Industriële stofzuiger met klopfunctie: zelfreinigend om de zuigkracht te behouden

Industriële stofzuiger met automatische reiniging

Industriële stofzuigers worden op verschillende gebieden gebruikt en tonen hun sterke punten in zowel privé- als commerciële omgevingen. De grootste voordelen ten opzichte van conventionele huishoudelijke stofzuigers zijn hun hoge prestaties en robuuste afwerking. Zelfs grof vuil dat zich ophoopt op de bouwplaats of in de werkplaats kan worden verwijderd met de industriële stofzuiger.

Om de zuigkracht in gebruik te houden, is het noodzakelijk dat het filter regelmatig wordt gereinigd van stof- en vuildeeltjes. Anders nestelen ze zich in het filter en verminderen ze de prestaties van de industriële stofzuiger. Het handmatig reinigen van het filter is op de lange termijn een stoffige en tijdrovende aangelegenheid.

Met een industriële stofzuiger met automatische filterreiniging hoeft u het filter niet meer met de hand te reinigen en profiteert u van een permanent volle zuigkracht. Afhankelijk van het model hebben de industriële stofzuigers met klopfunctie een volautomatische of semi-automatische filterreiniging. Hieronder leer je hoe de klopfunctie werkt en welke voor- en nadelen deze biedt.

Aanbevolen lectuur:

Lees meer over industriële stofzuigers in deze handleiding.

Klopfunctie: Automatische reiniging van het filtersysteem

De klopfunctie is een handige oplossing voor het reinigen van het filter. Enerzijds blijft de zuigkracht permanent behouden en neemt deze niet af door een verstopt filter en anderzijds komt u tijdens het filteren niet in contact met stof en vuil. Industriële stofzuigers met klopfunctie zijn in de handel verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Industriële stofzuiger met automatische reiniging met een druk op de knop

Afhankelijk van het model wordt de functionaliteit van automatische filterreiniging op verschillende manieren gerealiseerd. Industriële stofzuigers met klopfunctie hebben vaak een knop waarmee het filter wordt uitgeschakeld. Op deze manier wordt het filter automatisch gereinigd en is de zuigkracht dan weer 100 procent beschikbaar.

Filterreiniging met een druk op de knop biedt het voordeel dat u het filter op elk gewenst moment kunt reinigen als dat nodig is, bijvoorbeeld als u bijzonder stoffige activiteiten uitvoert. Bovendien komt u niet in contact met het vuil, dat vooral belangrijk is voor schadelijk stof, dat afhankelijk van de stofklasse stofvrij moet worden afgevoerd.

Het nadeel van filterreiniging met een druk op de knop is echter dat het gebruik van de industriële stofzuiger moet worden onderbroken om dit proces handmatig te starten. Bovendien kan het nog steeds leiden tot een kortstondige verslechtering van de zuigkracht als de tijdige filterreiniging wordt gemist en het filter nog steeds verstopt raakt met stof.

Fooi Het is het beste om het filter na elk gebruik te reinigen om stof en vuil rechtstreeks uit het filter te verwijderen.

Industriële stofzuiger met automatisch trillen

Naast modellen met automatische filterreiniging met een druk op de knop, worden ook industriële stofzuigers met automatisch trillen aangeboden. Het automatische trilsysteem zorgt ervoor dat het filter tijdens het stofzuigen heen en weer wordt bewogen en het stof eruit wordt geschud. Door het feit dat het filter constant in beweging is, verstopt het niet en blijft de zuigkracht behouden.

Het is hier voordelig dat het filter al tijdens gebruik vrij is geslagen en het niet eens kan verstoppen. Op deze manier hoeven er geen zuigkrachtverliezen te worden geaccepteerd en worden de prestaties permanent gehandhaafd. Bovendien hoeft de filterreiniging niet met een druk op de knop te worden geactiveerd, wat op zijn beurt tijd bespaart tijdens het gebruik.

De industriële stofzuigers met automatisch trillen hebben echter ook een nadeel. Helaas werkt de klopfunctie niet stil en vinden veel gebruikers de geluidsoverlast veroorzaakt door het automatische trilsysteem vervelend. Vooral bij gebruik in het huishouden kan het volume van de industriële stofzuiger echter belangrijk zijn.

Bosch Industriële Stofzuiger
Bosch industriële stofzuigers in actie* (voorbeeldproduct Amazon)

Industriële stofzuigers met automatische filterreiniging: tips voor de aankoopbeslissing

Sinds de industriële zeugAls de prijs van modellen zonder automatische filterreiniging hoger is dan modellen zonder automatische filterreiniging, moeten andere aspecten worden opgenomen in de aankoopbeslissing, zodat u de beste multifunctionele stofzuiger voor uw behoeften kunt vinden. Naast filterreiniging spelen andere factoren een rol wanneer u een industriële stofzuiger wilt kopen en mogen daarom niet worden verwaarloosd.

De prestaties van de industriële stofzuiger

Een van de belangrijkste punten zijn ongetwijfeld de prestaties van de industriële stofzuiger. Dit moet worden gekozen op basis van het beoogde gebruik. In de binnenlandse sector zal hoogstwaarschijnlijk niet zo’n hoog vermogen nodig zijn als bij commercieel gebruik. Voor gebruik in huis en tuin is een vermogen van ongeveer 1.800 watt voldoende.

Als u de industriële stofzuiger op de bouwplaats of in de werkplaats wilt gebruiken, kan een hogere prestatie voordelig zijn. Nuttig voor de beslissing kunnen aanbevelingen zijn van gebruikers die hun ervaringen met het betreffende apparaat delen. Op deze manier kunt u zien of de industriële stofzuiger geschikt is voor het beoogde gebruik.

De reikwijdte van functies

Om ervoor te zorgen dat u geen functies mist, moet u van tevoren nadenken over welke u zeker nodig hebt. Standaard hebben alle industriële stofzuigers een natte en droge zuigfunctie. Een blaasfunctie is ook praktisch, waarmee je de multifunctionele stofzuiger kunt ombouwen tot bladblazer.

Voor gebruik op de bouwplaats of in de werkplaats is het ook voordelig als de industriële stofzuiger is uitgerust met een apparaataansluiting. Extra gemak wordt geboden door een automatisch in- en uitschakelsysteem dat reageert wanneer het aangesloten elektrische gereedschap in gebruik wordt genomen. Op deze manier kan het resulterende vuil direct worden aangezogen.

Het volume van de verzamelcontainer

De grootte van de container bepaalt hoeveel vuil kan worden opgenomen zonder de industriële stofzuiger te hoeven legen. De industriële stofzuigers met klopfunctie zijn verkrijgbaar met een containervolume van 15 tot 30 liter van toonaangevende fabrikanten zoals Kärcher, Bosch of Einhell. Maar hoe groter hoe beter.

Het volume van de container beïnvloedt de grootte van de industriële stofzuiger en hoe meer volume het heeft, hoe omvangrijker en groter het apparaat. Als u echter een handige multifunctionele stofzuiger wilt die niet veel ruimte in beslag neemt, moet u een frequentere lediging van de verzamelcontainer accepteren.

Fooi: Testrapporten waarin verschillende modellen het tegen elkaar opnemen in de test blijken ook zeer nuttig te zijn voor de aankoopbeslissing. Als er ook een testwinnaar wordt gekozen, weet je welk apparaat het beste is in vergelijking. Beoordelingen en ervaringen van gebruikers kunnen ook worden geraadpleegd om de selectie van modellen te beperken.

Industriële stofzuigers met klopfunctie: de beste modellen in vergelijking

Met een industriële stofzuiger met klopfunctie behoort handmatige reiniging van het filter tot het verleden. Geniet van het gemak van automatische filterreiniging en bespaar kostbare tijd tijdens het zuigproces. Hieronder presenteren we vier industriële stofzuigers met klopfunctie, die voor elk gebied het grootst mogelijke reliëf vertegenwoordigen.

Bosch Professional GAS 35 L AFC met 35 liter tankvolume

De Bosch Professional GAS 35 L AFC industriële stofzuiger heeft een automatische filterreiniging en is geschikt voor het verwijderen van klasse L stof. Met een containervolume van 35 liter en een maximale zuigkracht van 1380 watt is de multifunctionele stofzuiger geschikt voor zowel particulieren als professionele gebruikers.

Bovendien heeft de Bosch Professional industriële stofzuiger een geïntegreerd apparaataansluiting en kan de slang worden aangesloten op het elektrische gereedschap. Vuil en stof worden dus direct aangezogen en kunnen niet worden ingeademd. De automatische filterreiniging zorgt er ook voor dat het filter elke 15 seconden wordt gereinigd.

Masko industriële stofzuiger met extra blaasfunctie

De industriële stofzuiger van Masko heeft een breed scala aan functies, maar is betaalbaar qua prijs. Naast de natte en droge zuigfunctie biedt de multifunctionele stofzuiger ook een blaasfunctie, waarmee moeilijk bereikbare plaatsen van stof kunnen worden bevrijd. Door de waterafvoer kan de 30 liter container na nat stofzuigen eenvoudig geleegd worden.

Het Push&Clean filterreinigingssysteem reinigt het HEPA-filter met een druk op de knop en zorgt ervoor dat de zuigkracht behouden blijft. Verder heeft de Masko multifunctionele stofzuiger een apparaatsocket en kan eenvoudig worden verplaatst met de vier 360 graden draaibare rollen. De veiligheid wordt ook gewaarborgd door een automatisch automatisch stopsysteem, dat de stofzuiger uitschakelt wanneer de container vol is.

Bosch Professional GAS 25 L SFC met elektromagnetische filterreiniging

Dankzij zijn compacte vorm is de Bosch Professional GAS 25 L SFC ideaal voor mobiel gebruik. De industriële stofzuiger is uitgerust met een opvangbak van 25 liter en kan worden gebruikt voor stofklasse L. Met een vermogen van 1200 watt staat de Bosch Professional GAS 25 L SFC op het middenveld.

Verder biedt de industriële stofzuiger een geïntegreerd Plus-Clean systeem, dat ervoor zorgt dat stof uit het filter wordt geschud. Extra gemak wordt geboden door de automatische afstandsbediening, die de stofzuiger inschakelt wanneer een elektrisch gereedschap is aangesloten. Voor een lang leve zuur heeft het ook een watervulstop, die wordt uitgeschakeld wanneer de container vol is.

Makita VC3011L industriële stofzuiger met stopcontact en automatische uitschakeling

Met de Makita VC3011L industriële stofzuiger kunt u veilig stofzuigen klasse L stof en ook nat vuil verwijderen. Het Push&Clean filterreinigingssysteem bevrijdt het filter automatisch van stof en elimineert de noodzaak van handmatige reiniging. De robuuste roestvrijstalen container heeft een inhoud van 30 liter en is voorzien van randslagbescherming.

Bovendien is de Makita VC3011L industriële stofzuiger uitgerust met een apparaataansluiting die kan worden gebruikt om elektrisch gereedschap met een vermogen tot 1900 watt te bedienen. Dankzij de automatische inschakeling hoeft u de multifunctionele stofzuiger niet meer handmatig in te schakelen wanneer u het gereedschap in gebruik neemt.

Verdere artikelen over het onderwerp industriële stofzuigers: