Kleine luchtontvochtigers en luchtontvochtigers voor kleine ruimtes

kleine luchtontvochtigers

Als de luchtvochtigheid thuis permanent te hoog is, zal er uiteindelijk schimmel ontstaan. Dit is niet alleen onaangenaam, maar ook behoorlijk ongezond. Schimmelsporen verspreiden zich door de lucht en we ademen ze onvermijdelijk in. Gelukkig bieden luchtontvochtigers een eenvoudige oplossing. Voor kleine ruimtes kunnen conventionele apparaten echter te groot en onrendabel zijn. Kleine modellen zijn voldoende.

Ontdek hier waar je op moet letten bij het kopen en welke mini luchtontvochtigers hun geld waard zijn.

Kleine kamerontvochtigers voor elke locatie

Een typisch voorbeeld waar het gebruik van een kleine luchtontvochtiger zinvol is, is de kleine raamloze badkamer. Terwijl in veel andere kamers het probleem van overmatige luchtvochtigheid vaak kan worden opgelost door goed verwarmings- en ventilatiegedrag, ben je in de “natte ruimte” bijna machteloos.

Voor opslagruimten en opslagruimten zijn de kleine helpers ook handig, omdat de luchtuitwisseling vaak niet gegarandeerd is en de ruimte beperkt is.

Maar de apparaten zijn ook geschikt voor alle andere kleine kamers – of het nu keuken, kelder of slaapkamer is. Door hun compacte formaat is er overal een veilige plek en is het energieverbruik laag in vergelijking met de krachtigere apparaten voor grote ruimtes.

Waar moet je op letten?

Er zijn een paar aspecten waar je op moet letten:

 • Werkelijke relatieve vochtigheid − Kortom, voordat u nadenkt over het kopen van een luchtontvochtiger, controleert u of de lucht daadwerkelijk permanent te vochtig is. Soms is het probleem al op te lossen door goed te ventileren.
 • Overeenkomstige prestaties − de ontvochtigingsprestaties moeten afgestemd zijn op de grootte van de ruimte. Hoe kleiner de kamer, hoe lager het vermogen kan zijn. U hebt immers geen bouwdroger nodig om een kleine kamer van 9 m² te ontvochtigen. Let altijd op de grootte van de ruimte die wordt aanbevolen in de instructies van de fabrikant.
 • Energie-efficiëntie − het stroomverbruik van hoogwaardige mini-luchtontvochtigers is laag. Van tijd tot tijd verdwaalt echter een zwart schaap in de aanbiedingslijst. Let daarom altijd op een energie-efficiëntieklasse A.
 • Statistieken − zelfs bij de kleine modellen zijn er verschillen in grootte. Bedenk van tevoren waar je het apparaat wilt plaatsen en meet de maximale grootte die het kan zijn.

Aanbevolen luchtontvochtigers – klein, maar krachtig!

Dit is het motto van onze lijst met kleine luchtontvochtigers die de moeite waard zijn om te kopen. Veel plezier met browsen!

Draagbare luchtontvochtiger van Powilling

Met een afmeting van slechts 16x18x28 cm heeft dit model weinig ruimte nodig en is het ook nog eens erg stil. Zodra de capaciteit van 0,5 liter is bereikt, schakelt het apparaat automatisch uit. De fabrikant biedt een jaar garantie.

Stijlvolle ontvochtiging met VAVA

Deze kleine kamerontvochtiger overtuigt klanten met een lage prijs en visueel zeer aantrekkelijk ontwerp. Het is bijzonder slank en geschikt voor kamers van 10-20 m². Ook fluisterstil, het stoort niet in de slaapkamer.

Bijzonder krachtig: de Klarstein DryFy 10

Iets duurder, maar zeer krachtig is de kleine kamerontvochtiger van Klarstein. Het trekt tot 10 liter vocht per dag op, dat het verzamelt in een watertank van 1,8 liter. Het is echter ook iets groter dan de vorige modellen en dergelijke hoge prestaties hebben alleen zin als de luchtvochtigheid erg hoog is. U kunt uw gewenste kamervochtigheid instellen via een automatische functie. Visueel is het ook zeer elegant en past het in elk interieur.

Klarstein DryFy luchtontvochtiger, kamerontvochtiger, luchtontvochtiger, kamergrootte, stille modus,...
Klarstein DryFy luchtontvochtiger, kamerontvochtiger, luchtontvochtiger, kamergrootte, stille modus,…

 • IDEALE REGELING: De gemakkelijke weg naar een ideale luchtvochtigheid: De Klarstein DryFy luchtontvochtiger droogt vochtige ruimtes na bouw, renovatie en…
 • MET FILTER: Dankzij het geïntegreerde nylon- en actieve koolfilter elimineert de kamerontvochtiger tegelijkertijd congestieb en ruikt uit de lucht en…
 • DRYSELECT-TECHNOLOGIE: De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid is ook praktisch: op het display aan de bovenzijde is de DryFy uitgerust met slechts enkele knoppen voor zijn taak.

Kleine luchtontvochtiger Pro Breeze

In de meeste gevallen is dit goedkope model al voldoende voor kleine kamers. Het verwijdert tot 250 ml vocht per 24 uur, schakelt automatisch uit wanneer de streefwaarde is bereikt en heeft een tank met een capaciteit van 500 ml. De vele en goede klantrecensies spreken voor zich.

Aanbieden

Pro Breeze Luchtontvochtiger Mini 500ml Luchtontvochtiger tegen vocht, vuil en schimmel in...
Pro Breeze Luchtontvochtiger Mini 500ml Luchtontvochtiger tegen vocht, vuil en schimmel in…

 • Verwijdert vocht: Ideaal tegen vocht en schimmel in kleinere ruimtes en ruimtes zoals de badkamer, berging,…
 • Klein + Compact: Vederlicht, compact en draagbaar. De elektrische kamerontvochtiger kan tot 250 ml vocht per dag verwijderen met een…
 • Laag geluidsniveau + efficiënt: Thermo-elektrische koeling met Peltier-technologie (zonder compressor) zorgt voor een geluidsarme en milieuvriendelijke…

Mini luchtontvochtiger

Als u het nog compacter wilt, bent u misschien tevreden met dit apparaat. Het is net zo hoog als een smartphone en past echt overal.

PowerLead Mini Luchtontvochtiger Home Draagbare Luchtontvochtiger Hernieuwbare Luchtontvochtiger voor...
PowerLead Mini Luchtontvochtiger Home Draagbare Luchtontvochtiger Hernieuwbare Luchtontvochtiger voor…

 • Luchtontvochtigers nemen zeer hygroscopisch materiaal sio2 aan en absorberen overtollig vocht in hoge efficiëntie.
 • Lichtgewicht en milieuvriendelijk: Zeer hygroscopisch materiaal kan herhaaldelijk worden gebruikt. Niet giftig, veilig voor kinderen en huisdieren. Draagbaar…
 • Ultra-low noise technologie: Veilige punch werking stil tot knock-out overmatige vochtigheid.Low voice handiger.

Ontvochtiging op basis van calciumchloride met WENK

Deze luchtontvochtiger heeft geen elektriciteit nodig, maar is gebaseerd op een waterabsorberend zoutkristal (calciumchloride). Het is zeer compact en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dankzij navulverpakkingen kan het steeds opnieuw worden gebruikt. Perfect voor kleine en grote ruimtes.

WENKO Room Luchtontvochtiger Cube, Luchtontvochtiger vermindert schimmels &geuren, lekbak met 1...
WENKO Room Luchtontvochtiger Cube, Luchtontvochtiger vermindert schimmels &geuren, lekbak met 1…

 • Beschermt tegen schimmel: De luchtontvochtiger verwijdert overtollig vocht uit ruimtes met een grootte tot 80 m³ en voorkomt zo…
 • Stijlvol ontwerp: Door zijn moderne vorm en kleuring is de luchtontvochtiger naast zijn functie ook een visueel hoogtepunt.
 • Veelzijdig: plaats de vochtverdelger zoals u wilt in de kelder, wasruimte, woonkamer, slaapkamer of caravan