Gezonde lucht in huis: 6 tips voor het optimale binnenklimaat

Regelmatige ventilatie helpt bij het reguleren van de luchtvochtigheid. Tegelijkertijd frisse lucht van buiten rijk aan zuurstof. Het zorgt ervoor dat nieuwe energie, een helder hoofd en maakt je fit en levendig. Want hoe langer je in een kamer verblijft, hoe meer koolstofdioxide er in de lucht zit. Deze muffe lucht maakt je moe en ongericht. Soms kan een laag zuurstofgehalte leiden tot Hoofdpijn lood.

Hoe vaak u de verschillende kamers moet ventileren, hangt af van hoeveel tijd u erin doorbrengt. In ieder geval is het raadzaam om de Slaapkamer in de ochtend na het opstaan om te ventileren om de gebruikte lucht erin uit te wisselen. In Studeer- of woonkamer open de ramen indien nodig. In de keuken en eetkamer kunt u voedselgeuren neutraliseren door te ventileren.

Het is niet alleen belangrijk dat u regelmatig ventileert, maar ook, hoe te ventileren. Een venster dat wordt geopend Kantelpositie brengt het gevoel van frisse lucht over. Daardoor komt er weinig nieuwe zuurstof in het interieur. Schokventilatie daarentegen is veel effectiever. Hier zijn er genoeg vijf tot tien minuten Van. Dit minimaliseert warmteverlies en de bijbehorende stookkosten. Het is bijzonder productief, dwarsventilatie. De resulterende diepgang zorgt ervoor dat de frisse lucht hoeken en nissen bereikt.