Elektroloze luchtontvochtigers

uitdrogende adempauzes

Om vocht uit de ruimtelucht te verwijderen en het risico op schimmel te voorkomen, zijn luchtontvochtigers beschikbaar. Bij gebruik in kelders, kamerhoeken of ingebouwde kasten is het echter niet altijd mogelijk om de apparaten op een stopcontact aan te sluiten. Als alternatief zijn er ook ruimteontvochtigers die zonder elektriciteit werken. Meestal zijn dit granulaatontvochtigers die het waterbindende effect van bepaalde zouten benutten.

Hoe werken luchtontvochtigers zonder elektriciteit?

Luchtontvochtigers zonder elektriciteit bestaan uit speciale mineralen die een hygroscopisch effect hebben. Dergelijke stoffen binden vocht uit de lucht: de watermoleculen in de kamerlucht zijn gelijkmatig verdeeld over de kamer en bewegen in willekeurige richtingen; als ze het zout in de luchtontvochtiger tegenkomen, kunnen ze zich binden aan de korrels en zijn ze dus niet meer vrij verkrijgbaar in de lucht. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid lokaal. Hoe langer het waterbindende materiaal wordt blootgesteld aan vochtige lucht en hoe groter het oppervlak, hoe sterker het effect.

Afhankelijk van het gebruikte materiaal verschilt de reactie van het adsorbens met het water uit de lucht. Terwijl in klassieke adsorptiedrogers het water wordt gebonden aan het oppervlak van het adsorbens zonder dat het materiaal zijn vaste structuur verliest, Granulaat luchtontvochtigers vaak wordt een zout gebruikt, dat oplost bij contact met water. Een veelgebruikt zout is calciumchloride. Het heeft als voordeel dat de resulterende zoute oplossing geen bijzondere belasting voor het milieu heeft en u deze dus gewoon in uw afvoer kunt gieten.

In de regel bevindt het zout zich in een zeef boven een verzamelbekken, dus na verloop van tijd reageert de vloeistof uit de lucht met het zout en lost het op, druppelend door de zeef in de kom eronder. Als afvalproduct is er dan water, waarin het zout in opgeloste vorm zit. Het hele proces vindt plaats zonder externe interventie, daarom kunnen granulaatontvochtigers zonder elektriciteit werken. Elektroloze luchtontvochtigers hebben de extra Voordeel dat ze geruisloos werken: er zijn geen bewegende delen zoals ventilatoren of ventilatoren die geluid kunnen veroorzaken.

Sichler huishoudelijke apparaten luchtontvochtiger

Ondanks zijn grootte is de Sichler-ontvochtiger voor huishoudelijke apparaten * heel eenvoudig: hij bestaat alleen uit een plastic behuizing met een gewicht van slechts 300 g, die in twee delen is verdeeld: een opvangbak voor de zoute vloeistof en een zeefachtige hulpstuk waarin het zout wordt gevuld. Calciumchloride wordt gebruikt als korrels. Deze uitdrogende adempauze bevat 1,2 kg zout, dat tot 2,5 liter water uit de lucht kan verwijderen. Dit betekent dat het apparaat tot drie maanden meegaat zonder korrels bij te vullen of het opvangbassin te legen.

Sichler huishoudelijke apparaten ontvochtiger: Kamerontvochtiger met 1,2 kg granulaat, tot 2,5 l, voor...
Sichler huishoudelijke apparaten ontvochtiger: Kamerontvochtiger met 1,2 kg granulaat, tot 2,5 l, voor…

  • Beschermt muren, kasten, auto’s en nog veel meer tegen vocht • Voor gebruik tegen schimmels en onaangename geuren • Voor het opruimen van maten tot 50…
  • Ruimteontvochtiger EF-525 met 1.200 g granulaat van actieve ingrediënten • Geschikt voor opruimgroottes tot 50 m² • Kan meerdere jaren ongeopend worden bewaard •…
  • Om muren, kasten, auto’s en nog veel meer te beschermen tegen vocht • Korrels met actieve ingrediënten Calciumchloridedihydraat: Waterabsorptie tot 2.500 ml…

Wenko 50221100 kamer luchtontvochtiger

De 50221100 kamerontvochtiger van Wenko* wordt geleverd in een kubusvormige behuizing. Dit model kan ook ruimtes tot 80 m³ drogen zonder elektriciteitsverbruik door 1 kg calciumchloride te gebruiken. Het bijvullen van de korrelcontainer is elke 3 maanden vereist; het stroomgebied bevat 1,6 liter. Met zijn eenvoudige ontwerp in grijs past dit apparaat onopvallend in uw huis, maar zonder het comfort van een eenvoudige niveau-indicator op te geven, waar u kunt lezen wanneer legen en bijvullen zinvol is.

WENKO Room Luchtontvochtiger Cube, Luchtontvochtiger vermindert schimmels &geuren, lekbak met 1...
WENKO Room Luchtontvochtiger Cube, Luchtontvochtiger vermindert schimmels &geuren, lekbak met 1…

  • Beschermt tegen schimmel: De luchtontvochtiger verwijdert overtollig vocht uit ruimtes met een grootte tot 80 m³ en voorkomt zo…
  • Stijlvol ontwerp: Door zijn moderne vorm en kleuring is de luchtontvochtiger naast zijn functie ook een visueel hoogtepunt.
  • Veelzijdig: plaats de vochtverdelger zoals u wilt in de kelder, wasruimte, woonkamer, slaapkamer of caravan

Pattex Aero 360° luchtontvochtiger

Om het oppervlak van het zout te vergroten en zo de effectiviteit van ontvochtiging te vergroten, wordt het adsorbens in het apparaat opgehangen als een vast lipje in de Aero 360° luchtontvochtiger van Pattex*. Hierdoor kan de lucht er van alle kanten omheen spoelen en heeft het water meer mogelijkheden om te reageren met het calciumchloride. Vanwege het ongebruikelijke ontwerp kunnen echter alleen speciale tabbladen worden gebruikt, die met 450 g iets kleiner zijn dan de navulverpakkingen van de andere luchtontvochtigers. De droogcapaciteit is voldoende bij 50 m³ gedurende ongeveer 3 maanden.

Aanbieden

Pattex AERO 360º luchtontvochtiger, ultraabsorberende kamerontvochtiger, helpt condensatie,...
Pattex AERO 360º luchtontvochtiger, ultraabsorberende kamerontvochtiger, helpt condensatie,…

  • Vocht- en geurbeheersing – De AERO 360° luchtontvochtiger is de eenvoudige oplossing om overtollig vocht effectief te absorberen…
  • Optimale prestaties – Het aerodynamische ontwerp bevordert een efficiënte 360° luchtcirculatie. De luchtdroger tabs bestaan uit absorberende…
  • Veilig en stil – De 360° kamerontvochtiger AERO werkt zonder elektriciteit en biedt maximale veiligheid dankzij het lekbeschermingssysteem….