Dyson luchtreiniger op de proef gesteld – onafhankelijke beoordelingen en certificaten

Het bedrijf Dyson heeft ruime ervaring in de productie van stofzuigers, maar luchtreinigers zijn nu standaard in het programma. Dit tilt ook de schoonmaak van je huis naar een nieuw niveau op het gebied van ademlucht. De units integreren luchtfilters in de voeten van torenventilatoren, waardoor een elegant ontwerp mogelijk is. De filterprestaties van de Dyson-luchtreinigers zijn getest door verschillende onafhankelijke instellingen, zodat verschillende goedkeuringszegels de geschiktheid van de apparaten voor mensen met een allergie onderscheiden.

Houden Dyson luchtreinigers zich aan de beloften van de fabrikant? Welke organisaties hebben geverifieerde filterprestaties en waar staan de certificaten voor? Dit artikel geeft u een overzicht van de evaluaties van de Dyson luchtreinigers en legt de technische basis uit waarop de uitstekende resultaten tot stand komen.

We hebben algemene informatie en aanbevelingen in dit artikel gepubliceerd.

Dyson luchtreinigers in onafhankelijke tests

Naast de officiële informatie van de fabrikant, versieren luchtreinigers van het bedrijf Dyson zich met verschillende kwaliteitszegels, die een onafhankelijke en objectieve beoordeling van de haalbare resultaten vertegenwoordigen. In het volgende zullen we in meer detail uitleggen wie er achter de awards zit.[2]

Zwitsers allergielabel

De Service Allergie Suisse kent een keurmerk toe aan producten die in ten minste drie onafhankelijke gevallen aan bepaalde grenswaarden voldoen. Medische experts worden geraadpleegd om na te gaan of het product meerwaarde creëert voor mensen met een allergie. Regelmatige inspecties bieden de eindklant de zekerheid dat het gecertificeerde product permanent voldoet aan de hiervoor gedefinieerde richtwaarden.

Dyson-luchtreinigers testen bijvoorbeeld de bewering dat 99,95% van alle deeltjes groter dan 0,1 μm kan worden uitgefilterd. Omdat tests in opdracht van Service Allergie Suisse dit bevestigen, krijgen Dyson luchtreinigers het Swiss Allergy Seal of Approval. De apparaten bieden dus een meerwaarde voor dierenhaar, pollen, fijnstof en huisstofmijtallergie. [3,4]

Een dergelijk resultaat wordt bereikt omdat de gebruikte Dyson-luchtfilters HEPA-niveau H13-filters bevatten. Daarnaast wordt ook gereinigd met een actief koolfilter en een speciaal gecoat grafietfilter, dat ook effectief is tegen formaldehyde.

Certificaat: astma &allergie vriendelijk

In een samenwerking tussen Allergy Standards Limited (ASL) en de Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA) worden richtlijnen ontwikkeld die moeten worden nageleefd door huishoudelijke producten om geen verhoogd risico te vormen voor mensen met een allergie of astmapatiënten. Er zijn ook dergelijke normen voor luchtreinigers die beschrijven hoe effectief biologische allergenen (zoals pollen, dierenhaar of huisstof) door het apparaat uit de lucht kunnen worden verwijderd.

De onafhankelijke metingen van Airmid Healthgroup bevestigen dat Dyson luchtreinigers voldoen aan de ASL- en AAFA-normen, dus Dyson Air Purifier Certificaat astma &allergie vriendelijk mogen dragen [5,6,7]. Kleine details in de ontwikkeling van de luchtreinigers hebben hier ook aan bijgedragen: zo worden alleen motoren gebruikt die geen koolborstels nodig hebben om de blower te draaien. Dit om te voorkomen dat slijtage van de borstels als stofdeeltjes de afvoerlucht verontreinigen.

AanbiedenBestseller nr. 1

DYSON PURE HOT + KOELE HP00

DYSON PURE HOT + KOELE HP00

T l Gebogen en magn tis e voor veilige bevestiging aan het apparaat.; Regulering van de tijd: Verwarmt in de winter, verfrist de T; reinigt het hele jaar door.

Stil teken van de Noise Abatement Society

De Noise Abatement Society heeft zich ten doel gesteld om onnodige geluidsoverlast veroorzaakt door het steeds toenemende gebruik van mechanische en elektronische apparaten te verminderen en kent daarom producten toe die een aanzienlijke verbetering van de geluidsproductie hebben bereikt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dyson fans hebben de “Rustige Mark“afdichting omdat ze dezelfde ventilatieprestaties hebben Geluidsniveau met 75% verminderd hebben.

Een dergelijk resultaat is alleen mogelijk omdat Dyson-luchtreinigers afhankelijk zijn van torenventilatoren die een klein maar krachtig blowerwiel in de basis van de unit integreren. De gegenereerde luchtstroom wordt in eerste instantie gemeten in het kader van dhet spreidt de ventilator en leidt deze vervolgens door goed uitgelijnde ventilatieopeningen naar uw kamer [1]. Door af te stappen van traditionele ventilatorwielen, is de grootste geluidsbron verminderd en verplaatst naar de standaard, waar geavanceerde geluidsdempingstechnologie het geluidsniveau aanzienlijk vermindert. Hiervoor worden Helmholtz-resonatoren gebruikt, die het geluid over elkaar heen leggen met een tegengestelde luchtoscillatie, zodat beide elkaar opheffen. [8,9]

Vitalhelden advertentie

Dyson Luchtreiniger Vergelijking Productoverzicht

Dyson verkoopt drie verschillende modellen in de productlijn luchtreinigers, elk in twee verschillende kleuren. Alle luchtreinigers zijn voorzien van het innovatieve ontwerp, dat een ventilator integreert zonder rotorbladen die van buitenaf zichtbaar zijn in de behuizing om de stroom van gereinigde lucht in uw huis te sturen.

De filters van de Dyson luchtreinigers bestaan allemaal uit een combinatie van HEPA filter, actief kool filter en “Tris” geïmpregneerd grafiet filter. Ze kunnen allemaal worden bediend in een automatische modus waarin het reinigingsniveau automatisch wordt geselecteerd, afhankelijk van de gemeten deeltjesbelasting. Standaard is ook afstandsbediening via app mogelijk, waarmee u onderweg de netheid van uw appartementslucht kunt observeren en de luchtreiniger kunt bedienen. Een nachtmodus met extra stil bedrijfsgeluid en gedimde LED’s zorgt voor probleemloos gebruik in uw slaapkamer.

Hoe verschillen Dyson luchtreinigers?

Een klassieker onder de luchtreinigers is waarschijnlijk de Dyson Pure Cool Link Toren; de torenventilator met een voetafdruk van slechts de grootte van een DIN A4-plaat past dit model in elke kamer.

Een compacter ontwerp biedt de Dyson Pure Cool Link Bureaudat is klein genoeg om ook op je bureau te passen. Hoewel het luchtdebiet van de desktopluchtreiniger lager is dan dat van een torenventilator, geeft de nabijheid van het apparaat u meer van de reinigingsprestaties.

Het model Dyson Pure Hot + Cool Link combineert niet alleen luchtreiniger en torenventilator in één unit, maar biedt ook de functionaliteit van een ventilatorkachel. PTC keramische elementen in het frame verwarmen de gereinigde lucht voordat deze door de spuitmonden in de kamer wordt verspreid. De temperatuur is beperkt tot maximaal 200 °C om te voorkomen dat ongefilterde zwevende vaste stoffen verbranden en een onaangename geur veroorzaken. Een thermostaat maakt automatische regeling van de verwarming mogelijk, zodat een ingestelde kamertemperatuur wordt gehandhaafd.

Niet alleen in de ene of de andere onafhankelijke test overtuigen Dyson luchtreinigers. De beoordelingen en ervaringen van de gebruikers zijn ook overwegend positief voor alle Dyson-apparaten. De opmerkingen melden een merkbare verbetering van de luchtzuiverheid en ademhalingsmoeilijkheden. Veel meer dan 80% van de gebruikers zou hun apparaat aanbevelen aan een vriend.

AanbiedenBestseller nr. 1

DYSON PURE HOT + KOELE HP00
DYSON PURE HOT + KOELE HP00

  • Automatische modus: Deze luchtreiniger regelt automatisch de luchtkwaliteit en past de stroom aan uw behoeften aan.
  • T l Gebogen en magn tis e voor veilige bevestiging aan het apparaat.
  • Regulering van de tijd: Verwarmt in de winter, verfrist de T; reinigt het hele jaar door.

Dyson’s eigen test in de clip:

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden