Hulp bij hooikoorts – luchtreinigers kunnen pollen uit de lucht filteren!

Luchtreiniger voor hooikoorts tegen pollen

Als de natuur in het voorjaar bloeit, is dat niet voor iedereen een zegen. Mensen met hooikoorts lijden dan aan echte kwelling. Bij mensen met een allergie leidt pollencontact tot een overreactie van het immuunsysteem en dus tot ontstekingsreacties. Zelfs in gesloten ruimtes ben je niet veilig voor pollen. Kan een luchtreiniger pollen uit de binnenlucht verwijderen?

Hooikoorts is de meest voorkomende vorm van allergie in Duitsland. Vooral in het voorjaar is de pollenbelasting hoog. Ongemak kan echter het hele jaar door optreden. De getroffenen lijden aan een loopneus, brandende ogen of zelfs astma. Het dagelijks leven wordt een fysieke stresstest. Hoewel er tabletten zijn tegen de symptomen, maar ze raken de geest en de lever. Vermijding is daarom altijd de beste strategie.

In uw eigen vier muren verwijderen luchtreinigers op betrouwbare wijze pollen uit de kamerlucht.

Hooikoorts – wanneer de natuur tranen in onze ogen brengt

Dan Hooikoorts is in de volksmond bekend als de Pollenallergie Aangeduid. Zo’n 15 tot 20 procent van de Duitsers heeft last van hooikoorts – en de trend stijgt. Het is de meest voorkomende vorm van allergie. Het is een Overreactie van het immuunsysteem op de componenten van planten die de voortplanting dienen – stuifmeel. Deze worden vaak via de lucht doorgegeven. Stuifmeel zijn eigenlijk volkomen ongevaarlijk. In het geval van een allergie registreert ons lichaam het echter ten onrechte als een “vijand” en probeert het met alle middelen af te weren. Stuifmeel wordt allergeen. Het gaat om Ontstekingsreacties.

Deze kunnen soms zeer ernstig zijn bij hooikoorts. Deze omvatten:

 • zwaar niezen en loopneus
 • Astma en kortademigheid
 • gezwollen, brandende ogen
 • Huiduitslag en jeuk
 • Hoofdpijn en uitputting als frequente bijwerkingen

Elimineer pollen in het appartement met een luchtreiniger

Luchtreiniger bieden een manier om stuifmeel uit de kamerlucht te verwijderen. Met een HEPA filtersysteem ze verwijderen meer dan 97 procent van de gesuspendeerde vaste stoffen tot een grootte van 0,2 μm – inclusief stuifmeel. De lucht wordt als een stofzuiger aangezogen, gefilterd en vrij van verontreinigende stoffen vrijgegeven.

Zorg ervoor dat het apparaat ook een van de Kamergrootte overeenkomstige prestaties heeft.

Er zijn luchtreinigers die de lucht zuiveren door negatief geladen ionen te creëren. Zulk Ionisatoren alleen geschikt voor pollenallergie in combinatie met een HEPA-filter. Op zichzelf zijn ze niet behulpzaam – integendeel. Ionen vormen onder andere complexen met het stuifmeel, waardoor het naar de grond en kussens zakt. Bij contact worden ze weer in een sterk geconcentreerde vorm opgezweept.

Hoe nuttig is een luchtreiniger tegen pollenallergie?

Kortom, een luchtreiniger tegen pollen is zinvol als je over een langere periode worstelt met hooikoorts. Dit komt niet alleen door de ernst van uw allergie, maar ook door hoe sterk de Pollenbelasting in je omgeving is

De nabijheid van de natuur wordt bijvoorbeeld over het algemeen gekenmerkt door een verhoogde pollenconcentratie. Een locatie in de stad garandeert echter geen bescherming. De wind kan de kleine deeltjes kilometers lang dragen.

Ook de pollenallergie slechts beperkt seizoensgebonden. Hoewel er pollenpiektijden zijn in de lente en de zomer, lijden de getroffenen ook in de winter van hooikoorts. Dit komt omdat het stuifmeel zich het hele jaar door in radiatoren en andere scheuren nestelt. In het koude seizoen worden ze opgezweept door de verwarmingslucht.

Pollen verwijderen met een luchtreiniger? Ja – in combinatie met andere maatregelen!

Met een luchtreiniger kunt u de pollenbelasting in uw huis drastisch verminderen. Dit geldt echter alleen voor pollen in de lucht en ook voor de Oorzaak wordt niet bestreden. Daarom moet uAls allergiepatiënt ben je niet beperkt tot deze ene maatregel.

Aanvullende maatregelen voor pollenallergie:

 • Speciale pollenbeschermingsroosters kunnen de penetratie van stuifmeel verminderen.
 • Ga niet naar bed met straatkleren – stuifmeel kleeft graag aan je kleding.
 • Bij zware pollenbelasting kan het wassen van haar wonderen doen.
 • Maak radiatoren schoon voor het stookseizoen.
 • Vermijd onnodig huistextiel, vooral tapijten.
 • Maak gebruik van therapie-opties, bijvoorbeeld hyposensibilisatie.
 • In geval van nood moet u altijd allergietabletten thuis hebben.

Geschikte luchtreinigers tegen pollen

Philips Luchtreiniger AC4072/11

Deze luchtreiniger is ECARF gecertificeerd en daardoor bijzonder geschikt voor mensen met een allergie. Het HEPA-filter garandeert 99,9% filtratie van vrij zwevende stoffen tot een grootte van 0,02 μm.

HEPA Luchtreiniger B-785

Pollen verwijderen met een luchtreiniger? Geen probleem met dit apparaat! Naast een HEPA-filter heeft deze variant een schakelbare ionenfunctie.

Philips AC2882/10 Luchtreiniger

Een compacte luchtreiniger voor alle gelegenheden. Het HEPA-filter garandeert 99,9% verwijdering van de kleinste deeltjes, inclusief pollen.

Luchtreiniger tegen pollenallergie – conclusie

De vreugde van het warme seizoen wordt vertroebeld door ernstige allergische reacties bij mensen met hooikoorts. Er zijn medicijnen om de symptomen te behandelen, maar deze zijn niet zonder bijwerkingen. Als lijder aan pollenallergie moet je daarom het contact met allergenen zoveel mogelijk beperken. In kamers verwijdert een luchtreiniger tot meer dan 99 procent van het stuifmeel uit de kamerlucht. Hierdoor kun je eindelijk weer thuis ademen zonder allergieën.