De lucht in

de lucht in

Nu al is het voor kinderen belangrijk om te gezond te eten en zo vaak mogelijk de frisse lucht in te gaan. Direct na de geboorte zijn wandelingen in een geschikte brancard goed geschikt. Pasgeborenen zijn dus direct bij hun ouders en ze hebben hun handen vrij. Omdat ze geen kinderwagen hoeven te duwen. Samen kun je een wandeling maken aan het water of in de bossen. Bovendien hoeft niemand te helpen een kinderwagen de trap op te dragen. Het is dus niet alleen gezond en bindend, maar zelfs van groot voordeel en handig!

Wanneer de verkoudheid nadert!

In het voor-, najaar en winter zijn boswandelingen een groot voordeel. De essentiële oliën, die automatisch worden uitgestoten door coniferen, kunnen de longen en luchtwegen helemaal zelf voeden. Dit versterkt het immuunsysteem en zorgt voor een goede aanvoer van aangename ademlucht. Zelfs bij lichte regen of kou zijn boswandelingen een zegen. Het is vergelijkbaar met een wandeling direct aan zee! Mocht een koude aanpak, dan is het een voordeel als je eigen medicijnkastje goed gepositioneerd is. Een neusspray, tissues en een koud bad moeten altijd bij de hand zijn en hebben geen snelle houdbaarheidsdatums. Op Aliva.de zijn er ook veel andere nuttige medicijnen te vinden. Het voordeel hiervan is dat de postorderapotheek de klok rond en elke dag van de week te bezoeken is!

Op naar het bos!

Vooral voor ouders is het soms niet eenvoudig om het werk en de kinderen met elkaar te verzoenen. Ga je met de kinderen wandelen na een lange dag op het werk? Kan zorgen voor een helder hoofd, maar blijft dan waarschijnlijk, het een of het ander in het huishouden! Het is veel beter als het nageslacht rechtstreeks naar een bos kleuterschool gaat. De concepten van deze kleuterscholen zijn allemaal vergelijkbaar. Breng zoveel mogelijk tijd door in het bos, ongeacht het weer. Zoek de natuurlijke speeltuinen die bomen en zandgebieden brengen. Bouw kleine schuilplaatsen van takken en toch een vaste retraite bij slecht weer. Zo leren kinderen hoe waardevol en eenvoudig duurzaamheid werkt!

Gezond leven!

Voor een gezond leven is gezonde voeding belangrijk naast frisse lucht. Denk hierbij aan groenten en fruit, maar ook vlees en eiwitten. Zelfs vis moet regelmatig op het menu worden weergegeven. Daarnaast is het de moeite waard om actief te zijn in de sport en jezelf waar mogelijk te trakteren op een kleine pauze. Stress zorgt er vaak voor dat het immuunsysteem reageert. Of het nu gaat om allergieën, spanning of zelfs slecht slapen. Er zijn dus veel redenen om regelmatig in de frisse lucht te zijn. Of het nu gaat om een wandeling, je eigen fysieke training of een aangename fietstocht met het nageslacht. Het wordt nooit saai! Het voordeel is dat het samenspel van beweging en frisse lucht zorgt voor een betere nachtrust.

Resultaat

Het is de moeite waard om in een vroeg stadium na te denken over de juiste kleuterschool. Bos kleuterscholen zijn geweldig, omdat de kinderen hier veel in de frisse lucht zijn. Ouders die dit voordeel zelf al hebben ervaren, zullen het ook voor hun eigen kinderen willen. Veel op pad zijn in de frisse lucht versterkt je eigen immuunsysteem. Wandelingen in het bos of aan het water zijn het meest geschikt.