La Crosse Technology V10-TH Indoor Outdoor Thermometer Beoordeling

Voor sommigen van ons is een professioneel thuisweerstation overkill. Velen van ons zijn gewoon nieuwsgierig naar wat de omstandigheden buiten zijn voordat we elke dag op pad gaan. Voor deze mensen raden we een goede binnenthermometer aan, en de V10-TH van La Crosse Technology past daarbij.

Hoewel deze thermometer prima werkt als een stand-alone eenheid, raden we u ten zeerste aan om ten volle te profiteren van de WiFi-mogelijkheden van de V10-TH. Wanneer u de thermometer verbindt met WiFi, krijgt u toegang tot live NWS (National Weather Service) voorspellingen en informatie, en u hebt de mogelijkheid om uw weermetingen op afstand te bekijken via de La Crosse View mobiele app. Het maakt ook verbinding met het NIST (National Institute of Standards and Technology) dat automatisch uw tijd en datum instelt.

Waarom denken we dat de La Crosse V10-TH een van de beste opties is voor diegenen die op zoek zijn naar solide prestaties tegen een betaalbare prijs? Lees verder en ontdek het.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Console weergeven

De V10-TH heeft een grote schermconsole die 7,8 inch hoog en 6,4 inch breed is. De weergave-elementen zelf zijn vrij groot, met binnen- en buiteninformatie rechtsboven, NWS-voorspellingsinformatie linksboven en tijd-, datum- en tekstuele informatie onderaan.

Het scherm heeft vijf helderheidsniveaus (we vonden dat helderdere instellingen ’s nachts of in donkere kamers misschien te helder zijn) en gebladerte in het voorspellingsgebied verandert met het seizoen (een volledig niet-functionele functie, maar een leuke kleine touch). Trendpijlen informeren u visueel of de temperatuur of vochtigheid stijgt of daalt, en indicatoren voor het batterijniveau laten u weten wanneer het tijd is om de batterijen te vervangen.

De installatie van het apparaat is relatief eenvoudig als u de WiFi-connectiviteitsoptie kiest, omdat het hele proces via de app wordt voltooid. U moet echter twee dingen in gedachten houden, (1) uw WiFi-netwerksterkte en (2) de buitenthermometer / hygrometersensor binnen het bereik van de console houden.

In beide gevallen zou je hier geen probleem moeten hebben, omdat de sensor zelf een indrukwekkend bereik van 400ft heeft. We hadden hier zelf geen problemen.

La Crosse Bekijk App

De meeste budgetthermometers voor binnen en buiten bevatten meestal geen smartphone-app-connectiviteit. Daarom moeten we La Crosse Technology prijzen voor het mogelijk maken van de V10-TH om te werken met hun View-app. De La Crosse View-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Dezelfde app wordt ook gebruikt voor de meer volledige thuisweerstations van La Crosse. Hieronder staan enkele screenshots van de interface van de app.

De primaire functies van deze app omvatten de mogelijkheid om de metingen van uw station via internet te volgen en te delen met vrienden, historische gegevens te bekijken en waarschuwingen in te stellen en de verschillende NWS-informatie in te stellen die over de onderkant van het scherm zal fietsen.

Zoals we al hebben vermeld, voltooit u het installatieproces voor de V10-TH via de app, die we zouden aanbevelen omdat de niet-WiFi-installatie een beetje vervelend kan zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is de batterijen installeren, de sensor en console op de gewenste locatie plaatsen en vervolgens de app openen. Vervolgens moet u een streepjescode op de achterkant van het apparaat scannen en uw WiFi-netwerk en wachtwoordinformatie invoeren, en in ongeveer één of twee minuten maakt het station verbinding.

Zorg ervoor dat u verbonden bent met 2,4 GHz WiFi en niet met 5 GHz! De V10-TH ondersteunt alleen 2,4 GHz en als u de installatie probeert terwijl uw apparaat is verbonden met een 5 GHz-netwerk, mislukt het. We raden u ook aan uw console en uw sensor een andere naam te geven in de app, zoals hun locatie, zodat u weet welke dat is (u kunt ook de achtergrondafbeelding van de sensorgegevens wijzigen om hun locatie weer te geven als u dat wilt).

De console heeft ook een functie genaamd Data Stream, die verschillende NWS-gegevens kan weergeven, waaronder wind-, sneeuw- en luchtomstandigheden, en de kans op onweer, hagel of tornado’s. U kunt het zelfs programmeren om aangepaste persoonlijke berichten weer te geven.

We vonden de app over het algemeen vrij eenvoudig, zo niet een beetje aan de barebones-kant. Voor wat het doet, werkt de app echter voldoende goed en is bugvrij, iets wat we verergerend vinden met veel goedkope weerinstrumenten met internetverbinding.

Wat we echt leuk vonden

Het vermogen van het station om prognosegegevens uit de NWS te halen in plaats van een interne barometer te gebruiken om toekomstige omstandigheden te voorspellen, is een absoluut pluspunt. Hoewel veel stationsfabrikanten beweren dat uw station in de loop van de tijd “leert”, is het soms niet erg nauwkeurig om barometrische drukwijzigingen te gebruiken om voorspellingen te doen.

NWS-voorspellingsgegevens stellen het apparaat ook in staat om temperatuur- en neerslagvoorspellingen weer te geven, waarvan we denken dat het over het algemeen veel nuttiger is dan alleen het gebruik van pictogrammen.

Nauwkeurigheid is ook in een acceptabel bereik voor digitale thermometers, maar niet zo nauwkeurig als de duurdere persoonlijke weerstations.

Wat we niet leuk vonden

Verrassend genoeg connectiviteit de NWS weer. Dit is waarom: wanneer u WiFi-connectiviteit hebt ingeschakeld, worden de hoge en lage gegevens die op het consolescherm worden weergegeven, uit de NWS gehaald en niet uit uw station (u kunt deze echter in de app vinden). Er is een manier om algemene hoog / laag recordgegevens te bekijken door de knop “TEMP” ingedrukt te houden, maar deze wordt niet automatisch dagelijks gereset (we zullen echter opmerken dat niet-aangesloten stations in plaats daarvan hun eigen gegevens zullen zien).

Zijn er betere alternatieven?

Niet echt. In deze ruimte is er een groot verschil in kwaliteit tussen digitale thermometers, vooral omdat er zoveel opties zijn. De meeste die u in warenhuizen ziet, zijn van aanzienlijk lagere sensorkwaliteit, wat zal resulteren in minder nauwkeurige metingen. De V10-TH is een van de beste die we tot nu toe hebben mogen testen.

Als u wat meer hoogwaardige binnenthermometers wilt zien, raden we u aan onze indoor outdoor thermometer gids te bekijken. Als u op zoek bent naar een betere nauwkeurigheid en veel meer functies voor een redelijke prijs, raden we u aan om in plaats daarvan uit te geven aan het Ambient Weather WS-2902C-weerstation. We beoordeelden het als het beste weerstation voor thuis voor de prijs.

Moet je het kopen?

Onder de binnenthermometers krijgt de V10-TH onze goedkeuring. Hoewel het zijn eigenaardigheden heeft, zijn geen van hen dealbreakers. De prijs, die aanzienlijk lager is dan de meeste van de beste weerstations voor thuis, maakt dit een aantrekkelijke optie voor diegenen die gewoon op zoek zijn naar een manier om snel een blik op het weer te werpen voordat ze de dag ingaan.