Wat is een Blizzard en wat is een Blizzard Warning?

Mensen die in sneeuwstormomstandigheden lopen

Blizzard Waarschuwingen komen niet zo vaak voor, maar als ze worden uitgegeven, weet je dat een sneeuwstorm zaken betekent. De National Weather Service geeft alleen Blizzard-waarschuwingen als ze er zeker van zijn dat de weersomstandigheden in een bepaald gebied voldoen aan de criteria voor een sneeuwstorm nu of in de nabije toekomst. Je leert meer over de vereisten voor een sneeuwstorm verderop in dit artikel.

Sneeuwstormen, en dus sneeuwstormwaarschuwingen, zijn meest voorkomend in de Noordelijke Vlakten van de VS, die zich uitstrekt van oost-Montana tot Minnesota en tot Colorado. Er kunnen echter sneeuwstormen optreden bijna overal in de VS buiten het diepe zuiden en het westelijke zuidwesten van de woestijn.

In dit artikel leer je aan welke criteria moet worden voldaan om een sneeuwstorm officieel te laten plaatsvinden. Je leert ook over enkele van de gevaren die sneeuwstormen voor je kunnen vormen en hoe je ze kunt vermijden of verminderen. Ten slotte ontdekt u het verschil tussen Blizzard Warnings en andere vergelijkbare National Weather Service-waarschuwingen zoals Winter Storm Watches en Ice Storm Warnings.

Wat is een Blizzard?

Sneeuwploeg die sneeuw van een weg verwijdert

De term sneeuwstorm definieert een zware sneeuwstorm met sterke, schadelijke winden en slecht zicht. T is niet zomaar een sneeuwstorm! Om een bepaalde locatie technisch gezien een sneeuwstorm te laten ervaren, moet de sneeuwstorm elkaar ontmoeten Drie Criteria:

  • Wind moet aanhouden of vaak rukwinden boven 35 mph
  • Lage zichtbaarheid van 1/4 mijl of minder door vallen Of sneeuw blazen
  • Deze voorwaarden moeten ten minste aanwezig zijn voor drie opeenvolgende uren.

Deze criteria worden geselecteerd om onderscheid te maken tussen reguliere sneeuwstormen (waarvan de primaire impact de accumulatie van nieuwe sneeuw is) en sneeuwstormen (waarvan de primaire impact ernstig verminderd zicht is).

Eigenlijk je kunt een sneeuwstorm hebben zonder een enkele wolk in de lucht! Het enige wat je nodig hebt is sneeuw die al op de grond ligt en harde wind om het zo rond te blazen dat het zicht wordt belemmerd. Deze sneeuwstormen die optreden zonder dat er sneeuw uit wolken in de lucht valt, staan bekend als sneeuwstormen op de grond omdat de betreffende sneeuw uit de grond wordt getild.

Vrachtwagens rijden in een sneeuwstorm

Sneeuwstormen zijn vooral gevaarlijk voor degenen die reizen. Sterke wind kan het hanteren van een auto moeilijk maken op droog trottoir, maar tijdens een sneeuwstorm is de weg bedekt met sneeuw en ijs, soms tot een diepte van enkele meters. Bovendien kunnen de besneeuwde randen van de weg een uitdaging zijn om te onderscheiden, dankzij het extreem lage zicht. Reflecterende markeringen zijn toegevoegd aan de randen van veel snelwegen om hierbij te helpen, maar ze zijn meestal enkele honderden meters uit elkaar geplaatst, en tijdens sommige sneeuwstormen kun je niet eens zo ver zien!

Weersomstandigheden vereist voor een blizzard om zich te vormen

Zoals elk weerfenomeen, moeten er specifieke omstandigheden zijn om sneeuwstormen te vormen:

1. Een sterke drukgradiënt om wind te produceren

Wind is een essentieel ingrediënt voor sneeuwstormen en treedt op wanneer er een verandering is in de barometrische druk over een bepaalde afstand. Deze verandering in druk over afstand staat bekend als een drukgradiënt. Een sterke drukgradiënt treedt op wanneer een sterk gebied van hoge druk zich in de buurt van een sterk gebied van lage druk bevindt. Wind wordt geproduceerd door deze drukgradiënt en de intensiteit ervan is recht evenredig met de sterkte van de gradiënt, dus een sterkere gradiënt zal sterkere winden ondersteunen.

2. Een bron van sneeuw, al op de grond of van een stormsysteem

Sneeuw is het andere belangrijke ingrediënt zonder welke je geen sneeuwstorm kunt hebben. Sneeuw kan worden geleverd door hetzelfde stormsysteem dat de wind brengt of door een reeds bestaand sneeuwpakket. Als er nog geen sneeuw op de grond ligt, heb je vocht en stijgende beweging nodig om nieuwe sneeuw te produceren. Soms kan de stijgende beweging gebeuren wanneer lucht wordt gedwongen om over een bergketen te stijgen, of het kan gebeuren wanneer warme en vochtrijke lucht wordt gedwongen om boven een plaat koude lucht te stijgen.

3. Genoeg koude lucht voor sneeuw

Je hebt ook voldoende koude lucht nodig om nieuwe neerslag als sneeuw te laten vallen of om de reeds bestaande sneeuw niet te laten smelten. Als er nieuwe sneeuw valt, kan het niet de plakkerige soort zijn.t is goed voor sneeuwballen. De lichtere, luchtigere sneeuw zal effectiever zijn in het rondwaaien en het bereiken van de zichtbaarheidsvermindering die nodig is voor een sneeuwstorm.

Wat is een Blizzard-waarschuwing?

Blizzard waarschuwingsgebeurtenis telling door WFO
Blizzard-waarschuwingen uitgegeven van 1 januari 2010 tot 5 juli 2022 door Weather Forecast Offices (WFO) van de National Weather Service (NWS) (Image Credit: Iowa Environmental Mesonet)

De National Weather Services zullen een Blizzard Warning afgeven wanneer sneeuwstormen zich voordoen of dreigen. Laag zicht van 1/4 mijl of minder als gevolg van zware vallende en / of waaiende sneeuw naast winden van ten minste 35 mph worden verwacht voor ten minste 3 uur.

Blizzard Waarschuwingen worden meestal uitgegeven tussen 12 en 24 uur voordat de sneeuwstorm wordt voorspeld. De waarschuwingen helpen u veilig te blijven door u te waarschuwen voor de unieke gevaren van de storm die verder gaan dan wat u zou kunnen zien in een meer tuinvariëteit winterstorm.

Blizzard-waarschuwing versus andere winterweerwaarschuwingen

Om het publiek te helpen zich voor te bereiden op zwaar winterweer, geeft de National Weather Service een aantal verschillende waarschuwingen, afhankelijk van de situatie. Winter Storm Horloges worden uitgegeven bij streng winterweer kan optreden in de nabije toekomst, maar zijn nog niet op handen (meestal minstens 24 uur van tevoren). Als er een horloge wordt uitgegeven voor uw regio, begin dan met de voorbereidende voorbereidingen voor winterweer. U moet uw voedselvoorraden opfrissen en reisplannen indien mogelijk aanpassen, zodat u niet onderweg hoeft te zijn wanneer slecht weer toeslaat.

Blizzard Watches werden ooit uitgegeven toen voorspellers dachten dat er een sneeuwstorm zou kunnen optreden. In 2018 heeft de National Weather Service echter zijn beleid bijgewerkt om alleen Winter Storm Watches uit te geven om het horloge – / waarschuwingssysteem te vereenvoudigen.

Naarmate een storm dichterbij komt en het verwachte vertrouwen toeneemt, kan het horloge worden geüpgraded naar een Winter Storm Waarschuwingeen Blizzard Waarschuwing, of een Waarschuwing voor ijsstormen, afhankelijk van welke aspecten van de storm het gevaarlijkst kunnen zijn. Deze upgrade gebeurt meestal tussen 12 en 24 uur voordat een storm begint.

Ice Storm Warnings worden alleen uitgegeven als aan specifieke criteria wordt voldaan met betrekking tot hoeveel ijs zich naar verwachting zal ophopen op bomen en hoogspanningslijnen als gevolg van ijskoude regen. Deze criteria variëren per locatie, maar worden over het algemeen gekozen om een hoge kans op aanzienlijke boomschade en langdurige stroomuitval aan te geven.

Stel dat een winterstorm naar verwachting niet zal voldoen aan de criteria voor sneeuwstorm of ijsstorm, maar nog steeds een grote bedreiging vormt, vooral om te reizen. In dat geval wordt een Winter Storm Warning afgegeven. Als gevolg hiervan zijn Winter Storm Warnings vrij gebruikelijk in het noorden van de VS, terwijl Blizzard Warnings en Ice Storm Warnings aanzienlijk zeldzamer zijn.

Blizzard Veiligheidstips

Auto's in Blizzard Voorwaarden

Sneeuwstormen kunnen gevaarlijk zijn, maar dat betekent niet dat je hun volledige woede moet voelen. Het volgen van deze veiligheidstips kan een sneeuwstorm veranderen van een potentieel dodelijke dreiging in een beheersbaar ongemak.

  • Blijf binnen. Sneeuwstormen kunnen extreem gevaarlijk zijn als je buiten bent. De harde wind, waaiende sneeuw en koude temperaturen kunnen snel bevriezing en onderkoeling veroorzaken. Verminderd zicht kan het moeilijk maken om eenmaal buiten weer in veiligheid te komen. De beste manier om deze problemen te voorkomen is om binnen te blijven!
  • Zorg voor een alternatieve bron van warmte en licht binnenshuis. Je stroom en warmte kunnen uitgaan als gevolg van de sterke wind van een sneeuwstorm. Plan om warm te blijven door een alternatieve warmtebron vast te zetten. Zoals een goed geventileerde haard of een back-up generator die buiten is geplaatst. Je hebt ook een back-up lichtbron nodig om donkere binnenruimtes te verlichten, vooral ’s nachts. Zaklampen zijn hiervoor de beste keuze, omdat kaarsen een aanzienlijk brandgevaar vormen. Zorg ervoor dat je zaklampen en extra batterijen bij de hand hebt voordat een sneeuwstorm toeslaat.
  • Rijd alleen in absolute nood. De gevaarlijkste plek om te zijn in een sneeuwstorm is op de weg. Zorg ervoor dat je al je benodigde benodigdheden hebt voordat de sneeuwstorm toeslaat, zodat je veilig op je plaats kunt blijven totdat deze voorbij is. Mocht zich een noodgeval voordoen en u dwingen om te rijden, neem dan extra voedsel, water en kleding in voor het geval u vast komt te zitten. Pak ook een schop en materiaal in om je extra tractie te geven (zand, niet-klonterende kattenbakvulling, ijssmelt). Als u vast komt te zitten in uw auto, blijf dan in uw voertuig totdat er hulp arriveert.
  • Blijf op de hoogte van de laatste weersinformatie. Sneeuwstormen zijn per definitie langdurige gebeurtenissen (minstens three uur). Zorg ervoor dat u een manier hebt om de nieuwste weersinformatie te krijgen in geval van voorspellingswijzigingen tijdens de storm. Een NOAA-weerradio is uw beste optie omdat deze zelfs werkt als uw stroom en internet uitvallen, maar een mobiel apparaat en tv kunnen ook werken. Lees onze koopgids om een betrouwbare weerradio voor uw huis te vinden.
  • Vermijd koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide is een giftig, geurloos gas dat wordt geproduceerd door verbranding en is een van de belangrijkste doodsoorzaken tijdens en na sneeuwstormen. Voorkom koolmonoxidevergiftiging door ervoor te zorgen dat uw open haard en ovenafvoerkleppen sneeuwvrij zijn en door nooit binnenshuis een back-upgenerator te laten draaien.
  • Zorg voor voldoende benodigdheden. Het laatste wat je wilt doen in een sneeuwstorm is een last-minute shoppingtripje moeten maken. Zorg ervoor dat je genoeg voorraden hebt om de duur van de storm en enige tijd daarna mee te gaan. Vergeet niet dat het tijd kost voordat de sneeuw van de wegen is verwijderd en voordat de reisomstandigheden weer normaal zijn. Het inslaan van voedselbenodigdheden (bij voorkeur niet-bederfelijk) en eventuele noodzakelijke medicatie voordat een sneeuwstorm arriveert, is de beste manier van handelen.

Nu je weet wat een Blizzard Warning is en hoe je jezelf veilig kunt houden als een sneeuwstorm je gebied treft, vertel het een vriend zodat ze ook voorbereid kunnen zijn!