Luchtbevochtigers zonder elektriciteit en natuurlijke alternatieven

Elektroloze luchtbevochtigers

Bent u op zoek naar een luchtbevochtiger die geen werk doet en flexibel inzetbaar is? Dan zijn krachteloze luchtbevochtigers misschien wel iets voor jou. De eenvoudigste modellen bestaan alleen uit een groot poreus oppervlak waardoor het water kan verdampen. Elektrische luchtbevochtigers kunnen ook interessant zijn, maar ze werken op batterijen en hebben daarom geen kabels nodig. En tot slot zijn kamerplanten ook een alternatief: ze leveren veel vocht en vereisen geen speciale aandacht behalve irrigatiewater.

Passieve luchtbevochtigers werken zonder elektriciteit

Om de kamerlucht te bevochtigen, is alleen de verdamping van water nodig. Elektrisch bediende luchtbevochtigers zijn echter vaak zeer uitgebreid ontworpen om een hoge bevochtigingsprestatie te bereiken en de gebruiker veel aanpassingsmogelijkheden te bieden.

Het eenvoudigste type bevochtiging is echter een eenvoudige Huishoudelijke remedies: vul gewoon een kom met water en plaats deze in de kamer. Het effect van verdamping kan worden versterkt door het oppervlak te vergroten waardoor de vloeistof de lucht in kan gaan. Daarom kan een groter effect vaak worden bereikt door natte handdoeken neer te leggen. Sterker nog, er zijn ook passieve luchtbevochtigers die werken precies op dezelfde manier, maar zien er mooier uit. Dergelijke luchtbevochtigers hebben geen elektriciteit nodig en hebben alleen water nodig om te werken. Natuurlijk werken ze ook volledig geruisloos.

Draadloze luchtbevochtigers

Als uw motivatie om een stroomloze luchtbevochtiger aan te schaffen de hogere mate van flexibiliteit is bij het instellen en verplaatsen van het apparaat, zijn apparaten op batterijen een goed alternatief. Deze moeten één keer worden opgeladen, maar kunnen dan lange tijd zonder kabels worden gebruikt en zijn dus ook geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals de auto.

Kamerplanten als natuurlijke elektroloze luchtbevochtigers

Ook bekend als een huismiddeltje dat de luchtvochtigheid verhoogt, zijn kamerplanten. Planten verdampen dagelijks grote hoeveelheden water door de bladoppervlakken. Hoe groter de bladeren en planten, hoe effectiever ze zijn als luchtbevochtigers. Merk echter op dat de hydraterende werking van kamerplanten niet kan worden uitgeschakeld! Ook is regelmatig water geven nodig, ongeacht of je überhaupt thuis bent of op reis bent.

Wenko Luchtbevochtiger “Tuin”

Een echte passieve luchtbevochtiger is deze luchtbevochtiger van Wenko*, die wordt aangeboden in tuinontwerp. Het bestaat uit een eenvoudige waterbak waarin een polyester stof is gedoopt. Het water stijgt boven de capillaire krachten in het weefsel uit en verdampt via het grote oppervlak. De vulhoeveelheid van de watercontainer is 900 ml, de voetafdruk is 28 x 7 cm. Het bevochtigingseffect kan worden versterkt door de luchtbevochtiger op een verwarming te plaatsen.

Rotix Luchtbevochtiger

De Rotix luchtbevochtiger* is geen ontkrachte luchtbevochtiger, maar werkt op batterijen en dus draadloos. Het gebruikte bevochtigingsprincipe is ook koude verdamping, omdat het ook voorkomt in passieve luchtbevochtigers: de lucht passeert met water doordrenkte fleecematten en absorbeert vocht. De stroombehoefte komt van een ventilator, die zorgt voor een gelijkmatige luchtstroom en zo de bevochtigingsprestaties verhoogt. 4 C batterijen gaan ongeveer 20 uur continu mee.

Fancii Draagbare Luchtbevochtiger

De Fancii* draagbare reisbevochtiger is ook een elektrisch apparaat, maar kan worden gevoed door 3 AA-batterijen of USB. Dit is een ultrasone verstuiver, maar deze wordt geleverd zonder een watertank. In plaats daarvan is het mogelijk om gewone 0,5l plastic flessen op de behuizing te schroeven indien nodig. Dit model is dus ook geen luchtbevochtiger die geen elektriciteit nodig heeft, maar het biedt je enorme vrijheid en kan op elke reis worden meegenomen.

Fancii Mini Draagbare Luchtbevochtiger Reizen, USB of Batterij Powered - Persoonlijke...
Fancii Mini Draagbare Luchtbevochtiger Reizen, USB of batterij aangedreven – Persoonlijklicht…

  • Converteert een enkele standaardformaat waterfles (0,5 L) in een vochttank
  • PureMist ultrasone technologie werkt onder de limiet van 15 decibel om schone, vochtige lucht stil en snel uit te werpen
  • Een compacte en lichtgewicht minibevochtiger, perfect voor gebruik in slaapkamer, kantoor, auto, hotel, tent of zelfs vliegtuig

LUCHTIGE eenbladige kamerplant

AIRY biedt verschillende kamerplanten aan om de lucht te verbeteren, waaronder dit enkele blad* in een pot met een diameter van 17 cm. Met zijn sterke donkergroene bladeren en elegante witte bloemen is Spathiphyllum zeer decoratief. Natuurlijk zijn de bevochtigingsprestaties afhankelijk van het aantal en de grootte van de plaat en daarom moeilijk te kwantificeren. Naast het verhogen van de luchtvochtigheid, reinigt de enkelbladige ook de binnenlucht van sommige verontreinigende stoffen, waaronder formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen.

AIRY enkelbladig (Spathiphyllum) met grote luchtzuiverende werking • Pot Ø 17 cm • Hoogte...
AIRY enkelbladig (Spathiphyllum) met grote luchtzuiverende werking • Pot Ø 17 cm • Hoogte…

  • 🌿 LUCHTZUIVEREND: Het enkele blad heeft extreme luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert verontreinigende stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht. Dit zijn…
  • 🌿 KWALITEIT: Alle LUCHTIGE planten worden gecontroleerd door onze Duitse kwekerij voor verzending. We besteden veel aandacht aan tuinbouwkwaliteit
  • 🌿 VERZENDING: Alle planten worden zorgvuldig ingepakt en vastgezet zodat ze het transport gezond overleven. Als vulling en…