Hoe u de nauwkeurigheid van uw thuisweerstation kunt verbeteren

Niet alle weerstations zijn hetzelfde gemaakt. Afhankelijk van het station dat u koopt, zullen het type en de kwaliteit van sensoren variëren, en meestal (maar niet altijd) bieden de duurdere modellen nauwkeurigere metingen.

Voordat u honderden dollars uitgeeft aan een topversie alleen voor de nauwkeurigheid, laat een slechte sensorplaatsing de anders solide prestaties niet verpesten. Top of the line weerstations kunnen dit niet compenseren, hoe goed hun nauwkeurigheid ook is. Weten hoe en waar u uw sensoren moet plaatsen, is van vitaal belang als u van plan bent uw gegevens te vergelijken met andere stations of een nauwkeurig beeld te krijgen van wat het weer doet.

De kwaliteit van de instrumenten beïnvloedt de nauwkeurigheid

Uw basis in de winkel gekochte weerstations zijn aantrekkelijk vanwege hun lage prijs, maar hebben vaak last van de belangrijkste fouten in nauwkeurigheid vanwege hun constructie van lage kwaliteit en langere opname-intervallen. Sensoren in deze eenheden zijn goedkoop omdat het fabrikanten in staat stelt om het station betaalbaar te maken voor een grotere verscheidenheid aan consumenten, niet alleen voor de toegewijde enthousiastelingen.

Hoewel u niet veel geld hoeft uit te geven aan een weerstation, raden we u aan weg te blijven van de modellen die u misschien bij Walmart, The Home Depot of andere winkels vindt. Ook wilt u aandacht besteden aan nauwkeurigheidsclaims van de fabrikant.

We beschouwen de Davis Instruments Vantage Pro2 als de ‘gouden standaard’ van thuisweerstations, en hier is de nauwkeurigheid van de verschillende instrumenten van de Pro2 met de juiste plaatsing.

Gebruik deze nauwkeurigheidsbereiken als leidraad:

  • Temperatuur: ± 0,5 ° F
  • Vochtigheid: ± 2%
  • Dauwpunt: ± 2 °F
  • Regenval: ± 4%
  • Barometrische druk: ± 0.03 “Hg
  • Windrichting: ± 3°
  • Windsnelheid: ± 2 mph (2 kts, 3 km / h, 1 m / s) of ± 5%, afhankelijk van wat groter is

Het is waarschijnlijk dat veel stations niet volledig overeenkomen en niet zo nauwkeurig zijn. Voor de beste ervaring raden we echter aan dat elk thuisweerstation dat u koopt op zijn minst overeenkomt met of beter doet dan de helft van de variabelen, en niet ver weg is van de anderen die dat niet doen.

Zoek ook naar een weerstation dat u met de kortst mogelijke intervallen bijgewerkte metingen biedt. Davis-stations sturen elke 2,5 seconden een update naar het display voor windmetingen, elke 10-12 seconden buitentemperatuur en regenval om 20-24 seconden. Het weer kan snel veranderen en uw station zal deze snelle veranderingen niet vastleggen als het station metingen in minuten registreert in plaats van seconden.

Home Weerstation Bouw en stralingsafscherming

De nauwkeurigheid van de sensoren is niet de enige variabele waarmee u rekening moet houden bij het overwegen van een weerstation. Sensoren moeten duurzaam zijn omdat ze zich voor een langere periode in de elementen bevinden. Hoewel alle stationssensorbehuizingen tegenwoordig van plastic zijn gemaakt, hebben we ontdekt dat lagere stations een goedkoper type plastic gebruiken dat sneller afbreekt, wat resulteert in een kortere bruikbare levensduur.

Davis Vantage Pro2 thuisweerstation met een ventilator aangezogen stralingsschild

Davis Vantage Pro2 met een ventilator aangezogen stralingsschild.

Zoek ook naar stralingsafscherming rond de temperatuur- en vochtigheidssensoren. Deze metingen zullen ver weg zijn als u de sensorbehuizing overdag niet in de schaduw kunt houden zonder deze. Sommige geïntegreerde sensorsuites plaatsen deze sensoren in de behuizing voor alle sensoren, en zelfs als de fabrikant sensornauwkeurigheid claimt, zullen metingen altijd hoog in direct zonlicht verlopen.

De beste stations hebben deze sensoren aan de onderkant van de behuizing binnen lamellenafscherming: dit laat lucht vrij door. Als u het zich kunt veroorloven, wordt het kopen van een weerstation met een ventilator geaspireerd stralingsschild aanbevolen voor de meest nauwkeurige metingen. Ventilatoraspiratie verwijdert opgebouwde verwarmde lucht in de afscherming wanneer de wind kalm is.

Correct Home Weather Station Siting

Zodra je je weerstation hebt onderzocht, gekozen en ontvangen, is je volgende taak om de juiste plaats te vinden om je instrumenten te plaatsen. De voorkeurslocatie voor uw instrumentpakket is in een positie zonder obstakels en niet de hele dag in direct zonlicht. Houd het sensorpakket in een grasveld uit de buurt van macadam en andere stralingswarmtebronnen.

Temperatuur- en vochtigheidsmetingen moeten worden genomen op vijf voet boven de grond, in een schaduwrijk gebied (of binnen een soort stralingsafscherming in zonlicht). Uw regenmeter moet zo ver weg van obstakels worden geplaatst als die obstakels hoog zijn. De meter moet ook hoog zijn enough om spatwatervreugde van de grond te voorkomen.

Windrichtings- en snelheidsinstrumenten moeten zo hoog mogelijk boven eventuele omringende obstakels worden geplaatst. Wereldmeteorologische normen vereisen dat deze sensoren op 10 meter (33 voet) van de grond worden geplaatst, maar voor de meeste mensen is dat te moeilijk om te bereiken. Als je dat niet kunt, probeer dan op zijn minst de instrumenten 10 voet boven de grond te krijgen. Lees onze gids over montage-ideeën en oplossingen voor weerstations om uw station correct te installeren.

Vergeet een kompas niet: je hebt dit nodig om de windvaan correct uit te lijnen om je nauwkeurige richtingsmetingen te geven. Weerstations detecteren dit niet automatisch.

Een laatste woord

We raden u aan het beste weerstation te kopen dat u zich kunt veroorloven, in plaats van het goedkoopste. Prijs speelt hier een grote rol in kwaliteit. Zie het ook op deze manier: goedkopere stations hebben een kortere levensduur, dus je zou eerder een station moeten kopen als je geen model van hogere kwaliteit had gekocht. Maak die fout niet.