Luchtreiniger en ventilator in één apparaat

Combinatieventilator en luchtreiniger

Veel eenvoudige ventilatoren blazen lucht door de kamer en roeren veel stof. Idealiter wordt de lucht gereinigd voordat deze zorgt voor een frisse wind op het werk of in de woonkamer. Voor dit doel zijn er combinatie-eenheden die luchtreiniger en ventilator in één behuizing combineren. De torenventilatoren van Dyson met ingebouwde luchtfilters hebben naam gemaakt; maar er zijn ook mobiele airconditioners, die zijn uitgebreid met een eenvoudige luchtreiniger.

Wat zijn de voordelen van een ventilator met een luchtfilter en welke concepten zijn er voor implementatie? Dit artikel laat u kennismaken met de meest populaire producten die luchtreiniger en ventilator in één apparaat combineren.

Dyson combinatie units met luchtreiniger en ventilator

De luchtreinigers van Dyson zijn allemaal geïntegreerd in de behuizing van een ventilator. De torenventilatoren van Dyson hebben geen rotorbladen nodig, maar zuigen de lucht aan via de voet van de unit en verdrijven deze weer in een gerichte straal via fijne luchtsleuven in het frame. Om als luchtreiniger te kunnen werken, worden luchtfilters in de basis geplaatst, die de aangezogen lucht bevrijden van stof en verontreinigende stoffen.

In Dyson komen luchtfilters H13 HEPA-filter die ten minste 99,95% van alle deeltjes tot 0,1 μm groot filteren met filtermatten gemaakt van glasvezels. Omdat HEPA-filters geen effectieve barrière vormen tegen schadelijke gassen, bevatten de luchtreinigers bovendien Actieve kool filter, die goed werken tegen vluchtige organische stoffen (VOS). Daarnaast is er speciaal “Tris” geïmpregneerde grafietfilters , die vergelijkbaar zijn met actieve koolfilters, maar bedekt zijn met de organische verbinding “Tris”, en dus ook gevaarlijke gassen zoals formaldehyde kunnen filteren.

Volgens de fabrikant is een verandering van het volledige Dyson-filter met alle drie de filterfasen ongeveer één keer per jaar nodig, als de luchtreiniger 12 uur per dag wordt gebruikt. [1]

De Pure Cool Link Tower* is een torenventilator die bovendien is uitgerust met een drietraps luchtfilter en zo tegelijkertijd uw huislucht effectief reinigt. De bediening gebeurt via een afstandsbediening of via app via je mobiele telefoon: naast het instellen van het vermogensniveau kun je onderweg ook de netheid van je kamerlucht in de gaten houden. Maar u kunt ook de controle opgeven en het apparaat zelf het beste bedrijfsniveau laten selecteren, afhankelijk van de gemeten stofbelasting in een automatische modus. Als u de combo-eenheid in uw slaapkamer wilt plaatsen, biedt een nachtmodus gedimde lichten en extra stille geluiden die uw slaap niet verstoren.

Niet slechts twee, maar drie verschillende functionaliteiten worden gecombineerd in het model Dyson Pure Hot + Cool Link*: naast een ventilator en een luchtreiniger kun je het apparaat ook als ventilatorkachel gebruiken. Hiervoor wordt de aangezogen en gezuiverde lucht verwarmd tot 200 °C voordat deze opnieuw in de ruimte wordt verdeeld. Dezelfde torenventilatortechnologie wordt gebruikt als in de Pure Cool Link Tower: u kunt kiezen tussen een gerichte luchtstroom, die bijvoorbeeld naar uw stoel wordt geleid, en een brede verdeling van de verwarmde lucht door de kamer. Een thermostaat maakt automatische regeling van de verwarming mogelijk, zodat een ingestelde kamertemperatuur wordt gehandhaafd.

Klarstein airconditioner met luchtreiniger, luchtbevochtiger en ventilator

Klarstein kiest voor een andere aanpak met zijn combinatie-units, die gebaseerd zijn op klassieke mobiele airconditioningsystemen. Deze luchtkoelers worden aangevuld met een luchtreiniger en bevochtigen tegelijkertijd de lucht om een aangenaam binnenklimaat te garanderen.

Klarstein MCH-2 Combi Apparaat

Het model MCH-2 van Klarstein* is een mobiel airconditioningsysteem op basis van een schottenventilator met draaibare oriëntatie. De lucht wordt gekoeld door de verdamping van water, terwijl tegelijkertijd het gasvormige water de afvoerlucht bevochtigt. Met een luchtdebiet van 400 m³/h is het stroomverbruik 65 W, wat zeer laag is in vergelijking met andere airconditioners en dus lage bedrijfskosten Beloften. Dit vermindert echter ook de Koelcapaciteit relatief laag Van. Hoewel de watertank met een inhoud van 8 l zelden hoeft te worden bijgevuld, raadt de fabrikant zelf aan om het apparaat te bedienen met ijsblokjes of coldpacks voor een optimaal koeleffect.

Klarstein MCH-2 Mobiele AirConditioner Air Cooler Air Conditioner met Ventilator Luchtreiniger en...
Klarstein MCH-2 Mobiele AirConditioner Air Cooler Air Conditioner met Ventilator Luchtreiniger en…

  • Luchtkoeler/ventilator met extra luchtbevochtiging en luchtzuiveringsfunctie | zuinig 65W vermogen – waterverbruik van 1 liter per uur…
  • vaste blaasrichting of automatische draaibeweging van de lamellen om de hele ruimte te bedekken | 4 wendbare vloerrollen – geen…
  • 3 vermogensniveaus (laag, gemiddeld, hoog) | geïntegreerde, traploos instelbare timer van 2 uur | Mogelijkheid om te werken met cold packs of…

Omdat luchtkoeling gebaseerd is op de verdampingskoeling van het water, is het kan bevochtigings- en koelcapaciteit niet afzonderlijk in- of uitschakelen. In de zomer kan de licht verhoogde luchtvochtigheid in het appartement als onaangenaam worden ervaren. De luchtzuivering wordt in kleine mate uitgevoerd door de verhoogde hoeveelheid water in de lucht en door een extra stoffilter. Deze laatste voldoet echter niet aan een HEPA-norm.

De unit is geschikt voor klanten die op zoek zijn naar een ventilator met een bijzonder verkoelende luchtstroom in de zomer en waardeert lage bedrijfskosten. Het resultaat zal echter niet vergelijkbaar zijn met permanent geïnstalleerde airconditioningsystemen.