Luchtbevochtigers zonder filters houden het onderhoud laag

filterloze luchtbevochtigers

Let bij het plannen van de aanschaf van een luchtbevochtiger niet alleen op de aankoopprijs van het apparaat, maar houd ook rekening met de kosten en moeite van regelmatig onderhoud. Een belangrijke kostenpost tijdens het gebruik zijn vervangende filters, indien nodig. Zoals de meeste luchtreinigers gebruiken luchtbevochtigers vaak filterinzetstukken om het aantal ziektekiemen in de lucht te verminderen. Luchtwassers daarentegen zijn niet alleen goede luchtbevochtigers, maar behoren ook tot de weinige luchtreinigers die geen filter nodig hebben.

Welke luchtbevochtigers werken zonder filtermatten?

In principe is er geen speciaal filter nodig om de lucht te bevochtigen: alleen het contact van lucht en water is voldoende om de luchtvochtigheid door verdamping te verhogen. Goede luchtbevochtigers zijn niettemin uitgerust met filters, omdat bekend is dat algen en bacteriën zich graag verspreiden in de apparaten op de met water bevochtigde componenten. In het ergste geval kunnen deze tijdens het gebruik de lucht in worden getransporteerd, waar ze worden ingeademd en uw gezondheid schaden.

Filterinzetstukken in luchtbevochtigers hebben als doel de bevochtigde lucht te bevrijden van bacteriën en dus betere hygiëne om voor te zorgen. Afhankelijk van het model en filtertype is ongeveer elke drie maanden een verandering nodig.

Goedkope luchtbevochtigers worden geleverd zonder filters, moet u dan echter de regelmatige reiniging van het apparaat bijzonder verantwoord uitvoeren om steriliteit te kunnen garanderen.

Luchtwassers bevochtigen en zuiveren de lucht zonder filters

Luchtwassers vertegenwoordigen een speciale klasse luchtbevochtigers. Ze voeren lucht door een waterbad en reinigen en bevochtigen het in het proces. Vuildeeltjes kleven aan de waterfilm en worden gescheiden in het bad. De ontsnappende lucht is dus meetbaar schoner dan voorheen. Zuivere luchtwassers hebben geen extra filtermatten nodig. De enige onderhoudswerkzaamheden zijn het regelmatig reinigen van het waterbassin en, indien nodig, het bijvullen van de hygiënevloeistof.

Venta Luchtwasser LW25

Een klassieker onder de luchtwassers zijn de apparaten van Venta, zoals het model LW25* in de typische look in een lamellenbehuizing. Voor bijzonder eenvoudig onderhoud zijn alle afzonderlijke onderdelen vaatwasmachinebestendig. Zoals alle luchtwassers werkt het apparaat via koude verdamping en kan het worden bediend met water van elke hardheid. De bevochtigingscapaciteit is voldoende voor een ruimteoppervlakte van 40 m²; luchtzuivering is ongeveer half zo effectief. Opvallend is het extreem lage stroomverbruik van minder dan 10 watt. Praktisch is een waarschuwingsdisplay op laag niveau, dat u eraan herinnert om water op tijd bij te vullen.

Beurer Luchtwasser LW220

De LW220 van Beurer* is ook een zuivere luchtwasser die uw huislucht bevochtigt en reinigt zonder filtermatten. Het apparaat is qua grootte en prestaties vergelijkbaar met de hierboven beschreven LW25 van Venta: 40 m² oppervlakte kan worden bevochtigd, ongeveer 20 m² kan effectief worden gereinigd. Met zijn stille bedieningsgeluid kunt u de luchtwasser ook goed gebruiken in de slaapkamer.

Beurer LW 220 luchtwasser, luchtbevochtiging en luchtzuivering in één apparaat, voor ruimtes tot...
Beurer LW 220 luchtwasser, luchtbevochtiging en luchtzuivering in één apparaat, voor ruimtes tot…

  • LUCHTZUIVERING MET BEVOCHTIGING: 2 in 1. De aangezogen lucht van de kamer absorbeert watermoleculen bij de luchtbevochtigerschijven, terwijl…
  • HYGIËNISCH: De luchtreiniger werkt zonder filtermatten. Voor het reinigen wordt de luchtwasser eenvoudig gedemonteerd en gedeeltelijk in de vaatwasser gedaan…
  • GELUIDSARM: De luchtbevochtiger werkt stil in drie vermogensniveaus; dit maakt het het ideale apparaat voor luchtzuivering in huis. Als de lading leeg is…

Suntec AirCare 7000 AirWash Luchtwasser

De AirCare 7000 AirWash van Suntec* is een luchtwasser die geen filtermatten nodig heeft, maar ook is voorzien van een ionisator. Dit genereert anionen via elektrische velden, die bijzonder grotere moleculen kunnen splitsen en uit de lucht kunnen verwijderen. De luchtionisator kan dus ook geurmoleculen en gasvormige verontreinigende stoffen bestrijden en is daarom een goede aanvulling op dedoof bevrijdend effect van reiniging met water. De reinigingscapaciteit komt overeen met 20 m², de bevochtiging is voldoende voor 40 m² woonoppervlak.

SUNTEC luchtwasser AirCare 7000 - ca. 20 m2 kamerafdekking | Luchtreiniger + luchtbevochtiger met...
SUNTEC luchtwasser AirCare 7000 – ca. 20 m2 kamerafdekking | Luchtreiniger + luchtbevochtiger met…

  • 💨 LUCHTFILTER : Het Bio Silver Ion Filter neutraliseert effectief geuren en verwijdert 99,99% bacteriën, virussen, schimmels en allergie-triggerende…
  • 💨 IONISATOR: De ionisator werkt als een geurneutralisator en bindt fijnstof. Het vrijkomen van negatief geladen ionen in de kamerlucht werkt…
  • 💨 VENTILATORFUNCTIE + BEVOCHTIGING : De luchtwasser luchtbevochtiger zuigt de vervuilde lucht aan, die vervolgens in het filtersysteem wordt gereinigd.