Er zijn tal van producten op de markt die daadwerkelijk effectieve bescherming bieden tegen elektrosmog. Waar echter maar heel weinig van de getroffenen aandacht aan besteden: Keuze en positionering van het bed kan bijdragen aan de bescherming tegen straling. Hieronder leggen we uit welke maatregelen je kunt nemen met normale bedden, boxspringbedden en waterbedden.
Waar je rekening mee moet houden bij een normaal bed
Normale bedden omvatten alle slaapmeubelen bestaande uit een bedframe en een lattenbodem waarop zich een matras bevindt die is gemaakt van koudschuim, viscoseschuim of een ander materiaal. Dit is waarschijnlijk het geval in Duitse slaapkamers. meest voorkomende vorm van bedden zijn. Het probleem: ze beschermen niet tegen elektrosmog.
Met een paar trucs kun je echter Blootstelling aan elektrosmog in bed aanzienlijk verminderen. Doe het in ieder geval zonder elektrische deken tijdens de slaap. Als alternatief kunt u ze enige tijd voor het slapengaan inschakelen en ze later verwijderen wanneer de slaapplaats voldoende is opgewarmd.
Bij het kiezen van het bed moet u een model kiezen, in de constructie waarvan geen metaal wordt gebruikt. Van verschillende metalen is bekend dat ze een goede elektrische geleidbaarheid hebben en onder bepaalde omstandigheden Zelfs het effect van bepaalde velden vergroten. Als alternatief zijn er nu tal van varianten die volledig van hout zijn gemaakt nu op de markt.
Verder moet het bed worden uitgerust met een aantal Afstand tot muren waarin stroomkabels lopen. Deze zijn omgeven door elektrische en magnetische velden en dragen hun steentje bij aan de Elektrosmog vervuiling in de slaapkamer op. Een vertrek van slechts tien centimeter kan aanzienlijk bijdragen aan een verhoogd welzijn.
Boxspringbedden trekken de elektrosmog aan
Op het eerste gezicht is een Boxspringbed als bescherming tegen elektrosmog om de betere keuze te zijn in vergelijking met een conventioneel bed. Het frame van het basisframe is immers klassiek gemaakt van massief hout en een lattenbodem, waarin metalen onderdelen verwerkt konden worden, is ook niet in de structuur te vinden.
Daarnaast is het matras van een boxspringbed extreem dik, waarop de zogenaamde topper ligt – een ander, iets dunner matras. Men zou nu kunnen aannemen dat hiermee een zekere demping tegen elektrische, magnetische en elektromagnetische straling wordt bereikt. Vanwege hun ontwerp hebben boxspringbedden echter een aanzienlijk nadeel , die direct in de naam te vinden is.
Boxspring betekent op Duitse lente. Deze veren zijn gedeeltelijk geïnstalleerd in het basisframe van een dergelijk bed. meerlaags verwerktom een bijzonder hoog niveau van slaapcomfort te bereiken. Elk van deze metalen veren werkt echter als een kleine antenne, die de elektrische straling in de omgeving absorbeert en kan omzetten in een magnetisch veld.
Deze transformatie vindt plaats op de twee verbindingspunten van de veren. Simpel gezegd, de Inductieve koppeling van de veren aan het elektromagnetische veld in de kamer twee kleinste magnetische velden. Er kunnen tot 600 veren per matras in een besloten ruimte zijn, waardoor de magnetische veldsterkte duidelijk meetbaar is.
Omdat het beschreven proces zelfs met dikke matrassen in de directe omgeving van de slapende persoon Als dit gebeurt, kan dit de slaap ernstig verstoren. Elektrogevoelige mensen moeten daarom ook slapen in een bed dat grotendeels van massief hout is gemaakt en afziet van het gebruik van metaal in het frame, in het lattenbodem en in de matras.
Afgeschermde kachels als oplossing voor het waterbed
Op het eerste gezicht is het waterbed een optimale oplossing, omdat hier zelden metalen componenten worden geïnstalleerd. Ware het niet voor de kachel die de waterkern op een constante temperatuur houdt. Dit genereert elektromagnetische velden en dus elektrosmog direct bij het waterbed. Een complete Afzien van waterbedverwarming is echter onmogelijk.
In dit geval zou de temperatuur in het matras zo ver dalen dat een goede nachtrust ook niet mogelijk zou zijn. Om deze reden raden we het gebruik van de Carbon Heater Classic aan, een sZorgvuldig afgeschermde waterbedverwarming met 240 watt vermogen. Het verwarmt volledige bedden zonder problemen en genereert alleen de laagste elektromagnetische velden.