Hoe planten kunnen helpen tegen elektrosmog

Planten helpen tegen elektrosmog

Voor steeds meer mensen is het een probleem dat ze Klokje rond zijn omgeven door elektrosmog. Het is bijna onmogelijk geworden om te ontsnappen aan de laag- en hoogfrequente straling van hoogspanningslijnen, zendmasten, elektrische apparaten en smartphones. Maar de natuur biedt ons een praktisch hulpmiddel: planten.

Deze omringen ons ook constant, of het nu in het park, thuis of op kantoor is. Hoewel heggen, struiken en bomen geen volledige bescherming bieden tegen elektrosmog, dragen ze wel hun steentje bij om ervoor te zorgen dat we aanzienlijk minder vervuild zijn. Welke Planten tegen elektrosmog zijn bijzonder effectief, vindt u hieronder.

De belangrijkste feiten in het kort

 • Electrosmog omringt ons de klok rond. Het komt uit laag- of hoogfrequente velden die talloze elektrische apparaten uitzenden.
 • Elektrische, magnetische en elektromagnetische straling heeft effecten op het menselijk lichaam. Voor veel mensen veroorzaakt elektrosmog ziekteverschijnselen.
 • Effectieve producten om te beschermen tegen elektrosmog zijn niet alleen op de markt te vinden, planten die in de natuur voorkomen, kunnen ook elektrosmog absorberen of afschermen.
 • In de natuur bieden hoge bomen, heggen en struiken bescherming tegen hoogfrequente straling van mobiele telefoon- of zendmasten.
 • Verschillende kamerplanten kunnen ook bescherming bieden tegen laag- of hoogfrequente straling door ze gedeeltelijk te absorberen of af te schermen.

Wat is elektrosmog?

De term elektrosmog vat over het algemeen de blootstelling aan mensen samen die wordt veroorzaakt door elektrische, magnetische en elektromagnetische velden Ontstaat. Het is belangrijk om te weten dat natuurlijke bronnen niet onder deze definitie vallen. Electrosmog wordt uitsluitend geproduceerd door elektrische systemen, apparatuur en installaties Veroorzaakt.

Waar ontwikkelt elektrosmog zich?

Niet alle elektrosmog is hetzelfde, omdat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen hoogfrequente en laagfrequente straling. In het laagfrequente bereik is er zowel elektrische als magnetische straling. Beide stralingen komen meestal – maar niet noodzakelijk – samen voor op plaatsen waar elektriciteit stroomt. Ze zijn bijvoorbeeld Huishoudelijke apparaten, hoogspanningslijnen en bovengrondse spoorlijnen meetbaar.

In het hoogfrequente bereik wordt de elektrische en magnetische componenten aanzienlijk nauwer gekoppeld en niet afzonderlijk detecteerbaar, daarom spreken we van elektromagnetische straling. Het wordt gebruikt in de context van moderne radiotechnologieën voor de overdracht van gegevens, beeld en geluid. Om deze reden heeft de de volgende apparaten en apparaten als oorzaak van elektrosmog:

 • Mobiel
 • Radiouitzending
 • Televisie
 • Draadloze DECT-telefoons
 • Wi-Fi-apparaten
 • Bluetooth-apparaten

Goed om te weten:
In verband met elektrosmog lees je over zowel (elektrische, magnetische en elektromagnetische) velden, golven als straling. Laat je niet misleiden door de veranderende namen. Alle termen worden vaak als synoniem gebruikt om de blootstelling van kunstmatig gegenereerde elektrosmog aan mensen te beschrijven.

Hoe de elektrosmogbelasting betrouwbaar te bepalen

Van elektrosmog is bewezen dat het een Effect op het menselijk lichaam. Afhankelijk van de intensiteit van de straling en de gevoeligheid van de getroffenen, kan elektrosmog verschillende Symptomen en ziekten oorzaak. Om uzelf en uw gezin op de best mogelijke manier te beschermen, moet u zeker actie ondernemen als u overmatige elektrosmogniveaus in uw omgeving vermoedt.

De beste elektrosmogmeter voor betrouwbare metingen

Een eerste stap zou kunnen zijn om de werkelijke elektrosmogvervuiling in uw woonkamer, op uw werkplek of zelfs op de school van uw kinderen. Voor dit doel is de markt talrijke apparaten , van goedkope instapapparaten tot dure professionele apparatuur.

Om deze reden heeft de Multi-Field EMF Meter van TENMARS Bewezen. Tegen een eerlijke prijs biedt het een buitengewoon hoog scala aan functies, die u anders alleen zou vinden met apparaten in aanzienlijk hogere prijsklassen zal worden gevonden. Twee eigenschappen springen er in het bijzonder uit.

Enerzijds maakt deze EMF-meter het meten van zowel laagfrequente als hoogfrequente straling mogelijk. Veel concurrerende producten daarentegen meten alleen magnetische en elektrische velden of alleen elektromagnetische straling. Aan de andere kant toont het apparaat de exacte waarde op een LCD-scherm in plaats van een stoplichtschaal te gebruiken zoals veel andere producten.

Planten die het binnenklimaat verbeteren

Planten worden al eeuwenlang zowel in als om het huis gebruikt om positieve effecten bij de mens op te roepen. Het is bekend dat planten er niet alleen mooi uitzien, ze zetten bijvoorbeeld tegelijkertijd co2 om in zuurstof en geven via de bladeren een groot deel van het irrigatiewater weer af aan de omgevingslucht.

De beste luchtzuiverende kamerplanten

Zelfs binnenshuis zijn we dag na dag verschillende verontreinigende stoffen latent. Onder andere tapijten, muurverven, lijmen, meubels en vele andere alledaagse voorwerpen geven formaldehyde, benzeen en soortgelijke chemicaliën af. Deze kunnen verschillende stemmingsstoornissen in verhoogde concentraties veroorzaken en worden soms aangeduid als carcinogeen Gerespecteerd.

Tot grote vreugde van veel vastgoedeigenaren biedt de natuur een even grote eenvoudige, effectieve en kosteneffectieve oplossing. Want planten als de gouden fruitpalm, de groene lelie, de zwaardvaren en het enkelblad kunnen verschillende gifstoffen uit de lucht filteren. In ruil daarvoor, stijgen Zuurstofgehalte en vochtigheid in woon- en kantoorruimtes.

Deze planten helpen tegen elektrosmog

Kamerplanten die een vergelijkbaar effect hebben als de vier eerder beschreven bestaan in overvloed. Evenzo moeten de vingeralalia, de lindeboom, de drakenboom, de olifantenpoot, het raamblad of de booghennep op dit punt worden genoemd – om alleen de meest populaire sierplanten te bedekken. Sommige zijn zelfs geschikt als Planten tegen elektrosmog.

Hoe verschillende planten beschermen tegen e-smog

Allereerst moeten we op dit punt onderscheid maken tussen twee soorten planten. Want niet alleen in woon- en kantoorruimtes kunnen planten beschermen tegen elektrosmog en andere schadelijke omgevingsinvloeden. De dempende werking van bomen, hagen en struiken er moet rekening worden gehouden met verschillende soorten straling buitenshuis.

Waar is de ontvangst van mobiele telefoons bekend als bijzonder slecht? Juist, midden in het bos. In dit verband is het ook noodzakelijk om andere factoren (bijv. topografie, zendvermogen, afstand tot zender), maar het aantal en de hoogte van de bomen dragen aanzienlijk bij aan de elektromagnetische straling op.

Door het lagere aantal bomen in woonwijken is de Dempend effect van planten Hoewel lager, is het nog steeds aanwezig en detecteerbaar. Rondom je eigen huis is er met name de Aanplant van coniferen , omdat deze het hele jaar door bladachtig zijn en dus een constante afscherming gegarandeerd is.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt afscherming echter niet veroorzaakt door het feit dat bomen en andere planten over de wortels zijn geaard. In plaats daarvan stoppen de planten natuurlijk obstakel Het is niet mogelijk om volledig door stralingsbronnen te dringen. Hoe meer planten tussen kijker en elektrosmogbron , hoe beter de afscherming.

Goed om te weten:
Het beste afschermende effect wordt bereikt door planten buiten tegen elektromagnetische straling. Dit omringt ons onder andere door de elektrosmog die wordt uitgezonden door WLAN, mobiele radio, DECT, Bluetooth en radiozenders. In vergelijking met laagfrequente straling is de afscherming echter veel lager (elektrische straling) of niet-bestaand (magnetische straling).

Zijn er planten die elektrosmog absorberen?

E-smog veroorzaakt door straling van mobiele telefoons
Planten tegen alledaagse e-smog

Nu is het zo dat niet elke bewoner van een huis of appartement metershoge coniferen in welk aantal dan ook mag planten. Daarom richten we ons op dit punt op planten die elektrosmog absorberen en gemakkelijk in je eigen vier muren kan worden ingesteld. Ook hier vind je een bonte selectie van geschikte kandidaten.

De beste plant om elektromagnetische straling te absorberen

Traditioneel behoren cactussen tot het soort geschenken dat niemand wil ontvangen, omdat ze worden geassocieerd met kenmerken zoals koppigheid en egoïsme. In dit geval hebben de vetplanten een eigenschap die bijzonder belangrijk is elektrogevoelige mensen maken er graag gebruik van. In de directe omgeving van een bron van hoogfrequente stralingsbronnen absorberen ze een deel van de elektrosmog.

Toegegeven, je kunt met deze kolomcactus noch met een andere plant volledige afscherming bereiken. Maar zelfs een gedeeltelijke absorptie van straling kan in veel gevallen al bijdragen aan de verlichting van tal van symptomen. Daarnaast is de cactus een absolute Blikvanger in woonkamers en kantoren.

Deze kamerplanten beschermen bijzonder goed tegen elektrosmog

Ze geloven niet dat Kamerplanten tegen elektrosmog en andere milieutoxines helpen? Meer dan 30 jaar geleden onderzocht de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de luchtzuiverende werking van planten in de ruimte en kwam tot de conclusie dat sommige bijzonder geschikt zijn voor dit doel. Tot slot presenteren we de beste installatie voor elektrosmog afscherming voor.

De beste plant om elektrosmog af te schermen

Cactussen tegen elektrosmog leveren in de praktijk zeer bevredigende resultaten op. Naast de cactusfamilie is er binnen de vetplanten ook een tweede plantenfamilie, die bijzonder geschikt is voor dit toepassingsgebied: de dikbladige familie. In het bijzonder vertegenwoordigen planten met de geslachtsnaam “Crassula” een nuttige bescherming tegen elektrosmog S.A.S.

In Duitsland zijn verschillende soorten van dit geslacht veel beter bekend onder hun triviale naam. Ze zullen onder andere Geldboom, dikblad of penny tree genaamd. Naar verluidt zouden hun eigenaren vanaf nu financieel gezond moeten zijn als de plant na een paar jaar begint te bloeien. Hoewel dit nog moet worden bewezen, is de effectieve elektrosmog afscherming Gerechtvaardigd.

Hier moet echter ook worden opgemerkt dat een plant nooit volledige bescherming kan bieden tegen laagfrequente of hoogfrequente straling. Integendeel, ze moeten worden beschouwd als Supplement in combinatie met andere elektrosmog afschermingsmethoden kan worden gebruikt. Naast hun beschermende werking hebben planten zoals Crassula portulacea tal van andere gunstige eigenschappen.