Dyson airconditioners in vergelijking

Hieronder bespreken we functies, typen en aankoopcriteria.

Welke functies bieden Dyson airconditioners?

Steeds vaker willen we naast de eenvoudige koelfunctie ook andere additieven die het dagelijks leven een stuk makkelijker maken. De Dyson airconditioners bieden veel variatie door hun innovatieve ontwerp.

Luchtzuivering

Afhankelijk van het model bieden sommige apparaten van het bedrijf Dyson ook een gelijktijdige luchtzuivering. Door middel van ingebouwde filters biedt de omgevingslucht van verontreinigende stoffen en fijnste deeltjes Gereinigd. De reiniging zelf wordt door de fabrikant gespecificeerd met meer dan 99%. Vooral kamers die dicht bij de straat liggen of worden blootgesteld aan dergelijke frequente invloeden van buitenaf profiteren van deze extra functie.

Verwarming

De meeste Dyson airconditioners hebben een extra ingebouwde verwarming. Dit is vooral handig als het product niet alleen tijdens het warme seizoen, maar ook in de winter moet worden gebruikt. Zodra de temperaturen dalen, kan de verwarmingsfunctie worden ingeschakeld.

De functie is vooral handig als je sneller warmte wilt opwekken, de verwarming niet goed werkt of je op zoek bent naar een mobiele warmtebron.

Verkoeling

Als u een airconditioner koopt, verwacht u een sterke koelprestatie. Alle airconditioners bieden deze functie. Afhankelijk van de snelheid en het prestatieniveau is de koeling soms meer en soms minder sterk.

een Dyson airconditioner helpt bij hoge hitte

Beeld: @stux/pixabay.com

Wat onderscheidt Dyson-apparaten van andere fabrikanten?

Vaak zijn het de subtiele verschillen die aan het einde van de dag voor meer of minder verfrissing zorgen. De fabrikant Dyson is gespecialiseerd in krachtige en moderne airconditioners die ideaal kunnen worden geïntegreerd in elk huishouden.

Alleskunner met vele functies

Kijkend naar de airconditioners valt op dat Dyson in bijna alle apparaten meerdere functies heeft ondergebracht. In plaats van alleen conventionele ventilatoren te verkopen, worden luchtreinigers en ventilatorkachels geïnstalleerd als een welkome afwisseling. Op deze manier kunnen verschillende behoeften worden gedekt met slechts één apparaat.

Uiterlijk en design

Het ontwerp van de verschillende modellen is opvallend modern en nogal onopvallend. Een afgerond opzetstuk aan de bovenkant van het apparaat verdeelt de lucht in de kamer. Dankzij de eenvoudige kleur en de filigraan afmetingen is het systeem niet alleen praktisch, maar ook een echte blikvanger in huis.

Mobiliteit

Voor velen is de mobiliteit van Dyson airconditioners een cruciaal punt dat een grote rol speelt bij het kopen. In feite zijn alle koelers mobiel en kunnen ze naar believen worden aangepast. Er mag slechts één stopcontact in de buurt worden gevonden. Door de selectie van zowel tafel- als toren- en vloerventilatoren is het altijd mogelijk om het meest geschikte model voor u te vinden.

Kunnen Dyson airconditioners de binnenlucht koelen?

Dyson airconditioners zijn ontworpen om de binnenlucht met een paar graden af te koelen. Toch moet je onderscheiden of het een ventilator, een luchtkoeler, een airco met uitlaatslang of een split unit is. Dyson biedt krachtige ventilatoren en koelmachines die aanzienlijk sterker voor verfrissing dan conventionele ventilatoren uit de supermarkt beloven.

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Na korte tijd is een temperatuurverschil in de kamer waarneembaar. Hoewel het effect iets kleiner is dan bij een split device, zorgen de Dyson producten toch voor een aangenaam en fris briesje in de zomer.

Zijn er alternatieven voor Dyson airconditioning?

Een airconditioner is meestal de eerste keuze als het gaat om het merkbaar verlagen van de temperatuur in de kamer. Maar niet alleen airconditioning, maar ook andere waardevolle alternatieven mogen niet worden genegeerd. Hoe Dyson state-of-the-art technologieën biedt voor tafelventilatoren, torenventilatoren en ventilatoren.

Wat zijn de functies van Dyson-fans?

De fans van Dyson hebben meer te bieden dan aanvankelijk werd aangenomen. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een warm -koud-functie waarmee zowel koele als warme lucht aan de kamer kan worden toegevoegd. Dit is vooral handig als het apparaat na de zomer moet worden gebruikt. Afhankelijk van het budget kunnen ook apparaten met extra functies worden aangeschaft.

Goed om te weten:
Conventionele ventilatoren werken uitsluitend door rotatie, d.w.z. de lucht wordt niet gekoeld, maar alleen met druk in de omgevingslucht gevoerd. Hierdoor ontstaat alleen maar het gevoel van lagere temperaturen. De Dyson-apparaten verlagen echter de kamertemperatuur door de lucht te koelen.

Grotere exemplaren bieden bijvoorbeeld een geïntegreerde luchtreiniger, die de omgevingslucht verwijdert uit de fijnste verontreinigende stoffen en deeltjes. Het voordeel van de ingebouwde luchtreiniger is dat zowel ruimte als kosten bespaard kunnen worden. In plaats van twee apparaten worden zogenaamde 2-in-1 of zelfs 4-in-1 modellen gebruikt.

Voor welk doel zijn Dyson airconditioners geschikt?

Theoretisch kunnen Dyson airconditioners of ventilatoren worden gepland voor tal van toepassingen. Het hangt eerder af van de grootte van de kamer en het beschikbare budget. Hieronder willen we u graag wat inspiratie geven over het doel waarvoor u Dyson airconditioners kunt gebruiken.

Woonkamer

We brengen het grootste deel van de dag door in de woonkamer. Of het nu gaat om eten of om samen met het gezin te zitten. Afhankelijk van de oriëntatie schijnt de zon vroeg in de ochtend door de ramen en warmt de kamer op. Een middelgrote Dyson airconditioner of een middelgrote ventilator is de juiste keuze. Vooral ruimtes van meer dan 20 vierkante meter worden beter bediend met een groter vrijstaand apparaat.

Koeling in de woonkamer

De ideale koeling voor de woonkamer (Afbeelding: TheDigitalArtist / pixabay.com)

Slaapkamer

In de slaapkamer gedraagt het zich op dezelfde manier als de woonkamer. Hoewel de temperaturen ’s nachts meestal merkbaar afkoelen, blijven de muren in het appartement warmte afgeven. Vertrouw je ook op een model met nachtmodus, dan vind je ’s nachts voldoende ontspanning met frisse lucht.
Kantoor

Afhankelijk van of het een kantoortuin of een individueel kantoor is, kan een aankoop ook hier zinvol zijn. Aangezien de meeste kantoorruimtes vrij klein zijn, is een kleinere tafelventilator of compacte airconditioner Van. Met de Dyson Cool AM06 biedt Dyson ook een moderne tafelventilator*, die er niet alleen aan de buitenkant goed uitziet, maar ook is uitgerust met de beste technologie.

Airconditioning of Dyson airconditioners – wat zijn de verschillen?

Wie aan airconditioning denkt, heeft vaak omvangrijke of grote modellen in gedachten, die alleen om praktische redenen in het huishouden worden gebracht. Dyson, aan de andere kant, vertrouwt op een moderne bouwmethode, die een echt hoogtepunt is in je eigen vier muren. Ontdek hier welke verschillen tussen conventionele mobiele airconditioners en Dyson-producten nog steeds zijn.

Uiterlijk

Het uiterlijk trekt meteen de aandacht van de meeste mensen. In plaats van een omvangrijk en hoekig apparaat krijg je een filigraan smalle vorm, die eindigt met een ronde waaier. De lucht krijgt van de ovale of ronde waaiervorm de kamer in. Aan de onderkant bevindt zich de technologie en het ingebouwde luchtfilter.

Vloeroppervlak

Door het smalle ontwerp nemen de Dyson producten zeer weinig ruimte in beslag. Hoewel de HP04* een van de grotere modellen is, is het apparaat niet omvangrijk of opdringerig en vindt het zelfs in kleinere kamers een plaats.

Kosten

Met iets minder dan 1000€ is de Dyson Pure Hot Cool Air Purifier een van de duurdere modellen. Dit komt met name door de geïnstalleerde technologie. Toch zijn er ook tal van ventilatoren en koelers, die rond de 400 € bewegen.

Duurzaamheid

In tegenstelling tot conventionele airconditioning gebruikt Dyson geen chemische koelvloeistoffen. Vooral op het gebied van duurzaamheid is de fabrikant dan ook een stap voor. Er is slechts één voedingsbron nodig voor gebruik. Door de vele snelheidsniveaus kBovendien moet worden bepaald hoe hoog het verbruik moet zijn.