De beste airconditioning

beste airconditioners

De verscheidenheid aan airconditioners is groot en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als u op zoek bent naar de beste airconditioning, moet u precies weten wat u nodig heeft. Vaste systemen zijn in principe effectiever en energiezuiniger, maar het is niet altijd aan u om airconditioning te installeren. Individuele alternatieven kunnen luchtkoelers voor op kantoor, mini-airconditioners voor reizen en de caravan en mobiele airconditioners voor thuis zijn. De beste airconditioner voor het appartement is er een die voldoet aan uw selectiecriteria en waar u blij mee bent.

Hoe vind je de beste airco?

Helaas is er geen enkele airconditioner die perfect is voor iedereen. Een kantoorairco past zelden in uw slaapkamer en huiseigenaren kunnen andere airconditioningsystemen installeren dan huurders van een appartement. Wees allereerst duidelijk over wat je precies verwacht van een airco: is het de koeling van een kamer of het hele appartement. Bent u op zoek naar een mobiele airco die alleen in de zomer wordt gebruikt of regelmatig van kamer wisselt, of kunt u grote verbouwingen accepteren om een permanent geïnstalleerd splitsysteem te installeren? Moet je oppassen dat je de luchtvochtigheid van de airco niet te veel beïnvloedt? Dergelijke vragen moeten worden beantwoord voordat u op zoek gaat naar de beste airconditioner

De beste airconditioning voor het appartement

In een appartement is er meestal weinig ruimte, dus kleine airconditioners hebben de voorkeur. Splitsystemen bestaande uit een wandunit en een compressor in een aparte buitenunit zouden ideaal zijn. Helaas moet in gehuurde appartementen eerst de toestemming van de verhuurder worden verkregen om de buitenunit te installeren en de kernboring uit te voeren. Daarom, in veel gevallen, mobiele airconditioners de beste keuze voor huurappartementen.

Een voorbeeld is het ‘Eco Friendly’ model van Comfee*, voor een prijs van 700 euro. In een airconditioningtest van Stiftung Warentest presteerde dit model het beste van alle apparaten met afvoerluchtslang. De koelcapaciteit is voldoende voor ruimtes tot 32 m² en met energie-efficiëntieklasse A+ zijn de elektriciteitskosten laag. U hebt echter ook een raamafdichting nodig voor de uitlaatslang, zoals de AirLock 100 van Trotec*.

Luchtkoelers kunnen ook goed geschikt zijn, zolang u geen verhoogd risico op schimmelgroei in het appartement heeft. Luchtkoelers hebben het voordeel dat ze geen uitlaatslang hebben, maar de luchtvochtigheid verhogen door de verdamping van water.

TROTEC raamafdichting voor mobiele airconditioners en luchtafvoerdrogers AirLock 100 Hot Air Stop...
TROTEC raamafdichting voor mobiele airconditioners en luchtafvoerdrogers AirLock 100 Hot Air Stop…

  • In het geval van mobiel gebruik en/of in een gehuurd appartement is de enige optie meestal om de warme afvoerlucht via een open of gekanteld raam te leveren.
  • Door de iets open rits van de AirLocks kan de luchtafvoerslang eenvoudig worden aangesloten en de retourstroom van warme afvoerlucht uit…
  • Als neveneffect houdt de Airlock ook muggen en andere ongewenste insecten weg, katten kunnen niet meer in gekantelde ramen blijven.

De beste airconditioning voor op kantoor

In bedrijfsruimten is het de plicht van de werkgever om te zorgen voor aanvaardbare luchttemperaturen. Als investering op langere termijn zijn multisplit-airconditioningsystemen het meest logisch: een extern gemonteerde compressor kan meerdere wand- of plafondunits binnenin voorzien van koelmiddel, zodat veel werkplekken tegelijkertijd zijn voorzien van airconditioning. Split airconditioners zijn veruit de meest efficiënte oplossing voor het koelen van grote ruimtes. Als de installatie van dergelijke systemen echter om structurele redenen uit den boze is, moet u individuele maatregelen nemen. Luchtkoelers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als mobiele airconditioners zonder slangen. Er zijn zelfs mini-airconditioners die u direct op het bureau kunt plaatsen, zodat andere werknemers er geen last van hebben.

Een mini luchtkoeler voor op kantoor is de 3-in-1 Air Cooler van Fromoth* voor net geen 50 euro. Deze kubus met een randlengte van 18 cm combineert functies van luchtkoeler, reiniger en luchtbevochtiger. Met een gewicht van slechts 800 g en een stroomaansluiting via USB is dit apparaat draagbaar en kan het ook worden meegenomen op conferenties en zakenreizenn. Het actieradius is beperkt tot een afstand van ongeveer 2 m.

Mini Air Cooler, Nieuw 2019 3 in 1 Air Cooler, Air Conditioner Air Cooler Mobiele AirConditioners,...
Mini Air Cooler, Nieuw 2019 3 in 1 Air Cooler, Air Conditioner Air Cooler Mobiele AirConditioners,…

  • 🍃 【Multifunctioneel】Mini Air Cooler combineert koel-, luchtbevochtiger- en luchtzuiveringsfuncties in één, waardoor u een persoonlijke…
  • 🍃 【Super windsnelheid】Mobiele airconditioners Bij drie windsnelheden (hoog, gemiddeld en laag) is de wind sterker dan de 2018 en de…
  • 🍃 【Krachtige upgrade】Air Cooler Top Sink Design, Los het probleem van het kantelen van waterlekken op.

De beste airconditioning voor het huis

Huiseigenaren hoeven geen toestemming te vragen om een kern door de buitenmuur te boren en een buitenunit op het terras of op de gevel te installeren. Daarom kunnen eigenaren van rijtjes- of eengezinswoningen kiezen voor de meest efficiënte airconditioning: een Split systeem met externe compressor en interne koelunits. De lage elektriciteitskosten, de kleine ruimtebehoefte voor de binnenunit en de flexibiliteit in de lengte en route van de koelmiddelleidingen maak snel de grotere inspanning goed die gemoeid is met installatie en installatie.

Een duo-split airconditioner bestaande uit het model CS-Z25TKEW van Panasonic* was de testwinnaar van de grote productvergelijking van Stiftung Warentest met uitstekende efficiëntie en koeltijd. Met de twee binnenunits, elk met een koelvermogen van 2,7 kW, kunt u twee ruimtes tegelijkertijd op verschillende temperaturen koelen. Voor airconditioning van een huis is het zinvol om beide binnenunits op verschillende verdiepingen te installeren om een gelijkmatigere temperatuurverdeling te bereiken. Met zo’n 1900 euro is de prijs aanzienlijk hoger dan die van een simpele split airco, maar profiteer je van lagere elektriciteitskosten.

De beste airconditioning voor het vakantiehuis

In een appartement heeft u niet het hele jaar door airconditioning nodig; zelfs niet de hele zomer. Hier is een mobiele airconditioner de beste keuze: de aanschafkosten zijn aanzienlijk lager dan bij gesplitste eenheden, en de iets hogere inspanning met raamafdichting en afvoerluchtslang is niet significant bij gebruik op een paar dagen per jaar.

Een goede mobiele airco is de PAC EX 100 Silent van De’Longhi* voor een prijs van net geen 830 euro. Het koelvermogen van 2,5 kW is gemakkelijk voldoende voor vakantiehuizen en de extra beschikbare ontvochtigingsmodus regelt de luchtvochtigheid volledig automatisch, zodat u niet bang hoeft te zijn voor schimmelgroei. Draaggrepen en zwenkwielen maken ongecompliceerd transport mogelijk, waardoor u het apparaat tijdens de wintermaanden tijdelijk in de kelder of onder het dak kunt opslaan.

Aanbieden

De'Longhi Pinguino PAC EX100 Silent mobiele airconditioner met afzuigslang, airconditioning voor...
De’Longhi Pinguino PAC EX100 Silent mobiele airconditioner met afzuigslang, airconditioning voor…

  • OPTIMAAL FEEL-GOOD KLIMAAT: Afkoelen tot 20-22°C door een gesloten koelmiddelsysteem, geïntegreerd stoffilter verwijdert pollen, stof…
  • STIL EN COMPACT: Verlaagde ventilatiesnelheid vermindert het volume efficiënt, mobiel en ruimtebesparend, kan worden gebruikt in ruimtes tot 80…
  • EFFICIËNT: terugkeer van condensatie naar het koelcircuit voor herkoeling; automatisch foutdiagnosesysteem; met de afstandsbediening…