Hoeveel kost het om een luchtontvochtiger te gebruiken? (Elektriciteitsverbruik Calculator)

Een luchtontvochtiger kan letterlijk 5 + gallons water uit de binnenlucht halen voor minder dan $ 1.

Zoals we hebben vastgesteld in ons bericht over het energieverbruik van luchtontvochtigers, vertegenwoordigen luchtontvochtigers geen groot elektriciteitsverbruik.

Je kunt een kleine 30-pint luchtontvochtiger 10 uur laten draaien en daar minder dan $ 1 voor uitgeven.

Hoeveel kost het om een luchtontvochtiger (gemiddeld) te laten draaien?

Tussen $0.03 en $0.16 per uur.

Als je 24/7 een luchtontvochtiger laat draaien, komt dat neer op $0.72 tot $3.84 per dag. US Department Of Energy (DOE) dient luchtontvochtigers in onder ‘lage elektriciteitsuitgaven’ HVAC-apparaten.

Verderop vindt u een rekenmachine die berekent hoeveel het kost om een specifieke luchtontvochtiger te gebruiken. Hier is een voorbeeld van het uitvoeren van een gemiddelde 500W luchtontvochtiger 240 uur per maand (30 dagen, 8 uur per dag):

kosten voor het uitvoeren van de luchtontvochtiger berekend voor 500 watt luchtontvochtiger

Zoals u kunt zien, is er een vrij breed scala van hoeveel het uitvoeren van een luchtontvochtiger kost.

Meestal wil iedereen weten hoeveel elektriciteit zijn specifieke luchtontvochtiger gebruikt. Dat kun je berekenen als je 3 dingen weet:

 1. Wattage van de luchtontvochtiger. De meeste luchtontvochtigers worden aangedreven door 300-700 W; u vindt dit nummer op het specificatieblad.
 2. Aantal uren je wilt je luchtontvochtiger laten draaien.
 3. Gemiddelde prijs van elektriciteit bij jou in de buurt. In de VS zijn de gemiddelde elektriciteitskosten $ 0,1319 per kWh. In Californië kunnen de kosten bijvoorbeeld veel hoger zijn.

U kunt bijvoorbeeld berekenen dat een 50-pint luchtontvochtiger aangedreven door 500W gedurende een hele dag de elektriciteitsrekening met $ 1,58 zal verhogen.

Houd er rekening mee dat de capaciteit van de luchtontvochtiger (50 pint) niet rechtstreeks van invloed is op de kostenberekening. In plaats daarvan wordt vermogen (500W) gebruikt om het stroomverbruik van de luchtontvochtiger te berekenen.

Om erachter te komen wat de kosten zijn van het uitvoeren van een luchtontvochtiger, kunt u de onderstaande calculator gebruiken. Uiteindelijk vindt u 3 voorbeelden van kostenberekening voor de 3 meest voorkomende luchtontvochtigers die momenteel op de markt zijn.

Kosten voor het uitvoeren van een luchtontvochtiger (calculator)

Hier is de calculator voor het stroomverbruik van de luchtontvochtiger. Je plugt gewoon in wattage van een luchtontvochtiger, hoe lang je het wilt laten draaien en gemiddelde kWh in je omgeving. De calculator geeft u een goede schatting van hoeveel elektriciteit de luchtontvochtiger zal gebruiken:Als u de middelste dia’s instelt op ‘1 uur’, u zult zien hoeveel het draaien van een luchtontvochtiger voor 1 uur kost.

Het uitvoeren van een kleine 30-pint 300W luchtontvochtiger in een gebied met een gemiddelde elektriciteitsprijs van $ 0,1 kWh kost $ 0,03 / h.

Aan de andere kant kost het gebruik van een grote 70-pint 700W-luchtontvochtiger in een gebied met een hoge elektriciteitsprijs van $ 0,2 kWh $ 0,16 / h.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden:

3 Voorbeelden: Hoeveel kost het draaien van een luchtontvochtiger?

Voorbeeld 1 (maximale kosten): Laten we zeggen dat we een grote vochtige kelder hebben. Wij installeren een krachtige 700W luchtontvochtiger met een capaciteit van 70 pinten volgens de oude DOE-norm uit 2012. Overigens vind je hier een lijst met de beste luchtontvochtigers.

Vanwege de zeer hoge relatieve luchtvochtigheid van 90%, draaien we de luchtontvochtiger 24/7 en wonen we in een gebied met een hoge elektriciteitsprijs van $ 0,2 kWh. Afhankelijk van hoe lang we het aanhouden, kost het ons:

 • $0.14 per uur.
 • $3.36 per dag.
 • $ 23.52 per week.
 • $ 100.8 per maand.

Kortom, het uitvoeren van een van de krachtigste luchtontvochtigers op een maximum in duur electiciteitsgebied voor een volledige maand kost ons ongeveer $ 100 aan elektriciteitskosten.

Voorbeeld 2 (minimale kosten): De lucht in ons appartement voelt een beetje vochtig aan. We willen de relatieve luchtvochtigheid verlagen om wat makkelijker te ademen.

We investeren in een kleine 30-pint 300W luchtontvochtiger en gebruiken deze 8 uur per dag. Na 8 uur kunt u voelen dat de lucht een normale luchtvochtigheid heeft en deze een dag kunt uitschakelen. De prijs van elektriciteit is laag – $ 0,1 kWh. Hoeveel kost het 8 uur per dag draaien van zo’n kleine luchtontvochtiger:

 • $0.03 per uur.
 • $0.24 per dag.
 • $ 1.68 per week.
 • $ 7.20 per maand.

U kunt een kleine luchtontvochtiger een volledige maand (8 per dag) laten draaien voor minder dan $ 10 aan elektriciteitskosten.

Voorbeeld 3 (gemiddelde kosten): De meeste huishoudens besluiten om een standaard 50-pint luchtontvochtiger te kopen, aangedreven door 500W, op running gedurende 8 uur per dag. Als de gemiddelde prijs van elektriciteit $ 0,1319 in aanmerking wordt genomen, kost een dergelijke luchtontvochtiger:

 • $0.07 per uur.
 • $0.56 per dag.
 • $ 3.92 per week.
 • $ 16.80 per maand.

Zoals u kunt zien, is de hoeveelheid elektriciteit die luchtontvochtigers gebruiken, in dollartermen, vrij onbeduidend, zelfs voor de krachtigste commerciële luchtontvochtigers. De meeste huishoudens besteden meerdere malen meer energie aan andere HVAC-apparaten zoals airconditioners of kachels.

Inhoudsopgave