Luchtbevochtiger met geur – pure verfrissing

Luchtbevochtiger met geur

Als u een luchtverfrisser wilt kopen om aangename geuren in uw huis te verspreiden, zijn er veel mogelijke oplossingen. De meeste luchtbevochtigers kunnen worden bediend met geurolie; maar ook luchtreinigers zijn deels geschikt voor gebruik als aromaverspreiders. Veel fabrikanten bieden extra geuradditieven die zijn getest met hun apparaten, maar meestal kunt u elke essentiële olie gebruiken die u wilt.

Luchtverfrissers: om geuren te verspreiden

Als luchtverfrissers worden apparaten aangeboden die slechte geuren uit de lucht van het appartement verwijderen of aangename geuren in uw huis verspreiden. Goede luchtverfrissers kunnen beide doen en tegelijkertijd werken als luchtreiniger en als aromaverspreider. Afhankelijk van de toepassing waarop de focus wordt gelegd, verschillen de constructie en functionaliteit van luchtverfrissers.

Luchtreiniger met geur

Als de focus ligt op het bestrijden van nare geurtjes, is dat vaak Luchtwasser, die niet alleen geurmoleculen, maar ook vuildeeltjes, stof en pollen uit de lucht filteren met een waterbad. Luchtwassers fungeren ook als luchtbevochtigers: een deel van de vloeistof verdampt wanneer er droge lucht doorheen stroomt. Veel modellen staan de toevoeging van geuroliën aan het waterbad toe, zodat niet alleen de luchtvochtigheid wordt verhoogd, maar ook het aroma van de olie in de kamerlucht terechtkomt en een aangename geur in uw huis verspreidt.

Als alternatief worden er ook luchtverfrissers aangeboden, die Geurverwijdering door middel van ionisatoren bereiken. Hoge spanningen zorgen ervoor dat luchtdeeltjes elektrisch geladen kunnen worden, waardoor ze gemakkelijker met elkaar kunnen reageren en clusters vormen die sneller naar de grond zinken. Op deze manier kunnen gasvormige verontreinigende stoffen en grote geurmoleculen gemakkelijk uit de lucht worden verwijderd. De combinatie van ionisator en aromaverspreider vertegenwoordigt een luchtreiniger met geur die kan werken zonder tegelijkertijd de kamerlucht te bevochtigen.

Luchtbevochtiger met geur

De meeste aromaverspreiders gebruiken ultrageluid om een vloeistof af te breken in de fijnste druppeltjes en deze mist vervolgens door de kamer te verspreiden. Dit zijn dan ook meestal luchtbevochtigers die niet alleen vocht, maar ook een aangename geur in de kamerlucht afgeven door toevoeging van etherische oliën. Ultrasone verstuivers kunnen zeer effectief werken, zelfs met kleine apparaatformaten.

Etherische oliën voor luchtbevochtigers

Als u uw kamerbevochtiger als aromaverspreider wilt gebruiken, moet u met de fabrikant verduidelijken of het apparaat hier over het algemeen geschikt voor is. Onder bepaalde omstandigheden dreigen resten van de olie in het apparaat onderdelen aan elkaar te plakken en hun functie te schaden. Als de luchtbevochtiger of luchtreiniger in principe is ontworpen voor gebruik met aromatische oliën, kunt u meestal elke geurolie van uw keuze gebruiken.

Niet elke aromatische olie is even geschikt: geuroliën kunnen verschillen in hun concentratie. Pure etherische oliën hebben een intenser, misschien zelfs doordringend effect. In het geval van baby’s en huisdieren in huis, moet u van tevoren verduidelijken of er intoleranties aanwezig zijn of kunnen ontstaan, omdat ze geuren gevoeliger kunnen waarnemen en veel aroma’s ook een biologisch effect in het lichaam kunnen hebben. Om deze reden moet u ook de ingrediënten van de geuroliën goed controleren: goedkope producten worden vaak uitgerekt met andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Productpresentatie

Om u een overzicht te geven van hoe verschillende luchtbevochtigers en luchtreinigers met geur kunnen werken, presenteren we hieronder enkele producten die als aromaverspreiders kunnen worden gebruikt.

Beurer LW 220 met aromatische olie “Sleep Well”

De LW 220 van Beurer* is een luchtwasser die de ruimtelucht reinigt met water zonder filtermatten. Door aromatische olie aan het waterbad toe te voegen, kan het apparaat een aangename geur in uw huis uitstralen. De geur “Sleep Well” bevat sierdennen- en lavendelolie en heeft zo een kalmerend en slaapbevorderend effect. Omdat de luchtwasser heel stil werkt, kun je het apparaat ook ’s nachts in je slaapkamer bedienen. Door vochtige lucht, rustige werking en rustgevende geur te combineren, kunt u genieten van een diepe slaap.

Newgen Medical’s Echografiell luchtbevochtiger

De ultrasone luchtbevochtiger van Newgen Medicals* kan niet alleen watermist in uw huis verspreiden, maar ook geurolieadditieven in de lucht spuiten. Een apart aromacompartiment maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te schakelen tussen verschillende geuren en vergemakkelijkt een regelmatige reiniging van de waterdragende delen. De vernevelaarbevestiging, waardoor watermist en aroma in de ruimte worden uitgestoten, kan 360° worden gedraaid en dus specifiek worden uitgelijnd. Een eenvoudig keramisch filter heeft een antibacteriële werking en kan sommige geuren uit de lucht verwijderen.

Aanbieden

Newgen Medicals Aroma Diffuser: Ultrasone luchtbevochtiger met aromacompartiment & 360° vernevelaar, 280...
Newgen Medicals Aroma Diffuser: Ultrasone luchtbevochtiger met aromacompartiment & 360° vernevelaar, 280…

  • Zeer stil dankzij ultrageluid: slechts 35 dB • Continu bedrijf tot 10 uur • Veilig dankzij automatische uitschakeling wanneer de watertank leeg is • Voor ruimtes…
  • Creëert verdampingsnevel tegen droge binnenlucht • Antibacteriële en anti-geur effecten dankzij vervangbaar keramisch filter •…
  • Bevordert het welzijn van de luchtwegen, huid en ogen • Zeer stil dankzij echografie: slechts 35 dB ruis • Vulvolume van de…

winwinClean Air Blow II inclusief aroma essence “Green Apple”

De Air Blow II van winwinClean* is geen luchtbevochtiger, maar een luchtreiniger. De combinatie van HEPA-filter, actieve koolfilter en ionisator is ideaal tegen deeltjes zoals stof, pollen en bacteriën, maar ook tegen gasvormige verontreinigende stoffen en geuren. In tegenstelling tot de andere apparaten die hier worden gepresenteerd, werkt dit model zonder water; het is niet nodig voor reiniging of bevochtiging. De aroma-essence met appelgeur in deze set wordt in plaats daarvan passief verdampt via een aromastick.

Pro Breeze ultrasone luchtbevochtiger

De Pro Breeze* ultrasone luchtbevochtiger is een klassieke verstuiver, maar voorzien van een aparte aroma olie tray. Deze lade kan worden gevuld met een geurolie-additief en biedt u een betere doseringsoptie. Met deze luchtbevochtiger kan niet alleen de oriëntatie van het mondstuk oneindig worden aangepast met 360°, maar ook de bevochtigingsprestaties kunnen naar wens worden aangepast via een roterende regeling. Een keramisch waterfilter reinigt de vloeistof voordat deze wordt verneveld.

Pro Breeze™ 3.8L Ultrasone Luchtbevochtiger met Hoge Water Tank Capaciteit, Aroma Geurolie...
Pro Breeze™ 3.8L Ultrasone Luchtbevochtiger met Hoge Water Tank Capaciteit, Aroma Geurolie…

  • Ultrasone technologie: De luchtbevochtiger geeft tot 40 uur vocht af aan de lucht, waardoor u beter ademt en slaapt…
  • Keramisch filtersysteem: Met behulp van het vervangbare ionharsfilter worden onzuiverheden uit het water verwijderd voordat ze verdampen. Dus je kunt…
  • LED-nachtlampje: met een druk op de knop kunt u het LED-lampje inschakelen. Dankzij het 360° roterende mondstuk kunt u ook vrij bepalen in welke…