Philips luchtreinigers

Zoals bij alle soorten luchtreinigers geldt voor Philips luchtwassers en combinatieproducten het volgende: Als u het apparaat niet regelmatig schoonmaakt, kan het positieve effect snel negatief worden. Als het water te lang blijft staan, kunnen zich er bacteriën in vormen. Als het filter zwaar vervuild is, kan het element vreemde voorwerpen niet langer buiten houden. Er bestaat dan zelfs het gevaar dat verontreinigende stoffen die zich er al aan hechten, in grotere concentraties weer in de omgevingslucht vrijkomen.

Hoe worden Philips luchtwassers gereinigd?

Philips luchtwassers zijn zo ontworpen dat de interne structuur een eenvoudige en snelle oppervlaktereiniging Kunt. De randen zijn bijvoorbeeld afgerond om moeilijk bereikbare hoeken te voorkomen.

Philips raadt aan om de waterbak en het wiel- of blokelement te gebruiken ruwweg één keer per week onder stromend water te worden gereinigd. Als het reinigingssymbool oplicht, betekent dit dat u ook het voorfilter moet reinigen en het waterrad of blokelement moet ontkalken. Zorg ervoor dat u geen agressieve reinigingsmiddelen in het voorfilter gebruikt. In plaats daarvan is schoonmaken onder stromend water voldoende. In geval van zware vervuiling moet u helpen met een borstel. Op Ontkalkingswaterwiel of blokelement, kunt u het ongeveer twee uur in verdunde azijn of citroenzuurreiniger plaatsen. Dan hoef je het alleen maar goed af te spoelen en helemaal te laten drogen.

Om Zorg voor prestaties van sensoren op lange termijn, moet je ze van tijd tot tijd zorgvuldig schoonmaken met een wattenstaafje. Als er stof op neerdaalt, kan dit de meetresultaten van de gevoelige elementen vervalsen. Dit heeft op zijn beurt ook invloed op de automatische modus van uw apparaat.

Hoe vaak moet ik het filter vervangen?

Terwijl het voorfilter, de waterbak en het wiel- of blokelement kunnen worden gereinigd, is het geïntegreerde NanoProtect-filter een Draagdeel. De filterplaat kan niet worden gereinigd, maar moet na een bepaalde tijd worden vervangen door een nieuwe. Wanneer het zover is, hangt helemaal af van hoe vaak u uw Philips luchtwasser laat draaien. Volgens Philips moet je Filters vervangen na ongeveer drie tot twaalf maanden. Vervangende filters zijn online beschikbaar, ook bij Amazon of ebay. Omdat dit zeer krachtige filterelementen zijn, kosten ze zo’n 20 tot 40 euro.

Philips luchtwassers informeren u automatisch wanneer het filter zijn levensduur heeft overschreden. U kunt dit herkennen aan de rood indicatielampje. Als u het filter niet vervangt en uw luchtwasser niet laat draaien, schakelt deze zichzelf om veiligheidsredenen uit. Dit voorkomt dat het vuile filter een gezondheidsrisico wordt.

Welke functies bieden Philips luchtwassers?

Philips luchtwassers zijn uitgerust met tal van intelligente en praktische functies. Over het algemeen worden de apparaten gekenmerkt – vooral in vergelijking met andere fabrikanten – door hun eenvoudig te gebruiken Van. Met de instapmodellen van de HU- en AC-serie laat Philips bewust af van gimmicks zoals app-bediening en richt het zich in plaats daarvan op gebruiksgemak. Hierdoor kunnen alle apparaten worden aangesloten via een intuïtief te begrijpen aanraakscherm kan worden gecontroleerd. Ondertussen biedt ouderlijk toezicht extra bescherming. De hoogwaardigere – en dienovereenkomstig duurdere – combinatieapparaten van de 2000- en 3000-serie worden daarentegen geleverd met enkele extra functies, waaronder app-controle en allergeenmeting.

Afhankelijk van het model kunt u kiezen tussen drie tot vijf ventilatiesnelheden kiezen. Alle apparaten hebben de comfortabele automatische modus: Met behulp van sensoren bepaalt het apparaat de huidige luchtvochtigheid en past het automatisch de snelheid aan. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid altijd op het eerder ingestelde gewenste niveau is. Op de meeste modellen is er geen aparte nachtmodus, maar de toestellen werken heel stil in de lage stand. Bovendien heb je bij de meeste modellen de mogelijkheid om Scherm om te dimmen. Alle Philips luchtwassers zijn ook uitgerust met een Timer functie die tot acht uur kan worden ingesteld. Is deDe luchtwasser schakelt automatisch uit.

Op het numerieke display kunt u de huidige temperatuur en de huidige luchtvochtigheid aflezen. De modellen van de 2000- en 3000-serie zijn uitgerust met extra sensoren, die u ook informatie geven over Huidige allergenen- en fijnstofvervuiling in de kamerlucht leveren. Daarnaast wordt dit gewaarborgd door de typische Philips luchtwassers. Verlichte ringen zodat je ook van een afstandje kunt zien hoe je kamerlucht wordt besteld. In de modellen van de HU-serie geeft de lichtring informatie over de luchtvochtigheid: Zodra uw gewenste luchtvochtigheid is bereikt, verandert de kleur van rood naar blauw. De 2-in-1 combinatie-eenheden van de AC-serie gaan nog een stap verder: de modellen meten niet alleen de luchtvochtigheid, maar ook het deeltjesgehalte van de lucht. Als het lichtsignaal op blauw is ingesteld, wordt de Luchtkwaliteit goed. Met violet zit het nog in beeld. Rood daarentegen duidt op een hoog deeltjesgehalte en een te lage luchtvochtigheid, die je zo snel mogelijk moet tegengaan.

Prijs: Hoeveel kost een Philips luchtwasser?

Afhankelijk van de apparatuur slaan de Philips-luchtwassers met ongeveer 250 tot 500 euro om te boeken. De instapmodellen van de HU-serie zijn de goedkoopste. Je moet diep in je zak graven voor de combinatieapparaten uit de 3000-serie.

Naast de pure aankoopprijs moet je nog steeds bedrijfskosten voor regelmatige filterwissels rekening mee houden. De originele NanoProtect vervangende filters van Philips kosten zo’n 20 tot 40 euro, afhankelijk van de versie.