Omgevingsweer WS-1002-WIFI OBSERVER Review

Omgevingsweer WS-1002-WIFI OBSERVER

Ambient Weather heeft online naam gemaakt als een van de topfabrikanten van weerinstrumenten, met opties variërend van traditionele basisinstrumenten tot volledig uitgeruste digitale weerstations. De Ambient Weather WS-1002-WIFI-OBSERVER is een van de weerstationaanbiedingen en is waarschijnlijk bedoeld om te matchen met de Davis Vantage Vue in termen van functieset en mogelijkheden.

Dat heeft het bedrijf voor elkaar gekregen. De WS-1002 doet wat de Vantage Vue kan en meer. Je krijgt alle benodigde weersvariabelen, zoals temperatuur, vochtigheid, barometrische druk, windsnelheid en -richting en regenval. Bovendien krijg je ook een aantal dingen die de Vantage Vue niet heeft, zoals UV- en zonnestralingsmetingen.

Voor die functies moet u overstappen op een Davis Vantage Pro2 en extra betalen omdat UV- en zonnesensoren niet zijn inbegrepen in het basispakket, wat de totale prijs opdrijft.

De WS-1002 doet ook heel goed connectiviteit. Het is een van de gemakkelijkste stations om op te zetten met Weather Underground of het Ambient Weather Network. U hebt ook de mogelijkheid om uw sensoren aan te sluiten op IFTTT om andere apparaten zoals jaloezieën, lichten en sprinklers te bedienen. Hoewel u misschien niet de nauwkeurigheid krijgt die een Davis-station biedt, is het op geen enkele manier onnauwkeurig en de extra functionaliteit zonder extra kosten is lovenswaardig.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Pros

  • Betaalbare prijs
  • Gebruiksvriendelijke internetverbinding
  • Inclusief sensoren waar je extra voor betaalt met een Davis-station
  • Firmware kan worden geüpgraded

Tegens

  • Geen uitbreidbaarheid
  • Enkele duurzaamheidsproblemen

Ons oordeel

De Ambient Weather WS-1002-WIFI OBSERVER staat bovenaan onze lijst met voordelige weerstations omdat hij in staat is om veel te doen van wat de duurdere Davis Vantage Pro2 en Vantage Vue kunnen – plus een beetje meer – tegen een prijs die betaalbaarder is voor een breder segment van consumenten. Hoewel het misschien niet zo nauwkeurig is als een professioneel weerstation, bevindt het zich nog steeds binnen een acceptabel bereik en zijn de connectiviteitsopties van topklasse.

>> Klik hier om prijzen, beoordelingen en recensies op Amazon <<

Inbegrepen instrumenten

Installatie

De installatie van de WS-1002 is net als veel andere stations in zijn klasse en vereist enige basisassemblage. Het grootste deel van het station wordt voorgemonteerd geleverd, dus wat je moet doen is gewoon dingen bevestigen zoals de windvaan en de montagepaal. Al met al kijk je naar ongeveer een half uur of zo om op te zetten.

Zodra u de batterijen binnen hebt, zou de WS-1002 moeten beginnen met rapporteren aan de console zodra u het installatieproces daar hebt doorlopen. Als u hebt besloten om uw gegevens op Weather Underground te plaatsen, is het een goed idee om dit te doen voordat u de console instelt: het installatieproces daar vraagt u eigenlijk om uw WU-inloggegevens – en het is het gemakkelijkst om dit meteen te doen in plaats van later.

Nauwkeurigheid

De WS-1002 krijgt over het algemeen goede cijfers voor zijn nauwkeurigheid voor zijn prijs, hoewel hij enkele eigenaardigheden heeft. Sensoren lijken over het algemeen vergelijkbaar te zijn met andere stations in de categorie, zoals die voor barometrische druk en windsnelheid en -richting. De ‘cup and vane’-methode is vergelijkbaar met het systeem dat professionele weerstations gebruiken, en zolang u de sensoreenheid in een gebied zonder obstructie hebt, zou u hoe dan ook vrij nauwkeurige metingen moeten krijgen.

Een gebied waar de WS-1002 het wel wat moeilijk heeft, is in de neerslagmeting. Beoordelingen suggereren dat het station in bepaalde situaties regenval onderrapporteert, wat een probleem kan vormen voor degenen die nauwkeurigere neerslagmetingen nodig hebben. Als dat het geval is, raden we u aan om u tot de Davis Vantage Pro2 te wenden en de prijspremie te betalen voor een betere nauwkeurigheid.

Extra sensoren zoals de UV- en zonnestralingssensoren werken zoals verwacht en zijn een uitstekende aanvulling voor buitenliefhebbers waar gegevens zoals deze nuttig zouden zijn.

Uitbreidbaarheid

Hoewel de WS-1002 meer functionaliteit biedt met betrekking tot wat you kan uit de doos meten; net als de Vantage Vue en WS-5000 biedt het niet de optie voor uitbreidbaarheid. Dit is enigszins teleurstellend gezien wat het anders kan doen. Als dat geen vereiste is voor uw aankoopbeslissing, dan zou dit geen factor moeten zijn voor de vraag of u de WS-1002 overweegt.

Internetverbinding

Zoals we aan het begin al zeiden, is de internetverbinding van de WS-1002 een van de beste functies. The Weather Underground bevat dit station als een van de aanbevolen modellen om uw gegevens online te krijgen, en ze hadden het niet gemakkelijker kunnen maken om dit te doen. In tegenstelling tot de Davis-stations is het inbegrepen, dus u hoeft niets extra’s te betalen voor een connectiviteitsmodule of software.

U voert uw Weather Underground-gegevens in tijdens het instellen van de console, dus zorg ervoor dat u uw station eerst bij de service hebt geregistreerd. Zodra dat is gebeurd, zouden de gegevens binnen een paar minuten op de service moeten verschijnen.

De WS-1002 kan ook verbinding maken met het Ambient Weather Network voor weersbewaking op alle apparaten. U kunt de cloudservice gebruiken om niet alleen uw weersinformatie thuis te bekijken, maar ook sms- en e-mailwaarschuwingen te verzenden voor hoge en lage omstandigheden voor elke parameter. U hebt ook de mogelijkheid om de sensoren van het weerstation aan te sluiten op IFTTT en andere gadgets te bedienen, zoals verlichting, verwarmings- / koeleenheden en sprinklers.

Gegevens kunnen op uw computer worden opgeslagen voor later inzage, maar worden ook opgeslagen op een SD-kaart: er is een sleuf in de console zelf voor. De WS-1002 slaat dit op in Excel-formaat, volgens de documentatie (terzijde, die SD-kaartsleuf maakt ook eenvoudige firmware-upgrades mogelijk).

Wat we echt leuk vonden

Er zijn twee dingen die we erg leuk vinden aan de WS-1002: de prijs en de connectiviteit. Voor wat je over het algemeen krijgt met dit station, is de WS-1002 van grote waarde. De console ziet er scherp uit en de constructie, hoewel niet zo robuust als Davis, is nog steeds meer dan voldoende voor de meeste toepassingen.

Voor degenen onder ons die onze weergegevens online willen krijgen, is de Ambient Weather WS-1002-WIFI OBSERVER een van de beste opties die we hebben gezien. Het is zo eenvoudig – zelfs de meest technologisch uitgedaagde zou niet al te veel problemen moeten hebben om alles online te krijgen.

Wat we niet leuk vonden

Het gebrek aan uitbreidbaarheid van de WS-1002 is een echte teleurstelling. Ambient Weather heeft geweldig werk geleverd door veel functionaliteit in dit model te krijgen, maar leek te stoppen met het raken van een homerun door het uitbreidbaar te maken.

Hoewel de functieset van de WS-1002 voor de meesten voldoende is, lijkt het in niets op andere stations in zijn prijsklasse (bijvoorbeeld het My AcuRite-systeem van Acurite), wat u de ultieme aanpasbare opties biedt. Anders dan dat, is er niet veel om niet van te houden over de inspanning van Ambient Weather hier.

Zijn er betere alternatieven?

Vanuit het oogpunt van nauwkeurigheid, ja. De Davis Vantage Vue en Vantage Pro2 doen het beide over het algemeen beter in termen van nauwkeurigheid en tot op zekere hoogte duurzaamheid. 5-in-1 sensorsuites – gebruikelijk op veel mid-range modellen – kunnen enkele problemen opleveren om ervoor te zorgen dat u de meest nauwkeurige metingen krijgt (vanwege beperkingen op de plaatsing van de sensor), dus de stap naar de Vantage Pro2, hoewel deze aanzienlijk duurder is, is nog steeds onze aanbeveling als nauwkeurigheid het belangrijkst voor u is. Anders, als u op zoek bent naar iets betaalbaarders dan raden we de Ambient Weather WS-2902 aan. De WS-2902 heeft dezelfde sensorsuite als de WS-1002, maar met een bijgewerkt en verbeterd ontwerp en een LCD-schermconsole in plaats van een TFT-scherm.

Waarde of Pro Weather Station?

Voordat we afsluiten, wilden we een paar minuten de tijd nemen om te bespreken waarom u een waarde- of professioneel weerstation zou moeten overwegen. Hoewel we veel goede dingen te zeggen hebben over de WS-1002, geloven we nog steeds dat de Davis-modellen in veel opzichten superieur zijn. Maar heb je echt een professioneel model nodig?

Als nauwkeurigheid uw grootste zorg is, zijn professionele weerstations uw enige optie. Sensoren in deze systemen zijn van hogere kwaliteit en meestal hebben de fabrikanten hier tientallen jaren ervaring in het produceren van weerinstrumenten. Door de hogere kwaliteit is de duurzaamheid beter. Dit betekent dat uw station langer meegaat.

Als uw interesse in weergegevens echter meer casual is, is een waardevol geprijsd weerstation logischer. De meeste waarde weerstations hebben een acceptabele betrouwbaarheid en nauwkeurigheid, zelfs als ze goedkoop kunnen worden gebouwd.

Houd er echter rekening mee dat het belangrijk is om op lange termijn te denken, het vaker moeten vervangen van een waardestation dan een professionele kwaliteit kan elk prijsvoordeel dat u krijgt tenietdoen. We raden altijd aan om stations te kopen die een beetje meer zijn dan je nodig hebt. Dit geeft je een beetje van ruimte om te groeien, zeg maar.

Moet je het kopen?

Ons antwoord op deze vraag is een volmondig ja. De WS-1002 is een van de best geprijsde weerstations op de markt op dit moment. Hoewel Ambient Weather niet het marktaandeel of de naam Davis heeft, krijg je voor de prijs die je betaalt behoorlijk wat meer dan andere stations in zijn assortiment.

De connectiviteitsopties zijn van topklasse en de nauwkeurigheid is solide genoeg om een duidelijk beeld te krijgen van wat het weer doet. Als u zich de duurdere Davis-stations niet kunt veroorloven, is er geen reden waarom de Ambient Weather WS-1002-WIFI OBSERVER niet een van uw ‘next best’ alternatieven zou moeten zijn.

Omgevingsweer WS-1002-WIFI OBSERVER

Ambient Weather WS-1002-WIFI OBSERVER Beoordeling Samenvatting

Eenvoudig verbinding maken met internet

Samenvatting

De Ambient Weather WS-1002-WIFI OBSERVER kan qua nauwkeurigheid niet helemaal tippen aan een Davis Instruments-station, maar de WS-1002 is nog steeds geen sloddervos op deze afdeling. Een gebruiksvriendelijke internetopstelling met het Ambient Weather Network en Weather Underground is het belangrijkste verkoopargument, en dit maakt het thuisweerstation een geweldige aankoop met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor een weerliefhebber die een kwaliteitsproduct met een eenvoudige installatie wil.

4.2