijk. Voor mensen waar de prijs de doorslag geeft, is het’s moeilijk om die extra kosten te rechtvaardigen, ook al is het echt beter.

Zijn er betere alternatieven?

Als u op zoek bent naar een ander topweerstation voor thuis dan de Vantage Vue en extra geld te besteden heeft, raden we de Davis Vantage Pro2 aan. Je kunt alle sensoren op plekken plaatsen die de meest nauwkeurige metingen opleveren, en de Vantage Pro2 is nog steviger gebouwd dan de toch al indrukwekkende Vantage Vue. Als je geen extra geld kunt uitgeven, kijk dan eens naar de AcuRite Atlas. Het beschikt over een moderne HD-console en de mogelijkheid om de anemometer te scheiden en uit te breiden voor nauwkeurige windmetingen. Als smart home-connectiviteit belangrijker voor u is, lees dan onze Ambient Weather WS-2902C review.

Moet je het kopen?

Beslissen of een Vantage Vue geschikt voor u is, komt neer op één ding, en dat is de prijs. Er is in de loop der jaren heel weinig aan het station veranderd en zelfs de console ziet er een beetje gedateerd uit en voelt aan. Maar de nauwkeurigheid die je uit een Davis-station haalt, is ongeëvenaard.

Dit gezegd hebbende, voelen we het gebrek aan internetverbinding – en de kosten om het toe te voegen – steken. Het is echter het enige gebied waar Davis aan moet werken, en als je het geld hebt, zou je dwaas zijn om de Vantage Pro2 of de Vantage Vue niet bovenaan je lijst te zetten. Ze zijn gewoon zo goed.

Davis Instrumenten 6250 Vantage Vue

Davis Instruments 6250 Vantage Vue Review Samenvatting

Eenvoudig verbinding maken met internet

Samenvatting

De Davis Vantage Vue is nog steeds een van de beste, maar de Cadillac van de thuisweerstations toont zijn leeftijd. De extra kosten om internetconnectiviteit te hebben via een verouderde applicatie zijn frustrerend, maar de prestaties en betrouwbaarheid die de Vantage Vue biedt, compenseren deze problemen.

4.2