Monoblock airconditioners in vergelijking: de geweldige gids

Hieronder bespreken we functies, typen en aankoopcriteria.

Wat zijn de voordelen van monoblock airconditioners?

Er zijn tal van voordelen waarmee de mobiele airconditioners kunnen bogen. Wat deze zijn, vind je hier.

Buigzaam

Vooral op het gebied van flexibiliteit heeft het model iets te laten zien. In de meeste gevallen aan de onderkant van het apparaat Wielen die het verplaatsen binnen het appartement veel gemakkelijker maken. Omdat het alleen een raam en een beetje vloeroppervlak nodig heeft voor de werking, kan het systeem overal worden gebruikt waar aan deze vereisten wordt voldaan.

Geen structurele veranderingen

U heeft geen toestemming voor de conversie of slechts twee linkerhanden en dus geen zin om te boren, hameren &co.? Dit alles wordt bij deze optie weggelaten, omdat noch ingrepen in de stof op het huis, noch stootboren en ander gereedschap tastbaar hoeven te zijn.

Monobloc airconditioner met afzuigslang voor één raam

Door middel van luchtafvoerslang voor ramen kunnen structurele veranderingen worden voorkomen.

Extra functies

Split airconditioners kunnen één ding in het bijzonder doen: de omgevingslucht betrouwbaar afkoelen. Maar hoe zit het met andere functies? Meestal zoek je hier tevergeefs naar bijzonderheden. De monoblock airconditioners in ons vergelijkingsaanbod talrijke extra functies, die het gebruik nog aangenamer maken. Luchtbevochtigers of luchtreinigers zijn ook nuttige eigenschappen die zorgen voor een verbeterd binnenklimaat.

Kostenbesparingen

Kortom, het hangt altijd af van de fabrikant, de prestaties en de grootte van de airconditioner om de uiteindelijke prijs te bepalen. Toch kan gesteld worden dat Monoblock apparaten niet alleen veel goedkoper zijn in aanschaf, maar ook in onderhoud. Door de eenvoudige installatie worden ook de kosten voor een specialist geëlimineerd.

Hoe werkt de installatie van Monoblock airconditioners?

Lange gebruiksaanwijzingen en uitgebreide uitleg worden tevergeefs doorzocht met de mobiele airco. De installatie is bijna net zo eenvoudig als die van een luchtkoeler en vereist geen handmatige behendigheid. Het punt dat de meeste tijd kost, is de juiste afdichting van de ramen. Voor dit doel kunnen lichtgewicht textielafdichtingen worden gebruikt, die door middel van klittenbandstrips aan het raamkozijn worden bevestigd, of robuustere opties, die bijvoorbeeld voordeliger zijn voor schuifdeuren.

De meeste fabrikanten hebben deze raamafdichtingen al opgenomen in hun leveringsomvang. Op internet kunt u echter tal van fabrikanten vinden die deze producten afzonderlijk verkopen. Vervolgens moeten beschermende films en lijmresten uit de afzonderlijke elementen worden verwijderd en moet de afvoerluchtslang uit elkaar worden getrokken. Dit wordt op de meeste apparaten gebruikt aan de achterkant van de airconditioner Versterkte. Het andere uiteinde wordt door de raamafdichting naar buiten geleid. Om het apparaat uiteindelijk in gebruik te nemen, hoeft alleen de stekker te worden aangesloten.

Goed om te weten:
De fabrikanten geven meestal eenvoudige instructies met afbeeldingen die duidelijk laten zien hoe het systeem stap voor stap is aangesloten. De inspanning is meestal 10 tot 30 minuten.

Voor wie en wat is een monoblock airco geschikt?

Zo’n apparaat is in de eerste plaats geschikt voor al die mensen die geen complexe bouwmaatregelen op het gebouw willen of kunnen uitvoeren. Eenmaal aangesloten, kan het airconditioningsysteem direct in gebruik worden genomen. Voor wie en in welke situaties de monoblock variant bijzonder de moeite waard is, ontdek je hier.

Appartementen

Het is niet ongebruikelijk dat verhuurders structurele veranderingen in het appartement verbieden. Alle wijzigingen die niet ongedaan kunnen worden gemaakt, zijn daarom verboden. Om ervoor te zorgen dat u de koele en aangename lucht niet verliest, kunt u als alternatief een monoblock airconditioner gebruiken. Met deze optie kunt u het systeem eenvoudig in gebruik nemen, zonder duurzame bouwmaatregelen om te moeten implementeren.

Kantoorgebouw

Naarmate de zomer nadert en de warme temperaturen tegelijkertijd, verlangen mensen op kantoor naar een beetje verfrissing. Aangezien u als werknemer zelden het recht heeft om een split airconditioner te installeren, komt de monoblock variant op het juiste moment. Het enige wat je hoeft te doen is een raam beschikbaar hebben waaraan je de uitlaatslang kunt hangen. De toestemming van de werkgever moet niettemin worden verkregen om ervoor te zorgen dat geen van de collega’s zich gestoord voelt.

Kamers met veel ramen

Je zag een split airconditioner tijdens je laatste zomervakantie, maar had niet de ruimte die je nodig had aan de muur? Laat maar. Vooral in appartementen met veel of zelfs kamerhoge ramen is de monoblock airconditioning de aangenamere keuze. Met een geschikte raamafdichting kan de airconditioner ook snel worden aangesloten in dergelijke appartementen. Overigens: Er zijn raamafdichtingen in tal van uitvoeringen. Zowel kantel- als schuiframen zijn geschikt voor uitvoering.

Ander

Natuurlijk zijn niet alleen de drie hierboven genoemde categorieën geschikt voor een dergelijke plant. Zelfs mensen die gewoon flexibel willen zijn of slechts één apparaat voor het hele huis willen gebruiken, kunnen kosteneffectief met deze methode wegkomen. Als u meerdere raamafdichtingen tegelijkertijd installeert, kunt u het mobiele apparaat de hele dag door eenvoudig van kamer naar kamer vervoeren. Zo kunt u altijd genieten van frisse lucht, waar u ook bent.

Zijn er goede alternatieven voor monoblock airconditioning?

Bijna elk technisch apparaat is verkrijgbaar in een vergelijkbare versie, waarbij je soms meer en soms minder compromissen moet sluiten. Er zijn ook alternatieven voor de monoblock airconditioner die in het geding komen. We hebben de voor- en nadelen hiervan in detail op een rijtje gezet.

Gesplitste apparaten

In tegenstelling tot het mobiele monoblock-apparaat, zijn split airconditioners permanent op het gebouw geïnstalleerd. Hoewel dit als voordeel heeft dat er meer ruimte op de grond wordt bespaard, is de gevel van het huis door zijn buitenste tegenhanger Echter, vaak negatief beïnvloed. Bovendien is de installatie van dergelijke systemen kostbaar en tijdrovend, omdat er meerdere gaten in de huismuur moeten worden geboord.

Split unit airconditioning

Gesplitste eenheden hebben twee eenheden – een binnen en een buiten

Luchtkoelers

Luchtkoelers hebben in principe hetzelfde doel als monoblock-systemen – ze zijn bedoeld om de lucht af te koelen. Toch is de technologie compleet anders. Eenvoudige koelers verlagen de temperatuur door een fijne watermist in de omgeving uit te stoten, die afkoelt op de huid. Om het gewenste koeleffect te verkrijgen, kan naast water ook ijs aan de watertank worden toegevoegd. Het nadeel van deze methode is echter dat er maar een paar graden gekoeld kan worden en de tank altijd bijgevuld moet worden.

Ventilators

Een conventionele ventilator is bij vrijwel iedereen bekend. Dankzij verschillende snelheidsniveaus wordt de lucht in de kamer snel en gemakkelijk opgezogen. In plaats van beklemmende lucht krijg je een frisse wind. Hoewel deze optie waarschijnlijk het meest kosteneffectief is, is een meetbare temperatuurverlaging slechts in beperkte mate te zien.

Andere opties

Koelen zonder technische apparatuur is ook mogelijk, maar dit belooft vaak niet hetzelfde succes. Een natte handdoek die over een stoel wordt geplaatst, een verkoeling door verdamping of een tocht in het appartement, waar met koude kelderlucht Als je werkt, help je maar tijdelijk. Omdat de hittegolven meestal enkele weken duren, kan het gebeuren dat op een gegeven moment zelfs zulke kleine trucjes niet meer helpen en remedie alleen wordt bereikt door airconditioning.

Duurzaamheid van Monoblock airconditioners

Sinds enkele jaren worden airconditioningsystemen steeds vaker getest op duurzaamheid en ecologische voetafdruk. Het is niet voor niets dat veel fabrikanten vertrouwen op koudemiddelen die geen chemische toevoegingen bevatten. Toch kun je er ook aan bijdragen dat de genoemde footprint op een minimaal niveau ligt. Hoe, dat is wat we je hier zullen vertellen.
Zo snel mogelijk luchten

Hoewel airconditioning u ontlast van elk werk in het koelen van het appartement, kunt u nog steeds iets bijdragen aan duurzaamheid. Op deze manier, vooral in de vroege ochtend en ’s avonds staan de ramen open, zodat een koele tocht Ontstaat. In de tijd tussen ongeveer 22 uur en 8 uur ’s ochtends is de lucht het koelst, zodat er een aangename wind ontstaat in je eigen vier muren. Dit bespaart al het gebruik van de airco.

Prestatieniveau aanpassen

Het monobloc airconditioningsysteem heeft een bijzonder voordeel: het kan mobiel worden gebruikt. Wanneer een kamer warm wordt, kan de airconditioner in het appartement worden aangepast dankzij het lage gewicht. Als de kamer al aangenaam verkouden is, kan het systeem tot een minimum blijven draaien om de temperatuur op peil te houden.

Timer instellen

Als u ’s nachts geen koel briesje wilt missen, kunt u ook de timer gebruiken. Moderne modellen bieden een slaapfunctie waarbij het apparaat na een bepaalde tijd volledig wordt uitgeschakeld, of de airconditioning blijft draaien op het laagste vermogensniveau. Beide varianten zorgen ervoor dat elektriciteit niet onnodig wordt verspild.

Vertrouw op zonne-energie

Zonne-energie kan een goede manier zijn om onafhankelijker van grote elektriciteitsleveranciers te werken en uw eigen kosten te verlagen. Vooral duurzame en ecologische zonne-energie beschermt het milieu en is daarom bij uitstek geschikt voor de werking van een airco in uw eigen huishouden.