De beste tips voor het koelen van het appartement – ook zonder airconditioning

Als de zomer al in de startblokken staat of de hitte zelfs in het appartement is aangekomen, zullen alleen preventieve en verkoelende maatregelen die de temperatuur betrouwbaar kunnen afkoelen, helpen.

Appartement koeling met ventilator

Een goede manier om wat af te koelen tijdens de warme dagen is door een ventilator te gebruiken. Dit is niet alleen kosteneffectief, maar ook flexibel. Hoewel de temperatuur in het appartement slechts in beperkte mate is afgekoeld, voelen de meeste mensen nog steeds de sterke tocht als uiterst aangenaam en rustgevend. De ventilator blaast lucht in de omgeving, waardoor de bovenste laag van de huid zachtjes afkoelt , waardoor we ons veel beter voelen.

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Ventilatoren met waterkoeling zijn nu ook populair als het gaat om een snelle verfrissing in huis. Een lichte vochtnevel wordt verdeeld met behulp van de lucht en zet afkoeling op de huid. Het resulterende verdampingsproces zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur wordt gereguleerd.

Rowenta Infinite Tower Fan met automatische oscillatie

Een krachtige ventilator die zelfs bij hoge temperaturen wat verfrissing belooft, is de torenventilator van Rowenta. Het eenvoudige en elegante model wordt geleverd met digitaal display, stille tangentiële blower en automatische oscillatie met een hoek van 180 graden. Dankzij 3 snelheidsniveaus kunt u individueel selecteren hoe sterk de lucht ontsnapt. Een geïntegreerde timer en een automatische uitschakeling zorgen ervoor dat het apparaat ook zonder toezicht kan blijven draaien.

Torenventilatoren zijn vooral geschikt wanneer grotere ruimtes in de ruimte gekoeld moeten worden en een eenvoudige voetstukventilator niet meer volstaat. Je kunt erachter komen welke andere torenfans overtuigen in de gedetailleerde ventilatorvergelijking.

Koel het appartement af met een natte handdoek

De truc met de natte handdoek zou bij veel mensen al bekend moeten zijn. Als er geen airconditioning in zicht is, kun je deze gewoon zelf bouwen met een paar trucjes. Alleen de volgende materialen en apparatuur zijn vereist:

  • Waaier
  • Handdoek
  • Water
  • Stoel

Hoewel je gewoon een natte handdoek in de kamer kunt hangen zonder verdere accessoires, wordt een nog beter effect bereikt door het feit dat een Luchtstroom vanaf de andere kant blaast tegen de vochtige handdoek. Om dit te doen, hangt u eenvoudig de handdoek over de rugleuning van de stoel en plaatst u de ventilator er direct achter. Als deze op de natte handdoek wordt gericht en wordt ingeschakeld, ontstaat er een lichte watermist, die vrijkomt in de lucht.

Het principe is vergelijkbaar met een ventilator met waterkoeling, waarbij ook een fijne nevel de kamer in wordt geblazen, die als een koele film op de huid ligt.

Koel uw appartement met goede zonwering

Een goede zonwering kan veelzijdig zijn. Alle methoden hebben echter één ding gemeen: ze voorkomen dat de zon zonder problemen in het appartement schijnt. Onder de waarschijnlijke bekendste zonweringsmaatregelen tellen:

Opgemerkt moet worden dat normale gordijnen en normale rolgordijnen slechts in beperkte mate helpen tegen de zon. Hoewel ze beschermen tegen helderheid, filteren ze geen warmte. Een speciale coating, die in de zogenaamde thermische rolgordijnen is genaaid, reflecteert de zonnestralen en weerkaatst ze vrijwel terug. Het nadeel van de meeste gordijnen en rolgordijnen is echter dat ze kan intern worden gemonteerd en het raam kan blijven opwarmen.

Het is nog beter om de zon te vertragen voordat deze het raam raakt. Als het raam helemaal geen warmte kan absorberen, kan het niet in de kamer worden vrijgegeven. Een combinatie van externe en interne zonwering is daarom optimaal.

Houd het appartement koel door te ventileren

Een van de meest voorkomende methoden om het appartement in de zomer te koelen, is tijdige ventilatie. Zowel in de vroege ochtend als in de late avond worden alle ramen van het appartement geopend, zodat er tocht ontstaat.t. “Schokventilatie” is bijzonder effectief omdat Vervang de warme lucht zo snel mogelijk kan worden gebruikt. Zelfs in de zomer blijft de lucht ’s nachts afkoelen, dus je moet zeker van dit moment profiteren.

Bij voorkeur de ramen overdag niet openen. Vooral tijdens de lunch komt de hitte anders ongecontroleerd het appartement binnen.

Appartement koeling met airconditioning

Als preventieve maatregelen niet bijzonder veelbelovend zijn en niet het nodige succes opleveren, kunt u in de laatste stap naar de airconditioning grijpen. Het voordeel is dat zelfs zwaar verwarmde ruimtes Binnen enkele minuten afkoelen en maken de zomer meestal veel draaglijker. Toch moet men zowel naar de aanschafkosten als naar de onderhoudskosten kijken en de producten met elkaar vergelijken. In de grote airco vergelijking vindt u meer nuttige informatie.

Koel het appartement af met water of ijs

Het koelen van het appartement met ijs kan in het begin duur en tijdrovend klinken – in feite kan het opzetten van een paar kommen ijs leiden tot een verbetering van de kamertemperatuur. Voor dit doel wordt water eenvoudig ingevroren in kleine mallen en indien nodig in de kamer verdeeld. Als u deze methode ook combineert met een ventilator, wordt de koele lucht nog beter verdeeld in het appartement.

Cool appartement ’s nachts

Het appartement ’s nachts koelen is voor velen een speciale hindernis. Veel apparaten hebben een bepaald geluidsniveau, wat leidt tot slapeloze nachten bij gevoelige personen. Sommige fabrikanten hebben hier zeer stille producten op de markt gebracht, die zelfs ’s nachts nauwelijks merkbaar zijn. Als alternatief is het een goed idee om de nacht door te brengen open het raam en om te profiteren van de koele lucht. Hoe te ventileren in de zomer leer je in dit artikel.