Hoe weerstations boeren kunnen helpen

Weerstation voor boeren

Als je van het land woont, is er geen reden waarom je geen weerstation zou hebben. Het weer en de variabiliteit ervan speelt een directe rol in het succes (of falen) van uw bedrijf. Neem bijvoorbeeld hooien: het hebben van een weerstation zal u helpen beslissen of de omstandigheden goed zijn om dit te doen. Of misschien heb je temperatuurgevoelige gewassen. Het kiezen van het juiste moment om je zaden te planten kan het verschil betekenen tussen falen en succes.

De meest voorkomende reden voor het falen van de boerderij is mislukte oogsten als gevolg van weergerelateerde gebeurtenissen. Hoewel een agrarisch weerstation deze dreiging niet zal elimineren, zal het je op zijn minst helpen er beter op voorbereid te zijn. Weten is het halve werk, dus waarom zou je in het duister tasten over zoiets belangrijks voor je levensonderhoud?

Er is nog een goede reden voor een weerstation op je boerderij. De kans is groot dat je ver weg bent van het dichtstbijzijnde officiële weerstation, dat zich meestal in stedelijke gebieden ver weg bevindt. Het weer is zo variabel dat het in de loop van een paar kilometer kan veranderen, dus het is dwaas om je beslissingen te baseren op weergegevens van een station in de stad. Een weerstation helpt u uw gewassen efficiënter te beheren, het zal u bijvoorbeeld voorzien van de gegevens om betere irrigatiebeslissingen te nemen, gewassen te beschermen tegen vorstschade en u te helpen de windomstandigheden te observeren voordat u gaat spuiten.

Boerderijen van elke omvang profiteren van weergegevens. Voor een kleine boerderij is een enkel station waarschijnlijk voldoende. Grotere boerderijen kunnen er echter meerdere overwegen. Aangezien het tegenwoordig noodzakelijk is om boerderijen van 1.000 hectare of meer te hebben om voldoende inkomsten te genereren om ze efficiënt te laten werken, wilt u weergegevens hebben van verschillende plekken op uw eigendom.

Daar is ook een goede reden voor. Het is heel goed mogelijk dat weersomstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid over zeer kleine afstanden kunnen variëren en belangrijk kunnen zijn bij het nemen van beslissingen over het al dan niet spuiten van pesticiden, het leggen van mest en het uitvoeren van ander weersafhankelijk onderhoud van de boerderij.

Welke functies van het weerstation zijn het meest waardevol op een boerderij?

Zoek naar stations met de typische reeks weerinstrumenten: daarvan zijn temperatuur, vochtigheid en regenval het nuttigst. Afhankelijk van de opzet van uw boerderij, kan een station met nog meer functionaliteit de moeite waard zijn. Een bodemvochtsensor is nuttig om ervoor te zorgen dat landbouwgrond voldoende irrigatie krijgt; bladvochtsensoren kunnen u de gezondheid van vruchtdragende bomen laten weten, en UV- en zonnestralingssensoren kunnen u vertellen of gewassen voldoende licht ontvangen.

Davis Vantage Pro2

Davis Instruments Vantage Pro2 weerstation

Welke je kiest, is helemaal aan jou. We raden u echter aan een station aan te schaffen dat u de mogelijkheid biedt om uit te breiden naarmate uw boerderij groeit. Landbouwweerstations van Davis Instruments hebben deze mogelijkheid, maar houd er rekening mee dat ze duurder zijn dan uw traditionele low-end persoonlijke weerstation, maar de kwaliteit en nauwkeurigheid die u van een Davis-station ontvangt, is ongeëvenaard.

Hoe moet ik de gegevens van mijn weerstation gebruiken?

Persoonlijke weerstations geven u een up-to-the-minute glimp van het weer, maar de beste manier om deze gegevens te gebruiken, is door te zoeken naar patronen in de loop van de tijd. Neem bijvoorbeeld het planten van gewassen. Als ze vorstgevoelig zijn, wil je zeker geen gewassen planten als het risico op vorst en bevriezing nog steeds hoog is. Door gearchiveerde gegevens van weerstations over een bepaalde periode te gebruiken, kunt u een betere beslissing nemen over wanneer het het beste is om die gewassen te planten en te irrigeren.

Irrigatie

Weerstations kunnen u helpen betere irrigatiebeslissingen te nemen.

Investeer in stations met goede software waarmee u uw weergegevens effectief kunt analyseren: dergelijke functionaliteit is beschikbaar op veel mid- en high-end stations. Het kan ook een goed idee zijn om uw lokale klimaat te onderzoeken, zodat u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen op basis van de gegevens die u ziet.

Het belang van de prognose

Ja, we hebben benadrukt dat boeren een weerstation moeten bezitten, maar het zou onverantwoord zijn om niet te vergeten hoe belangrijk het is om ook op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen. Een persoonlijk weerstation zal u niet waarschuwen voor gewasbeschadigende hagel of een verlammende vorst. Meteorologen zijn getraind om deze gebeurtenissen te voorspellen en kunnen u dagen geven om u voor te bereiden in plaats van minuten of uren.

Je weerstation is hier nog steeds handig, bijvoorbeeld op een koude nacht wanneer een harde vorst wordt voorspeld, kun je het station gebruiken om de werkelijke temperatuur te controleren en je mitiga aan te passen.tion inspanningen om verlies te minimaliseren.

Het weer beïnvloedt uw bedrijf

Het weer speelt een grote rol in je levensonderhoud als boer. Eén misrekening kan leiden tot mislukte oogsten. Met overheadkosten die tegenwoordig zo hoog zijn, is er heel weinig ruimte voor fouten. Daarom raden we alle boeren ten zeerste aan om te investeren in een persoonlijk weerstation.

Hoewel u niet in staat zult zijn om ernstige weersomstandigheden te stoppen, zult u op zijn minst gewapend zijn met hyperlokale weergegevens om beter te begrijpen hoe u kunt worden beïnvloed en hoe u moet reageren. Het kan een investering van enkele honderden (zo niet enkele duizenden in sommige gevallen) dollar zijn, maar we denken dat het een verstandige is. Lees dit artikel voor meer informatie over wat een weerstation is en wat het voor uw bedrijf kan betekenen.