Hoe u uw auto kunt beschermen tegen hagelschade zonder garage

Hagelbuien zijn een nachtmerrie voor autobezitters. Ze zijn niet alleen extreem destructief, maar soms kan de wijdverspreide aard van deze gebeurtenissen reparatiewerkplaatsen snel tot stilstand brengen. Duizenden bestuurders zullen op zoek zijn naar reparatiediensten om hun gebroken glas en zwaar gedeukte auto’s te repareren, wat betekent dat u mogelijk voor een langere periode vastzit aan een beschadigde auto.

Dus, wat moet u weten over het laten repareren van uw voertuig als u verstrikt raakt in een hagelbui, en wat kunt u doen om hagelschade in de eerste plaats te voorkomen? In dit bericht zullen we enkele van die vragen beantwoorden.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

7 manieren om uw auto te beschermen tegen hagelschade

1. Bekijk de lucht en houd het weer in de gaten

Hoe voorkom je hagelschade? Het eenvoudigste om te doen is alert te blijven wanneer noodweer dreigt door een weer-app op uw mobiele telefoon te controleren. Wanneer de National Weather Service waarschuwingen geeft voor zware onweersbuien, zullen ze ook waarschuwingen geven als er kans is op hagel. We moeten echter vermelden dat niet alle hagel noodzakelijkerwijs destructief is.

Om glas te breken of het plaatwerk van auto’s te deuken, moet hagel groter zijn dan de grootte van een kwart, terwijl hagel die groot en groter is, aanzienlijke schade zal veroorzaken. Het goede nieuws is dat een meerderheid van de hagelproducerende stormen hagel creëert die kleiner is dan dit, dus de kans om zonder enige waarschuwing in zo’n storm te worden gevangen, is vrij laag.

2. Investeer in een Carport

Als je geen garage hebt maar wel ruimte en een paar honderd euro te besteden hebt, is het slim om een carport aan te schaffen. Ze zijn redelijk eenvoudig in te stellen en kosten minder dan het eigen risico dat u zou moeten betalen voor eventuele hagelschade. Er is ook het extra voordeel van het houden van uw auto in de schaduw, wat helpt om hem koeler te houden op warme dagen en UV-schade aan uw lak en interieur voorkomt.

3. Koop een autohoes

Autohoezen kunnen bescherming bieden als u de juiste koopt. Standaard autohoezen zijn meestal niets meer dan stof. Ze zijn bedoeld om uw voertuig te beschermen tegen schade als gevolg van UV-licht, regen, stof en vuil, zodat ze uw auto niet voldoende beschermen tegen hagel.

Amazon verkoopt wel een gespecialiseerde opblaasbare hagelbeschermingshoes die de nodige bescherming zal bieden. Helaas is het vrij duur, dus andere opties kunnen logischer voor u zijn, vooral als u niet in een bijzonder hagelgevoelig gebied woont.

4. Bedek uw auto met dekens

De optie van een arme man voor de opblaasbare autohoes kan dekens zijn, die kunnen helpen om de klap van ongewoon grote hagelstenen op te vangen. Zorg ervoor dat je de hele auto bedekt met dekens, en vooral de zijruiten die veel gemakkelijker kapot gaan.

5. Plaats uw vloermatten over uw voorruit

Een andere goedkope optie die op zijn minst uw voorruitglas bespaart, is het gebruik van uw vloermatten om uw voorruitglas te bedekken. Hoewel het uw zijglas of het lichaam van uw auto niet beschermt, kan het voorkomen dat de voorruit barst en / of breekt, zodat u uw auto weg kunt rijden nadat de hagelbui voorbij is.

6. Neem dekking op een veilige locatie

Als je weet dat er een hagelproducerende storm op komst is, is het een goed idee om het gebied te verlaten, of op zijn minst een soort dekking te vinden als je er niet aan kunt ontsnappen. Parkeer uw auto niet onder een boom—het biedt geen adequate bescherming en sterke winden kunnen takken en/of de boom zelf naar beneden halen, waardoor u mogelijk het risico loopt gewond te raken of te overlijden.

Denk in plaats daarvan aan dingen als overdekte parkeergarages, onder een stevig tankstation of bank drive-thru luifel, of afgezien van gebouwen die uitkijken op de richting van waaruit de storm komt. De sleutel hier is om zoveel mogelijk afscherming te vinden, zowel vanaf de zijkant als vooral de bovenkant van uw auto.

7. Als je wordt betrapt op het rijden in een hagelbui, vertraag dan en zoek een veilige plek om over te stappen

Verstrikt raken in een hagelbui tijdens het rijden is beangstigend, maar je moet snel en kalm handelen. Eerste blijf in uw voertuig. Hagelbuien kunnen vrij groot worden en met een uitzonderlijk hoge snelheid vallen, wat ernstig lichamelijk letsel kan veroorzaken. Gebruik uw auto als bescherming.

Vertraag vervolgens. Racen door hagel zal de schade aan uw auto niet verminderen, sterker nog, het kan het erger maken. De combinatie van je beweegt door de storm op een hoge rsnelheid in combinatie met de snelle val van de hagel is een recept voor rampspoed.

Zoek ten slotte een veilige plek om over te trekken en zoek indien mogelijk dekking met behulp van de tips die we zojuist hebben besproken. Stop niet op de weg zelf (dit kan een gevaarlijk knelpunt veroorzaken en leiden tot meer ongelukken). Als de berm van de weg al gevuld is met auto’s, moet je ergens anders heen.

Als u geen veilige plek kunt vinden om te stoppen met beschutting, richt uw auto dan zo dat de hagel uw voorruit tegen uw zijruiten raakt. Het voorruitglas is veel dikker en kan grotere hagelstenen weerstaan zonder volledig te verbrijzelen in vergelijking met uw zij- of achterruiten. Bedek indien mogelijk je gezicht en hoofd met een deken of jas en ga liggen met je gezicht uit de buurt van de ramen om jezelf te beschermen tegen mogelijk rondvliegend glas.

Ford heeft een video geproduceerd over hoe je in hagel kunt rijden met de bovenstaande tips en meer, die we ten zeerste aanbevelen om te bekijken, zodat je weet hoe je moet omgaan met hagelbuien als je wordt betrapt op het rijden in een hagelbui.

Dekt mijn verzekering hagelschade?

Dat hangt ervan af. Als u uitgebreide dekking op uw voertuig heeft, is de kans groot dat u gedekt bent voor eventuele reparatiekosten na het betalen van uw eigen risico. Als u leaset of een lening op uw auto hebt, bent u wettelijk verplicht om zowel uitgebreide als aanrijdingsdekking te hebben. Zodra u uw voertuig volledig bezit, hoeft u geen uitgebreide dekking te hebben en in veel staten hoeft u ook geen botsing te hebben.

U moet minimaal een aansprakelijkheidsverzekering hebben om de schade en het letsel van andere bestuurders en eigendommen te dekken. Als uw verzekering alleen aansprakelijk is, dan is er geen hagelschadedekking. Voor meer specifieke informatie, bekijk dit artikel om te weten te komen wat er wel en niet wordt behandeld.

Conclusie

Hoewel hagelschade niet altijd te voorkomen is, hopen we dat de tips die we hier hebben gegeven u zullen helpen beter voorbereid te zijn om uzelf en uw auto te beschermen als u wordt geconfronteerd met een dreigende hagelbui of wordt betrapt op het rijden in een. Als u in een hagelgevoelig gebied woont, horen we graag tips die u met anderen moet delen op basis van uw eigen ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder. Voor meer informatie over rijden in gevaarlijke omstandigheden, lees ons artikel over zwart ijs.