Weerstations op zonne-energie: onze topkeuzes

Als het gaat om persoonlijke weerstations, biedt een meerderheid van de huidige modellen twee stroomopties: batterij of zonne-energie. Lange tijd was de optie op batterijen veel gangbaarder. Het slechte was dat je moest onthouden om de batterijen regelmatig te vervangen. Vergeet dit te doen en je zult merken dat je je soms afvraagt waarom je weerstation geen gegevens registreert.

U moet die batterijen ook regelmatig inspecteren op waterschade door de elementen en corrosie. Batterijen bevatten zuur en water beschadigde en corroderende batterijen kunnen lekken. Dit kan uw sensorsuite beschadigen als u niet voorzichtig bent.

In plaats daarvan raden we aan om een station te overwegen dat voornamelijk afhankelijk is van zonne-energie om de problemen te voorkomen waar persoonlijke weerstations op volle batterijen vaak last van hebben. Hoewel weerstations op zonne-energie nog steeds batterijen hebben voor back-upstroom, is het meestal een ingesloten batterij in het apparaat. Deze batterijen zijn veel beter bij koudere en warmere temperaturen, omdat ze een breder bedrijfstemperatuurbereik hebben dan de standaard wegwerpbatterij.

Zonnepanelen op de sensorsuite leveren voldoende vermogen om de sensoren overdag te bedienen en tegelijkertijd de interne batterijen op te laden. ’s Nachts schakelt de sensorsuite over op interne batterijvoeding om te werken totdat er voldoende zonlicht terugkeert. Zonne-energiecentrales kunnen zowat overal werken waar er het hele jaar door minstens 4-6 uur daglicht is, volgens fabrikanten. In sommige weerstations, zoals de Davis Pro2, wordt een supercondensator opgeladen door de zonnepanelen die vervolgens ’s nachts het station van stroom voorzien. Het interne batterijpakket wordt dan alleen als back-up gebruikt als de ontlading van de condensator is uitgeput.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Tips voor het installeren van een weerstation op zonne-energie

Zoals we eerder hebben gezegd, hebben zonne-energiecentrales slechts een paar uur daglicht nodig. Dit betekent dat sommige van deze stations zelfs dicht bij de polen kunnen werken, zolang de sensorlocatie in de wintermaanden een vorm van direct zonlicht heeft. Als u zich zorgen maakt over een gebrek aan direct zonlicht dat uw PWS beïnvloedt, neemt u contact op met de fabrikant. Veel van deze bedrijven hebben al ervaring met het plaatsen van hun stations in uitdagende klimaten en kunnen u een manier van handelen aanbevelen.

U wilt ervoor zorgen dat uw sensorlocatie zich op een plek bevindt waar deze de maximale hoeveelheid daglicht krijgt. Als je onze koopgids met de beste weerstations hebt gelezen, gebruik dan onze plaatsingssuggesties daar voor optimale prestaties. Natuurlijk, gebieden waar de winternachten lang zijn, is dit vooral belangrijk.

Maak je geen zorgen over direct zonlicht dat je metingen beïnvloedt. Fabrikanten van de beste persoonlijke weerstations verwachten dat u uw sensorsuite in de zon zet om metingen te doen. De beste weerstations omvatten stralingsafscherming en zelfs aspiratieventilatoren om uw sensoren te beschermen en de nauwkeurigheid van uw metingen te garanderen.

De beste weerstations op zonne-energie

Hieronder staan de top drie weerstations op zonne-energie die we aanbevelen. In de eerste plaats hebben we de Davis Vantage Pro2 gekozen vanwege zijn topprestaties en betrouwbaarheid, hoewel vlak daarachter de Vantage Vue ligt, wat nog steeds een uitstekende optie is. Maar als het budget krap is, kunt u niet fout gaan met de Ambient Weather WS-1002-WIFI OBSERVER.

Onze topkeuze: Davis Vantage Pro2

De Davis Vantage Pro2 is voorzien van bijna professionele weerinstrumenten in een pakket dat voor de meeste consumenten betaalbaar is. U krijgt alle essentiële weermetingen met de mogelijkheid om anderen toe te voegen, zoals zonne-, UV- en bodemvochtsensoren. De temperatuur- en vochtigheidssensoren zijn ingesloten in een stralingsschild om het uit direct zonlicht te houden. U hebt ook de mogelijkheid om te upgraden naar een model met een 24-uurs ventilator-aangezogen stralingsschild voor de meest nauwkeurige temperatuurmetingen.

Tweede: Davis Vantage Vue

Als je de hogere prijs van de Vantage Pro2 gewoon niet kunt slingeren, dan is de Vantage Vue onze op een na beste optie. De Davis Vantage Vue kan de weergegevens leveren die u thuis nodig hebt en een van de beste weerstations voor scholen. De nauwkeurigheid ligt dicht bij de Vantage Pro2, hoewel met minder effectieve afscherming uw temperaturen een beetje hoog kunnen zijn op dagen met direct zonlicht in de zomer. De Vantage Vue is uiterst eenvoudig in te stellen omdat hij een alles-in-één sensorsuite heeft. Net als de Pro2 krijg je alle basis weermetingen, maar op dit specifieke model, kunt u geen extra sensoren toevoegen. Afhankelijk van waar je je weermetingen voor nodig hebt, kan dat de Vantage Pro2 een betere optie maken.

Eervolle vermelding: Ambient Weather WS-1002-WIFI OBSERVER

Ambient Weather biedt veel weerstationmodellen en de WS-1002 is de concurrent van het bedrijf voor de Davis Vantage Vue. Hoewel we de eenvoudige internetverbinding van de WS-1002 leuk vonden, is de nauwkeurigheid gewoon niet zo goed als beide opties van Davis Instruments. De bouw van het station lijkt ook iets minder robuust te zijn, dus de bruikbare levensduur kan uiteindelijk korter zijn. Toch kun je de waarde hier niet verslaan, en aan het einde van de dag is de WS-1002 een kwalitatief weerstation op zonne-energie.