Hurricane Watch vs. Waarschuwing: wat is het verschil?

Als u aan of in de buurt van de kust woont en onder een orkaanwacht of waarschuwing staat, kan dit stressvol zijn. Als u echter enkele basisrichtlijnen volgt, kunt u er zeker van zijn dat u zo veilig mogelijk bent wanneer de storm toeslaat.

Orkaan horloge vs. waarschuwing informatie

Hurricane Watch vs. Waarschuwingsgrafiek van de National Weather Service

Orkaan Watch

Een orkaan horloge wordt uitgegeven wanneer orkaancondities (aanhoudende winden van 74 mph of hoger) mogelijk binnen het opgegeven gebied. Als algemene regel zal het National Hurricane Center ongeveer 48 uur voordat tropische stormkrachtwinden (aanhoudende winden van 39 tot 73 mph) worden verwacht, een horloge afgeven. Waarom? Het is om degenen in het getroffen gebied voldoende tijd te geven om zich voor te bereiden. Wanneer tropische stormkrachtwinden toeslaan, is het mogelijk niet veilig genoeg om definitieve voorbereidingen te treffen.

Wat te doen in een Hurricane Watch:

  • Haast alle voorbereidingen tot voltooiing. Verplaats alle losse voorwerpen naar binnen zodat ze niet in de lucht komen bij harde wind. Plak en dicht alle ramen, en als u in een stormvloedgevoelig gebied woont en uw huis zich op de begane grond bevindt, neem dan deze tijd om meubels en benodigdheden indien mogelijk naar hogere verdiepingen te verplaatsen om ze te beschermen tegen overstromingen.
  • Bereid je voor om te evacueren als je dat wordt verteld. Meestal zullen noodmanagers geen verplichte evacuaties bevelen onmiddellijk nadat een orkaanwacht is uitgegeven, maar als u zich in een evacuatiezone bevindt , vooral een dichtbevolkt gebied , is het waarschijnlijk dat u wordt gevraagd om vrij snel te evacueren. Bekijk uw evacuatieplannen. In feite zou je al een plan moeten hebben voordat een storm toeslaat.
  • Monitor tv-, radio- en weerradioverslagen. Zoek naar officiële informatiebronnen. Neem GEEN beslissingen op basis van wat je uit de tweede hand hoort of via onofficiële berichten op sociale media. Officiële voorspellingen worden geleverd door zowel het National Hurricane Center als de National Weather Service.
  • Houd uw noodpakket en benodigdheden bij de hand. Dit moet minimaal essentiële documenten, medicijnen, contant geld, kleding, niet-bederfelijk voedsel, water en een noodradio op batterijen bevatten (we hebben ook een hele post geschreven over noodpakketten voor zwaar weer, het is de moeite waard om te lezen). Vergeet niet dat nadat de storm toeslaat, u dagenlang kunt worden afgesneden van essentiële diensten. Het is het beste om voorraden in te slaan en uit te rusten met een plan ruim voordat een horloge wordt uitgegeven.

Orkaan waarschuwing

Een orkaanwaarschuwing wordt uitgegeven wanneer orkaancondities (aanhoudende winden van 74 mph of hoger) verwacht binnen het opgegeven gebied. NHC-voorspellers proberen deze waarschuwingen 36 uur voordat tropische stormkrachtwinden worden verwacht, uit te geven. Let goed op alle waarschuwingen en evacuatiebevelen.

Wat te doen bij een orkaanwaarschuwing:

  • Volg evacuatiebevelen van lokale functionarissen op, indien gegeven. Als u onder verplichte evacuatiebevelen staat, blijf dan niet. Bereid je huis voor op de storm, pak je noodpakket en vertrek onmiddellijk. Voor degenen die zich in vrijwillige evacuatiegebieden bevinden, kunt u ervoor kiezen om te blijven, maar u kunt afgesneden raken van essentiële diensten en vastzitten als u dat doet. We raden u aan om buiten de evacuatiezones te evacueren als u kunt.
  • De voorbereidingen moeten worden voltooid. Vaak in orkaanwaarschuwingsgebieden zullen de buitenste banden – vaak zelf vrij sterk – het gebied ruim voor de storm beginnen te beïnvloeden. Dit zal alle onvoltooide voorbereidingen moeilijk, zo niet onmogelijk maken om te voltooien.
  • Houd uw noodpakket bij u. Op dit punt wilt u uw noodpakket te allen tijde bij u houden. Je hebt tijd om het te controleren om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt, maar onthoud dat als je items zoals voedsel en water mist, deze op dit moment misschien te moeilijk zijn om te krijgen.
  • Monitor continu lokale media en prognoses. Officiële bronnen beschikken over de nieuwste informatie en het is een goed idee om deze bronnen continu te monitoren. We raden u ten zeerste aan om een NOAA-weer- of noodradio aan te schaffen om in uw kit op te nemen.
  • Tijdens een orkaan (indien NIET bevolen om te evacueren): blijf zitten, blijf binnen en blijf uit de buurt van ramen. Zodra de storm begint, verlaat je je schuilplaats niet. Neem dekking in een binnenkamer, kast of gang op het laagste niveau, weg van ramen. Zet er zoveel mogelijk neer muren tussen jou en de buitenkant als je kunt. Ga niet naar buiten, want er kan rondvliegend puin in het gebied zijn. Als het oog van de storm over uw gebied passeert, zal er een korte periode van rust zijn, maar aan de andere kant van het oog neemt de windsnelheid snel toe tot orkaankrachtwinden en komt uit de tegenovergestelde richting. Verlaat alleen de opvang wanneer de autoriteiten daarom opdracht geven.
Hurrican Irma track grafisch

Orkaan Irma track graphic van het NOAA National Hurricane Center

Ga voor meer informatie over orkaanveiligheid naar Ready.gov/hurricanes

Gepubliceerd: mei 22, 2018