Venta airwashers op de proef gesteld – Onafhankelijke rapporten en certificaten

Venta luchtwasser op de proef gesteld

Venta staat bekend als fabrikant van luchtwassers en is marktleider in Duitsland. De uitstekende eigenschappen van de producten worden ook bevestigd en geprezen in onafhankelijke tests. De werking van de apparaten wordt als volledig veilig voor uw gezondheid beschouwd en de nieuwste productlijn is zelfs bekroond als allergievriendelijk.

Wat zit er achter de kwaliteitszegels voor Venta luchtwassers? En hoe verschillen apparaten uit de 5-serie van luchtreinigers uit de 6-serie? Dit artikel geeft u een overzicht van de functies en onderscheidingen van de Venta luchtzuiveringsapparaten.

Onafhankelijke tests van Venta luchtwassers

Het bedrijf Venta kan terugkijken op verschillende onderscheidingen en rapporten van onafhankelijke instellingen, die de klant in één oogopslag beveiliging en naleving van kwaliteitsnormen bieden.

TÜV Nord-rapport bevestigt: geen gevaarlijke aerosolvorming

Het bedrijf DMT GmbH &Co. KG heeft voor TÜV Nord gecontroleerd hoeveel spuitbussen kunnen worden geproduceerd tijdens het gebruik van de Venta LW44 luchtwasser. Speciale aandacht werd besteed aan inadembare aerosolen. Dit zijn druppeltjes van minder dan 10 μm groot die in de longblaasjes kunnen doordringen en daarom bijzonder sterke effecten op uw gezondheid kunnen hebben. Als dergelijke aerosolen worden gevormd in luchtwassers, kunnen hygiëne- of geuradditieven aan het water ook worden ingeademd met de gereinigde lucht. Omdat dergelijke additieven niet zijn ontworpen voor gebruik in de luchtwegen, kunnen ze schade aan de gezondheid veroorzaken.

Het rapport van DMT GmbH komt tot de conclusie dat er zelfs op het hoogste bedrijfsniveau geen lozing van inadembare fijne aerosolen plaatsvindt. Ook lag de totale hoeveelheid aerosol meestal onder de detectiedrempel (0,4 μg/m³). Alleen in een test met toegevoegde geurolie kon een niet-significante hoeveelheid (0,75 μg/m³) aerosolen tot 100 μm groot worden gemeten. [1]

Venta LW45 is testwinnaar van K-Tipp

Hoewel er nog steeds geen productvergelijking is van Stiftung Warentest met luchtwassers, wordt er echter verwezen naar testresultaten van de Zwitserse vergelijkingsprovider K-Tipp. In een test uit 2015 werd de Venta luchtwasser LW45 als testwinnaar aangewezen. De evaluatiecriteria waren de bevochtigingsprestaties, de vervuiling zowel in het apparaat als de uitgestoten lucht, het stroomverbruik en de handling.

De Venta luchtwasser werd bijzonder positief opgemerkt in de test vanwege de lage kiemvorming in het apparaat. Het enige nadeel ten opzichte van verdampers en verstuivers is de relatief langzame bevochtiging van de lucht, die niet langer merkbaar is bij continu bedrijf. [2,3]

Venta luchtreiniger bekroond in de test als allergievriendelijk

Luchtreinigers van de 6-serie zijn uitgerust met extra filters die 99,95% van alle deeltjes groter dan 0,07 μm vasthouden. Dit betekent dat de reinigingsprestaties zo hoog zijn dat de European Centre for Allergy Research Foundation ECARF-keurmerk en onderscheidt de producten dus als bijzonder geschikt voor mensen met een allergie. Dit certificaat is van toepassing op de Venta LP60 luchtreiniger en de LPH60* luchtwasser combinatie unit. [4]

Red Dot Award voor productontwerp van de 6-serie

Met de LW62T luchtwasser heeft Venta de Red Dot Award 2017 gewonnen voor productontwerp. Het aanraakscherm voor intuïtieve bediening en de bedieningsopties via app of afstandsbediening, evenals het herkenningseffect van de Venta-luchtwassers hebben zeker bijgedragen aan de beslissing van de jury. [5]

Luchtwasser in vergelijking - Onze gids toont het beste apparaat

Een professionele luchtwasser biedt enkele voordelen en kan de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Venta Air Washer Comparison – Productoverzicht

Het bedrijf Venta is bekend geworden en gegroeid door de ontwikkeling van luchtwassers. De bevochtiging en zuivering van de lucht met water kan rustig, energiebesparend en zonder slijtage van filtermatten. Dite functies maken luchtwassers ook aantrekkelijk voor gebruik in uw huis.

Wat is het verschil tussen de Venta Series 4 en Series 5 luchtwassers?

De winnaar van de K-Tipp-test LW25 komt uit de Serie 5 van de Venta luchtwasser, die geschikt is voor kamerluchtbevochtiging tot 40 m² ruimte. De reinigingsprestaties zijn slechts half zo groot; als u het apparaat als luchtreiniger gebruikt, moet de grootte van de kamer zo laag zijn als 20 m².

De andere modellen van dezelfde serie verschillen alleen in grootte en prestaties. De kleinste beschikbare Venta luchtwasser, LW15, is ontworpen om 20 m² oppervlakte te bevochtigen. Hij heeft ook slechts twee bedieningsfasen, maar is bijzonder compact. De LW45 is geschikt voor gehele appartementen met een bevochtigingscapaciteit van 75 m². [6]

De grootste luchtwasser van Venta is het model LW80, die niet langer bedoeld is voor privégebruik, maar is ontworpen voor gebruik in kantoortuinen tot 300 m².

De modellen LW14, LW24 en LW44 zijn apparaten van de oudere serie 4, die qua reinigingsprestaties vergelijkbaar zijn met de modernere modellen LW15, LW25 en LW45. De Series 4-luchtwassers zijn echter iets luider en minder energiezuinig met lagere bevochtigingsprestaties.

Luchtwasser en luchtreiniger in één: LPH60

Het model LPH60* uit de 6-serie Venta luchtreinigers combineert de klassieke luchtwasser met een extra filtermat om betere eigenschappen te bereiken dan luchtreinigers. Net als bij de Venta Series 6 luchtwassers vereist de LPH60 niet langer de toevoeging van hygiëneproducten. In plaats daarvan wordt een Venta-hygiëneschijf in het apparaat geplaatst, die naast het kiemdodende effect ook de mate van hardheid van het water reguleert. [6]

De reinigingsprestaties van de LPH60 komen overeen met een ruimteoppervlakte van 45 m², de bevochtigingsprestaties bereiken zelfs 90 m². Nieuwe functies zijn onder meer een aanraakscherm, WiFi-bediening, een deeltjessensor en een automatische modus, die het juiste vermogensniveau selecteert, afhankelijk van de mate van vervuiling.