Luchtbevochtiger van Venta: een slimme mix van luchtreiniger en luchtbevochtiger

Bij het kopen van een luchtwasser zijn er veel punten om rekening mee te houden. Te beginnen met de verschillende functies, tot de juiste procedure voor reiniging en positionering in het appartement. Om ervoor te zorgen dat u niet moeizaam en tijdrovend hoeft te zoeken naar de betreffende informatie achter elkaar, hebben we alle antwoorden gebundeld in de volgende secties. De gedetailleerde behandeling van de verschillende onderwerpen zal u helpen om met een gevoel van goede voorbereiding naar de aankoop toe te gaan.

Welke onzuiverheden verwijdert een Venta luchtwasser?

Zoals al intensiever geformuleerd met de LW45 ComfortPlus, is de aanschaf van een luchtwasser vooral zinvol voor mensen die lijden aan een allergie. In het bijzonder kunnen de symptomen van stuifmeel met succes onder controle worden gehouden met inbedrijfstelling. Jeukende of droge ogen behoren met zo’n investering grotendeels tot het verleden.

Het apparaat slaagt er in ieder geval in om de problemen aanzienlijk te verlichten. De Strijd tegen pollen kan effectiever worden geleid met de luchtwasser. Het bedrijf Venta heeft een goede naam verdiend met zijn modellen op dit gebied en geniet een hoge reputatie bij de getroffenen.

Maar de luchtwassers van Venta kunnen zich ook staande houden tegen schimmelsporen, bacteriën, ziektekiemen en virussen. De schadelijke deeltjes worden gefilterd en vervolgens in de luchtwasser gebonden. Alleen de onschadelijke en schone lucht verlaat het apparaat weer en verbetert de kwaliteit van de omgevingslucht aanzienlijk.

Bovendien kunnen de krachtige helpers ook uitstekend worden gebruikt voor het elimineren van slechte geuren. Wil je iets doen aan rook, sigarettenrook of andere nare geurtjes? Een luchtwasser van het bedrijf Venta zorgt voor een snelle verbetering.

Omdat deeltjes echter alleen vanaf een grootte van ongeveer 10 micrometer kunnen worden gebonden, kunnen de kleinste fijne stofdeeltjes niet volledig uit de lucht worden verwijderd. Hoewel het water het grofste uit de lucht kan halen, blijven microdeeltjes niet plakken.

Hoe werken venta’s luchtwassers en luchtreinigers?

Het technisch ontwerp van een luchtwasser streeft een zeer innovatief doel na. Het effect van een regendouche wordt nagebootst door de omgevingslucht te reinigen met behulp van water. Ook de vochtigheid van de kamer wordt tijdens dit proces naar een comfortabel en gezond niveau getransporteerd, omdat het water zich tijdens de inbedrijfstelling door verdamping in de ruimte verspreidt.

In deze video laat Venta zien hoe de huidige modelserie werkt:

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Functie op luchtwassermodellen

De innerlijke werking van een Venta luchtwasser is uiterst precies en volwassen van aard. De kamerlucht wordt via ventilatoren en nozzles naar roterende schijven getransporteerd. De helft hiervan wordt ondergedompeld in een bassin gevuld met water. Als de aangezogen stofdeeltjes nu de met water bevochtigde ruiten raken, kunnen ze niet meer ontsnappen, waardoor ze daar uiteindelijk blijven plakken.

De rotatiebeweging van de schijf resulteert er vervolgens in dat de verzamelde deeltjes geleidelijk naar het waterbassin worden verplaatst. Eenmaal daar glijden ze naar de bodem van het zwembad. Maar niet alleen in de Verwijdering van stofdeeltjes de met water bevochtigde schijf is zeer succesvol.

Wanneer de gereinigde lucht wordt weggeblazen, komt er ook verdampt water vrij in de omgevingslucht. Dit verhoogt de luchtvochtigheid, zodat een merkbaar aangenamere luchtkwaliteit het geweldige resultaat is.

Functie van de luchtreiniger

De luchtreinigers van Venta zijn uitgerust met hun eigen speciale VENTAcel filters. Het membraan van deze filters is bijzonder uniform en bindt zo zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht. Het filter heeft een vezeldiameter van slechts 100 nanometer, wat voldoende is voor deeltjes vanaf een grootte van 0,1 micrometer. De VENTAcel is ook optioneel te combineren met de VENTAcarb filters om slechte geuren uit de lucht te halen door middel van actieve kool.

Weergave van de luchtkwaliteit door LED’s

Om de huidige luchtkwaliteit altijd te kunnen monitoren, heeft Venta een aantal handige functies in haar producten ingebouwd. Veel luchtwassers en luchtreinigers zijn bijvoorbeeld uitgerust met het display “Luchtkwaliteit”, dat in verschillende kleuren aangeeft hoe de kwaliteit op dit moment is. Groen betekent dat de lucht positief is – rood daarentegen duidt op een zeer slechte luchtkwaliteit.

“Boost” functie van luchtreinigers

Als u de “boost”-functie van de Venta-luchtreinigers activeert, zijn de maximale reinigingsprestaties van de apparaten uitgeput. Op deze manier kunnen intense geuren en ernstige luchtvervuiling in het appartement veel sneller worden geëlimineerd.

Hoeveel kosten de verschillende Venta producten?

Afhankelijk van het budget is een vergelijking tussen de afzonderlijke producten en de verschillende platformen zinvol. Venta biedt zowel kosteneffectieve instapmodellen als hoogwaardige producten met een verscheidenheid aan functies. Zodat u weet welke kosten u kunt verwachten, hebben wij deze voor u op een rijtje gezet.

Hoeveel kosten Venta luchtwassers?

Afhankelijk van welk model je kiest, liggen er ook andere prijzen op je te wachten. Een van de goedkoopste modellen, de LW15, is bijvoorbeeld al te vinden voor ongeveer 135 €. Hoe groter het scala aan diensten, hoe hoger de prijs. Modellen die zijn ontworpen voor luchtzuivering en bevochtiging voor maximaal 150 vierkante meter aan kamers kunnen bijvoorbeeld snel ongeveer € 700 tot € 750 kosten.

De functies zijn in dergelijke varianten ook genereuzer dan bij de laaggeprijsde instapmodellen het geval is. Je kunt dus vaak hoogtepunten verwachten, zoals een automatische vochtigheidsmeting en afsluiten, evenals verschillende modi, zoals de slaapstand en de boostmodus.
Aanraakschermen en WiFi App Control ronden het toch al geweldige serviceportfolio af. Zoals u kunt zien, is er voor elke smaak een geschikte oplossing.

Hoeveel kosten Venta luchtreinigers?

De luchtreinigers zijn hier iets belangrijker. Naast een klassieke luchtreiniger biedt Venta ook een zogenaamd hybride apparaat aan. Deze bestaat uit zowel een luchtbevochtiger als een effectieve luchtreiniger. De prijzen fluctueren afhankelijk van de aanbieder – een prijsvergelijking is in ieder geval de moeite waard. Dus de LP60 WIFI App Control begint vanaf ongeveer 600 € en het hybride model aan iets minder dan 1000 €.

Hoeveel kosten Venta luchtbevochtigers?

De Hybrid LPH60 is een van de weinige apparaten die meerdere componenten tegelijk combineert. Zowel luchtzuivering als luchtbevochtiging staan hierbij hoog in het vaandel. Vanwege de hoge prestaties en unieke constructie, moet u ongeveer 1000 € plannen voor een luchtbevochtiger van Venta.

Welk water wordt gebruikt voor Venta luchtwassers?

In de regel is het hele gebruik van een Venta luchtwasser uiterst eenvoudig en ongecompliceerd, ook als het gaat om het vinden van het juiste water. De apparaten kunnen worden gestart met conventioneel kraanwater op basis van de meeste beschrijvingen. Een moeizame en tijdrovende zoektocht naar speciaal water wordt zo geëlimineerd.

Daarnaast hebben veel modellen, zoals de Venta luchtwasser LW60T, waterontharding binnenin. Dit wordt gerealiseerd door een ionenuitwisseling. Voor een technologievriendelijk gebruik een dergelijke functie is zijn gewicht in goud waard. Als u binnenkort besluit om een luchtwasser te kopen, kunt u zich al verheugen op een complicatievrij ontwerp.

Illustratie luchtwasser - hier demontage voor waterverversing

De meeste luchtwassers hebben regelmatig onderhoud nodig. Enerzijds moet het gebruikte restwater geleegd en vervangen worden door zoet water. En soms moet er ook een hygiëneproduct bij.

Venta apparatuur reinigen

Om een goede levensduur te garanderen en de kwaliteit van de producten te behouden, is regelmatige reiniging van de luchtwassers, luchtreinigers en luchtbevochtigers noodzakelijk. We hebben in meer detail vermeld waar u rekening mee moet houden bij het schoonmaken.

Luchtzuiverende plant op Amazon

Hoe vaak moet het apparaat worden schoongemaakt?

Vergeet niet om het apparaat elke 14 dagen grondig te reinigen. Dit betekent dat het water binnenin moet worden geleegd, vervolgens moet worden vervangen en ook het onderste deel en de plaatstapel goed moeten worden gespoeld met water.
De gefilterde verontreinigende stoffen van de verontreinigde omgevingslucht bezinken na het filteren op de bodem van het waterbassin, zodat dit vuil met regelmatige tussenpozen moet worden verwijderd. Let op tijdens de Het nieuwe water vullen absoluut op hoeveel water er maximaal in past.

Afhankelijk van het model dat u kiest, kunnen er aanzienlijke verschillen zijn in termen van watercapaciteit. In de regel liggen de maximale vulhoeveelheden in een bereik tussen 5 liter en 15 liter.

Kan ik alternatieve schoonmaakmiddelen gebruiken?

Een luchtwasserreiniging met een alternatief voor hygiëneproducten wordt niet aanbevolen. Maak het apparaat bijvoorbeeld niet schoon met azijn. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid in geval van schade, dus het is beter om te vertrouwen op het krachtige en interne hygiëneproduct.
Ook van eente frequente reiniging van plastic schijven in de vaatwasser waarschuwt Venta. Zoals in veel tests kan worden gelezen, moet dit alleen in de zachte modus worden gedaan, of helemaal niet, en slechts om de 6 maanden.

Heeft het zin om het te gebruiken zonder hygiëneproducten?

Nee, want de remedie is erop gericht om het apparaat zo lang mogelijk te bestraten. Het is vooral raadzaam om te vertrouwen op het eigen hygiëneproduct van het bedrijf. Gezien de vele voordelen die eraan verbonden zijn, kan worden samengevat dat deze beslissing in de kaarten speelt van een langdurig en soepel gebruik.

De vorming van ziektekiemen in het apparaat wordt voorkomen met de toepassing van het hygiëneproduct. Ook Kalkaanslag op de technische componenten geen kans hebben als de vloeistof met regelmatige tussenpozen wordt gebruikt.
Daarnaast kunnen de platen ook beter bevochtigd worden met water. Kortom, het verdampte water kan zich dan beter verspreiden in de ruimte en zorgen voor een aangename omgevingslucht.

De ideale locatie

Zodra het juiste apparaat van Venta in huis is, ontbreekt alleen nog de ideale ruimte binnen je eigen vier muren. Wij vertellen u welke plek hier bijzonder geschikt voor is en welke kamers er baat bij hebben.

Waar kan ik de luchtwassers en luchtreinigers plaatsen?

Luchtwassers en luchtreinigers voelen zich bijzonder comfortabel in posities met een uitstekende luchtcirculatie. Probeer indien mogelijk de apparaten in het appartement in de buurt van de volgende plaatsen te plaatsen:

Je zult zien dat de toch al hoge effectiviteit verder verhoogd kan worden. Houd er echter rekening mee dat een Inbedrijfstelling met directe tocht is niet aan te raden. Door de soms extreem krachtige windstromingen worden de vuildeeltjes langs de luchtwasser geblazen, waardoor het reinigingsmiddel niet goed kan uitvouwen.

In welke kamers moet ik de apparaten plaatsen?

In principe kan worden gezegd dat zowel luchtwassers als luchtreinigers in elke kamer kunnen worden geplaatst. Er zijn echter enkele kamers die zeker meer profiteren. Vooral woonkamers en slaapkamers kunnen profiteren van de vele voordelen en het welzijn aanzienlijk verhogen. Badkamers en gangen worden daarentegen relatief zelden betreden en zijn niet afhankelijk van schoonmaken.

Wanneer beginnen Venta luchtwassers met schoonmaken?

De looptijd van de luchtwasser moet worden aangepast aan de grootte van de ruimte en andere omstandigheden. Voor grotere ruimtes duurt het daarom iets langer voordat de gewenste resultaten in de kamerlucht kunnen worden waargenomen. Maar zelfs buiten de grootte van de kamer zijn er verschillende punten om te overwegen die de looptijd van het apparaat beïnvloeden.

De keuze van het prestatieniveau is dus ook een belangrijk punt, dat een aanzienlijke invloed heeft op hoe snel een verbetering van het binnenklimaat optreedt. Veel Venta-modellen hebben sensoren geïnstalleerd die dit kunnen doen de luchtvochtigheid in de kamer te meten. Als de vooraf opgeslagen gewenste waarde is bereikt, schakelt het apparaat automatisch uit.
Omgekeerd betekent dit ook dat het ook automatisch inschakelt zodra de waarde weer onderboden is.

Welke koelt ook af in de zomer? – Luchtwasser of luchtreiniger

Omdat het lichaam niet in staat is om de resulterende verdampingskoeling van de luchtwasser waar te nemen, is een aankoop voor pure koelingsdoeleinden binnen de zomermaanden niet de moeite waard. Hoewel schone lucht binnen deze tijd zal blijven worden geleverd, is het verhogen van de luchtvochtigheid niet nodig.

Omdat in de zomer vaak een verhoogde luchtvochtigheid in de appartementen van nature kan worden waargenomen, zou de inbedrijfstelling van het apparaat weinig zin hebben, althans in dit gebied. Venta’s luchtreinigers daarentegen verdrijven de gereinigde lucht met een hoog vermogen en creëren vaak een licht effect zoals een ventilator. Hoewel de temperatuur niet echt wordt verlaagd, is het voldoende voor een aangenaam en fris briesje.

Luchtreinigers en luchtwassers: geluidsniveaus ’s nachts

Elk apparaat veroorzaakt automatisch een bepaald geluidsniveau. Natuurlijk is dit soms luider en soms stiller. Maar zelfs ’s nachts tijdens het slapen, willen we niet zonder frisse en gezuiverde lucht.

Tabel: Geluidsniveau in vergelijking