Davis Instruments Vantage Pro2 Recensie

Davis Instrumenten 6152 Vantage Pro2

Davis Instruments’ Vantage Pro2 heeft de lat hoog gelegd voor wat thuisweerstations kunnen zijn. Al meer dan een decennium zijn deze systemen het topproduct van het bedrijf, maar met die status komt een hogere prijs.

Zijn dominantie ligt echter onder vuur, omdat een paar nieuwe hoogwaardige thuisweerstations op de markt zijn gekomen. Deze stations bevatten functies die de lijn van Davis niet heeft of waar u extra voor moet betalen, waardoor de marktleider onder druk komt te staan.

Een van deze functies is ingebouwde connectiviteit, die de Vantage Pro2 niet heeft. Het toevoegen van internetconnectiviteit kost extra en is iets dat andere stations omvatten. Toch is het moeilijk om nee te zeggen tegen dit station als je het je kunt veroorloven. Natuurlijk zou je kunnen afstappen naar het goedkopere Vantage Vue-systeem van Davis, maar zoals we in onze review van dat station zeiden, heeft het een aantal belangrijke nadelen in vergelijking met de Pro2.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Pros

  • Beste nauwkeurigheid van elk weerstation thuis
  • Eersteklas betrouwbaarheid
  • Duurzaamheid is indrukwekkend
  • Uitbreidbaarheid door extra sensoren

Tegens

  • Internetverbinding is een extra kostenpost
  • Hoge kosten

Ons oordeel

De Davis Vantage Pro2 is de veruit het beste weerstation op de markt, met ongeëvenaarde nauwkeurigheid en een lange staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Hoewel het een van de duurste persoonlijke weerstations is die er zijn, betaal je voor kwaliteit. Het enige dat we zouden veranderen, is de opname van internetconnectiviteit in plaats van het een extra uitgave te maken.

>> Klik hier om prijzen, beoordelingen en recensies op Amazon <<

Inbegrepen instrumenten

Installatie

Net als de Vantage Vue is de Pro2 geen ‘plug-and-play’ weerstation en zal hij enige tijd nodig hebben om te monteren. We raden aan om ongeveer 30 minuten opzij te zetten en een mast klaar te hebben om de sensoren op te installeren.

De desktopconsole vereist ook een beetje werk om in te stellen, het is omslachtig, maar niet moeilijk. Als u WeatherLinkIP hebt gekocht, zijn er een paar extra stappen die u moet voltooien, afhankelijk van welke u hebt gekocht. Daar komen we later op terug. We zullen u herinneren aan onze suggesties voor sensorplaatsing die te vinden zijn in onze koopgids voor thuisweerstations.

Nauwkeurigheid

De Vantage Pro2 heeft geen gelijke in de markt voor thuisweerstations als het gaat om nauwkeurigheid, en beoordelingen van klanten en experts wijzen hier regelmatig op als een van de meest aantrekkelijke functies van The Pro2. Met de toevoeging van het ventilator-geaspireerde stralingsschild dat bij de Pro2 Plus wordt geleverd, zou de toch al nauwkeurige buitentemperatuur/ vochtigheidssensor nog beter moeten presteren. Je krijgt ook elke 2,5 seconde updates over de omstandigheden.

Een opmerking over die stralingsafscherming: de standaard Pro2 heeft stralingsafscherming om het te beschermen tegen direct zonlicht, wat resulteert in nauwkeurigere metingen. Wat het niet heeft, is fanaspiratie. Wat is dit? In de eenvoudigste bewoordingen, terwijl direct zonlicht de sensor niet raakt, is er nog steeds enige warmteopbouw in de gesloten ruimte.

Door gebruik te maken van ventilatoraspiratie in de Pro2, circuleert Davis elke warmteopbouw uit het gebied rond de temperatuur- en vochtigheidssensoren, wat resulteert in betere (en nauwkeurigere) metingen.

Davis heeft onlangs ook de regenmeter van de Pro2 opnieuw ontworpen om beter te presteren in winderige regengebeurtenissen zoals onweersbuien, tropische stormen en orkanen. De vorm van de meter wordt de “Aerocone” genoemd en voorkomt turbulentie rond de monding van de meter, wat kan voorkomen dat regen in de meter zelf terechtkomt.

De anemometer maakt gebruik van de traditionele beker en schoepen, de voorkeursmethode onder de profs. Het staat ook los van de temperatuur-/vochtigheids-/regenmetersensoren, die een optimale plaatsing mogelijk maken voor de beste nauwkeurigheid. Vergeet niet dat de temperatuur- en vochtigheidssensoren op “ooghoogte (5-6 voet) moeten worden geplaatst, terwijl de windvaan en meter op de hoogte van 33 voet moeten zijn!

Uitbreidbaarheid

Voor ons is de upgradebaarheid van de Vantage Pro2 is zijn grootste verkoopargument ten opzichte van zijn goedkopere broer, de Vantage Vue. Met de Pro2 kunt u extra sensoren toevoegen en welke u toevoegt, hangt af van uw behoeften.

Buitenliefhebbers zullen de UV- en zonnestralingssensoren nuttig vinden, terwijl tuinders de bodemvochtigheids- en bladvochtigheidssensoren nuttig kunnen vinden. Je kunt er slechts één toevoegen, of alle vier: de geweldige uitbreidbaarheidsopties van de Pro2 maken dat mogelijk.

Pro2 versus Pro2 Plus— Welke moet ik krijgen?

Davis verkoopt vier verschillende modellen van de Pro2: een bekabelde en draadloze versie van de Pro2 en vervolgens een bekabelde en draadloze Pro2 Plus. Onze basisaanbeveling is de draadloze versie voor de meeste flexibiliteit in sensor- en consoleplaatsing.

Bij de Pro2 en Pro2 Plus is het belangrijkste verschil de opname van een ventilatorgezogen stralingsschild in het Pro2 Plus-model (dat we eerder hebben besproken). Een UV- en een zonnestralingssensor zijn standaard in het Plus-model. Alle andere functies van de Pro2 en Pro2 Plus zijn hetzelfde.

We raden aan om te upgraden naar de Plus als er behoefte is aan precisiemetingen, vooral als het gaat om buitentemperatuur en vochtigheid. Als dit echter minder een probleem voor u is, is de Vantage Pro2 meer dan voldoende.

Internetverbinding

De Pro2 kampt met dezelfde verbindingsproblemen als andere Davis-stations. Het kost behoorlijk wat extra en de interface zelf lijkt gedateerd. Maar als u gegevens op uw computer of op services zoals Weather Underground en via apps die beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android wilt importeren, hebt u geen keuze.

Er zijn drie verschillende versies: één voor de Windows- en Mac OS-platforms en vervolgens een internetversie die rechtstreeks verbinding maakt met uw router genaamd WeatherLinkIP. We raden die versie aan (we hebben deze ontvangen om te testen), omdat zowel de Windows- als de Mac-versie vereisen dat u uw computer continu aan hebt om gegevens naar internet te uploaden.

WeatherLinkIP bevat ook de software (alleen Windows), dus als u de optie nodig hebt om gegevens naar uw eigen computer te downloaden, kunt u dit doen, hoewel het een beetje ingewikkelder installatie vereist om de software te laten werken (u moet het IP-adres van de WeatherLinkIP-dongle kennen).

Als u dat niet nodig hebt, zou u geen enkel probleem moeten hebben om uw gegevens online te krijgen met WeatherLinkIP. U hebt een apparaat-ID en sleutel nodig die op de dongle zelf staat. Begin met het verwijderen van alle stroom naar de desktopconsole. Zodra het is uitgeschakeld, sluit u de dongle en de Ethernet-kabel aan op uw router. Schakel de console weer in en u hoort bevestigingspieken.

Zodra dit gebeurt, hoeft u zich alleen maar te registreren voor een account bij Weatherlink.com en zodra u bent ingesteld, moet die informatie online beschikbaar zijn. Om uw station op Weather Underground te krijgen, klikt u op Mijn account en vervolgens op Uploaden. Je hebt daar een ruimte om de benodigde informatie in te voeren. Als u klaar bent, kunt u op Mijn weer klikken om uw gegevens in realtime in grafisch formaat te bekijken en rondklikken om ook enkele van de andere opties te zien.

Een kanttekening: als u op zoek bent naar grafieken en zo, is het misschien beter om de Weather Underground-pagina’s te gebruiken, omdat Davis momenteel zoiets niet biedt.

Zodra uw gegevens online zijn, kunt u deze ook bekijken via de officiële WeatherLink-app van Davis. Als je net je station hebt geïnstalleerd, geef het dan wat tijd om naar de app te gaan: we konden ons station ongeveer een uur of twee niet vinden in de zoekfunctie van de apps.

Wat we echt leuk vonden

Wat we erg leuk vinden aan de Vantage Pro2 is de uitbreidbaarheid. We raden de Pro2 vooral aan voor tuinders en boeren, omdat u dankzij die optionele sensoren een duidelijk beeld heeft van hoe uw boerderij / tuin het doet. We kunnen natuurlijk ook niet genoeg zeggen over de nauwkeurigheid van de Pro2, maar dat heb je herhaaldelijk gezien in deze review.

Wat we niet leuk vonden

Net als de Vantage Vue is ons grootste probleem het gebrek aan ingebouwde connectiviteit. Deze stations zijn niet goedkoop en het is een beetje frustrerend om extra geld uit te geven voor de functionaliteit – en bovendien een gedateerde interface.

Zijn er betere alternatieven?

Zoals we al zeiden, is de Pro2 het neusje van de zalm als het gaat om weerstations voor thuis. Maar als je nog steeds problemen hebt om de kosten te rechtvaardigen, stap dan naar de Davis Instruments 6250 Vantage Vue. Het is goedkoper en bijna net zo nauwkeurig. Je verliest de uitbreidbaarheid van de Pro2, maar het is het dichtste dat je in het algemeen zult krijgen. Anders, als u nog steeds een station wilt dat de mogelijkheid biedt om de anemometer te scheiden en uit te breiden, overweeg dan de AcuRite Atlas.

Moet je het kopen?

Ja, er is geen internetverbinding uit de doos, wat nogal disappointing gezien de premium prijs. Maar het is de enige fout die we kunnen aanwijzen als een echt probleem. Voor weerliefhebbers die vanuit huis professionele nauwkeurigheid willen, is de Vantage Pro2 de beste optie.

Davis Instrumenten 6152 Vantage Pro2

Davis Instruments Vantage Pro2 Review Samenvatting

Eenvoudig verbinding maken met internet

Samenvatting

De Vantage Pro2 is een investering, gezien de premie die je betaalt ten opzichte van concurrerende modellen. Delen van het station voelen ook een beetje gedateerd aan, alsof ze bevroren zijn in de tijd. Nauwkeurigheid is echter de sleutel en de Vantage Pro2 is koning.