Hoe de temperatuur van een kamer te controleren met uw iPhone

Apple iPhone

Hoewel uw smartphone temperatuursensoren heeft, meten ze niet de temperatuur van de kamer. In plaats daarvan vervullen deze sensoren een vitale functie voor uw telefoon en voorkomen ze schade aan uw batterij en andere componenten door oververhitting.

Als u de omgevingstemperatuur met uw iPhone wilt meten, moet u een apart apparaat gebruiken. Het gebruik van een externe sensor voorkomt dat de warmte die door uw smartphone wordt gegenereerd, uw temperatuurmetingen beïnvloedt. We raden verschillende externe temperatuurmonitoren aan, die we iets later zullen bespreken. Maar laten we eerst een paar vragen beantwoorden die u misschien in meer detail hebt over iPhones en temperatuursensoren.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Heeft de iPhone een thermometer?

De iPhone heeft temperatuursensoren, maar net als andere smartphones gebruikt Apple de sensoren om de temperatuur van de batterij en processor te bewaken. Bij extreme temperaturen (warm of koud) schakelen deze sensoren het apparaat uit om schade te voorkomen.

Om de luchttemperatuur met succes te meten, hebt u een sensor aan de buitenkant van het apparaat nodig, zo ver mogelijk weg van de interne componenten. Deze opstelling zou niet gemakkelijk te construeren zijn zonder het ontwerp van de telefoon zelf te verstoren. Maar zelfs als Apple een telefoon zou ontwerpen met een sensor aan de buitenkant, zouden temperatuurmetingen nog steeds niet nauwkeurig zijn omdat uw apparaat warmte uitstraalt.

Is er een kamertemperatuur-app voor de iPhone?

Sommige app-ontwikkelaars hebben kamertemperatuur-apps voor de iPhone geproduceerd. Ze gebruiken nog steeds de gegevens van deze interne temperatuursensoren en sluiten ze aan op een algoritme om de buitenomgevingstemperatuur te schatten.

Zoals u weet, zijn deze temperatuursensoren niet bedoeld voor dergelijk gebruik en alle metingen die de apps bieden, zijn slechts schattingen en hebben ze een hoge foutmarge. We raden u aan dit soort apps te vermijden en in plaats daarvan een externe temperatuursensor aan te schaffen, zoals een WiFi-temperatuurmonitor die kan worden bekeken via een bijbehorende app op uw smartphone voor de meest nauwkeurige metingen.

Een externe temperatuurmonitor kan verbinding maken met uw telefoon via WiFi of Bluetooth, zodat u de sensor in een kamer kunt laten en de temperatuur en vochtigheid op elk gewenst moment op afstand op uw iPhone kunt controleren. U kunt zelfs historische gegevens bekijken en aangepaste waarschuwingen instellen voor wanneer de temperatuur of vochtigheid uw ideale bereik overschrijdt.

Beste apparaten om de kamertemperatuur te meten met uw iPhone

Er zijn verschillende uitstekende sensoren voor het meten van de omgevingstemperatuur met een iPhone, die allemaal een bijbehorende app bevatten om metingen op afstand te controleren. De drie onderstaande apparaten krijgen de beste beoordelingen van onze lezers en zijn onze topaanbevelingen.

1. Temp Stick WiFi temperatuur- en vochtigheidssensor

Temp Stick WiFi Temperatuur & Vochtigheid Sensor

De Temp Stick is veruit een van onze favoriete WiFi thermometers om te gebruiken met een smartphone. Het is nauwkeurig, betrouwbaar en de intuïtieve app maakt het heel gemakkelijk te gebruiken. Aangedreven door 2 ‘AA’-batterijen, krijgt u tot een jaar gebruik zonder de batterijen te hoeven vervangen, en met een WiFi-verbinding wordt de plaatsing van de Temp Stick alleen beperkt door het bereik van uw draadloze netwerk.

Het instellen van het apparaat is een fluitje van een cent, waarbij de meeste kopers melden dat het hen minder dan vijf minuten kost om de app te installeren en de sensor met hun WiFi-netwerk te verbinden. U kunt de huidige en historische temperatuur- en vochtigheidsmetingen bekijken, aangepaste waarschuwingen instellen en instellingen wijzigen via de app. De Temp Stick kan zelfs tot 100 metingen in het interne geheugen opslaan als u de verbinding verliest, en het beste van alles is dat er geen abonnementskosten zijn om de service te gebruiken.

Een andere geweldige functie is de mogelijkheid om maximaal tien contacten te waarschuwen wanneer de temperatuur een vooraf ingestelde drempel overschrijdt. Deze waarschuwingsfunctionaliteit maakt het een uitstekende optie voor bedrijven die temperatuurgevoelige goederen kunnen verkopen. Je kunt het ook gemakkelijk thuis gebruiken om het hele gezin op de hoogte te stellen van een mogelijk probleem.

2. SensorPush draadloze thermometer en hygrometer

SensorPush |

Net als de Temp Stick kun je met de SensorPush ook de kamertemperatuur meten met je smartphone. De SensorPush bevat echter alleen Bluetooth-connectiviteit, dus u moet dicht bij de sensor zijn om toegang te krijgen tot gegevens. De sensor heeft een bereik van 325 feet zichtlijn. Als de verbinding met uw telefoon echter wordt verbroken, kan de sensor tot 20 dagen aan gegevens aan boord opslaan. Net als de Temp Stick heeft hij ook een batterijduur van ongeveer een jaar.

Er is een positief aan geen WiFi. Het stelt het bedrijf in staat om de SensorPush voor veel minder te verkopen dan zijn concurrenten. U kunt ook een optionele WiFi-gateway aanschaffen om uw sensor met internet te verbinden en gegevens te bekijken wanneer u niet thuis bent. Verwar de lagere prijs van de SensorPush niet met een gebrek aan kwaliteit. Zwitserse detectiecomponenten zorgen ervoor dat de metingen die u krijgt nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Ondanks de beperkingen is de SensorPush een van de best beoordeelde thermometers op Amazon, met meer dan 2.200 vijfsterrenrecensies. Als u een beperkt budget heeft, is dit een optie om te overwegen.

3. Omgevingsweer WS-8482-x3

Omgevingsweer WS-8482-X3

Als u serieus wilt worden over temperatuurbewaking in uw huis, kiest u de Ambient Weather WS-8482-X3. Dit model kan zeven sensoren ondersteunen, waaronder extra thermo-hygrometers, optionele bodemvochtigheid of drijvende watertemperatuursensoren. Het is een van de meest veelzijdige externe temperatuurmonitoren op de markt.

De installatie omvat een WiFi-basisstation /console waarmee u gegevens kunt bekijken zonder in te loggen op een app, plus drie temperatuur- en vochtigheidssensoren. Als u meerdere kamers of gebieden rond uw woning wilt bewaken, dan is de WS-8482-X3 onze topaanbeveling.

De WS-8482-X3 uploadt zijn gegevens naar AmbientWeather.net, het online web- en app-gebaseerde portaal van het bedrijf waar u metingen kunt bekijken en aangepaste waarschuwingen kunt instellen. De prijs is ook zeer redelijk en biedt de meeste waar voor uw geld voor diegenen die de temperaturen in meer dan één gebied moeten volgen.

Laatste gedachten

Als u de kamertemperatuur met uw iPhone moet meten, geen app gebruiken. Kies in plaats daarvan een van de bovenstaande externe sensoren, omdat u veel nauwkeurigere (en nuttigere) metingen krijgt. We vonden de Temp Stick om over het algemeen het beste model te zijn omdat het nauwkeurig, betrouwbaar en eenvoudig in te stellen is. Zowel de SensorPush als de WS-8482-X3 zijn echter geweldige alternatieven.