Luchtreinigers voor mensen met een allergie – nuttige hulp bij allergieën

Kan een luchtreiniger verlichting bieden bij allergieën? Stuifmeel, huisstofmijt, dierenhaar… Allergenen stoppen niet voor de eigen deur. Voor mensen met een allergie kan de overreactie van het lichaam op onschadelijke stoffen een fysieke kwelling worden. Hoewel er behandelingsopties zijn, is de meest effectieve methode om de allergene stoffen te vermijden.

In Duitsland zijn er ongeveer 25 miljoen mensen met allergieën. Zogenaamd onschadelijke deeltjes zoals pollen, stof of dierenhaar worden een marteling en veroorzaken vervelende tot dreigende overreacties in ons lichaam. Contact met deze zogenaamde allergenen leidt tot symptomen zoals loopneus, astma of migraine. Er zijn therapie-opties en methoden voor de behandeling van de symptomen. Toch raden artsen aan om het allergeen zoveel mogelijk te vermijden. Dat is niet altijd makkelijk. Thuis kan een luchtreiniger helpen bij het filteren van allergie-triggerende stoffen uit de lucht.

Voor welke allergieën kan een luchtreiniger helpen? Waar moet je op letten? En welke apparaten worden aanbevolen? Hier vindt u antwoorden op uw vragen.

Allergieën – wanneer het immuunsysteem overreageert

Allergieën zijn wijdverspreid in Duitsland en de trend neemt toe. Al een kwart van alle kinderen heeft er last van. Dit is niet in de laatste plaats te wijten aan de toenemende impact op het milieu en het wijdverbreide gebruik van chemicaliën. Een allergie is een Overreactie van ons immuunsysteem op daadwerkelijk onschadelijke stoffen. Het lichaam is onnodig “Gevaar” signalen en het reageert met passende verdedigingsmechanismen. In het geval van allergie-triggerende stoffen spreekt men van “Allergenen“. Dit zijn altijd eiwitcomponenten.

Naar de Symptomen allergische reacties omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Ontsteking en zwelling van de luchtwegen
 • Jeuk in de keel
 • Lopende neus
 • Branden en tranen van de ogen
 • Huidreacties in de vorm van huiduitslag
 • Zwelling van lichaamsdelen
 • Migraine en algemene uitputting

In het ergste geval kan het leiden tot een levensbedreigende anafylaxie komen. Gelukkig is de Medicijn Hulp – in de vorm van therapie-opties en medicatie om de symptomen te behandelen.

Allergieën zijn zeer individueel. In principe kan het lichaam overreageren op stoffen van welke aard dan ook. Er zijn echter stoffen waarvan een verhoogd allergierisico gaat uit. Deze omvatten bijvoorbeeld pollen, huisstof, dierenhaar (of het speeksel en zweet erop) en verschillende voedselallergieën.

Luchtreinigers kunnen helpen bij allergieën

Veel allergenen komen via de lucht onze luchtwegen binnen – bijvoorbeeld pollen en stof. Buiten kunnen we er niet veel aan doen, maar voor thuis is er een oplossing: Luchtreiniger kan helpen bij dergelijke allergieën door Schone binnenlucht.

Nu denk je misschien dat je thuis veilig bent voor allergenen? Geenszins. Allergene stoffen dringen door elke scheur heen en worden via kleding het huis binnengebracht. In gesloten ruimtes hopen ze zich op deze manier in de loop van de tijd op. Veel allergeenbronnen zijn ook in huis, zoals huisstof.

Een luchtreiniger verwijdert efficiënt de kleinste deeltjes uit de lucht. In het kader van allergieën is het belangrijk dat het een luchtreiniger is met HEPA-filters Is.

Wanneer is een luchtreiniger zinvol voor mensen met een allergie?

Door moderne filtersystemen luchtreinigers zijn zeer effectief voor allergieën. De aankoop is echter ook met Kosten verbonden. Bovendien moeten de filters met regelmatige tussenpozen worden vervangen. Wanneer heeft het echt zin om na te denken over een aankoop?

Het overwegen van een luchtreiniger voor allergieën is logisch als u thuis regelmatig worstelt met allergieën. Eerst moet u echter identificeren waar u allergisch voor bent. Een luchtreiniger kan alleen verlichting bieden als de Allergenen door de lucht kan worden overgedragen. In het geval van voedsel- of contactallergieën (bijvoorbeeld wasmiddel), helpt het apparaat niet.

Met de volgende allergenen of allergieEen luchtreiniger kan helpen bij het versterken van stoffen:

 • Stuifmeel
 • Huisstof
 • Dierenhaar
 • Schimmelsporen
 • Fijnstof
 • Andere verontreinigende stoffen, zoals dampen van chemicaliën

Waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een luchtreiniger voor allergieën

Je doel als getroffen persoon is om de ademlucht te bevrijden van de allergenen. Om dit te bereiken, moet een luchtreiniger voor mensen met een allergie worden de volgende eigenschappen tonen:

 • HEPA filtersysteem: Dat is het einde! Apparaten met HEPA-filters zuigen de lucht aan als een stofzuiger en leiden deze door een fijn poreus filtersysteem waarin de allergenen vast komen te zitten. De uitgestoten lucht is dus allergeenvrij.
 • Voldoende vermogen: De prestaties van een luchtreiniger geven aan hoeveel lucht er per keer kan worden gecirculeerd. De efficiëntie is afhankelijk van de grootte van de kamer. Een luchtreiniger moet daarom een prestatie hebben die overeenkomt met de grootte van de ruimte.
 • Volume: Vooral in de slaapkamer wordt een apparaat met een laag volume aanbevolen.

Het HEPA filter is een absolute must. Zuiver Ionisatoren zijn niet geschikt. Deze apparaten genereren negatief geladen deeltjes, zogenaamde ionen. Ionen reageren met deeltjes in de lucht of vormen grotere complexen. Hierdoor zinken de stoffen in de lucht naar de grond. Dit alleen is niet voordelig voor allergieën, omdat allergenen ook op bedden en bekleding terechtkomen – en in hogere concentraties. Aan de andere kant is er een Ionisator in combinatie met een HEPA filtersysteem aanbevelenswaardig.

Aanvullende maatregelen

Notitie: Luchtreinigers bevrijden de kamerlucht van allergenen. Ze elimineren echter niet de Oorzaak de allergische reactie (d.w.z. de overreactie van uw immuunsysteem) of de Allergeenbron. Bovendien zijn allergenen niet alleen in de lucht. Ze zijn ook te vinden in textiel – vooral tapijten, bedden en gestoffeerde meubels.

Het is daarom belangrijk om: verdere maatregelen om het allergiepotentieel zo laag mogelijk te houden. Deze omvatten:

 • Regelmatige reiniging van het appartement (stofzuigen en afstoffen)
 • Regelmatig verschonen van beddengoed
 • Reiniging van radiatoren
 • Gebruik huistextiel, vooral tapijten, spaarzaam
 • Houd huisdieren uit de buurt van bedden en gestoffeerde meubels
 • In geval van pollenallergie zijn extra pollenschermen voor de ramen nuttig
 • Medische behandeling en, indien nodig, medicatie om symptomen te behandelen

Luchtreinigers voor allergieën – ontdek geschikte apparaten!

Philips AC2882/10 Luchtreiniger

Een betrouwbare luchtreiniger voor mensen met een allergie met een aantrekkelijk ontwerp en 3-traps filtratie. Het HEPA-filter garandeert 99,9% neutralisatie van de kleinste deeltjes.

Philips Luchtreiniger AC4072/11 – ECARF gecertificeerd

Deze luchtreiniger is bijzonder geschikt voor mensen met een allergie en is dienovereenkomstig gecertificeerd door ECARF. Het belooft 99,9% filtering van vrij zwevende allergenen tot een grootte van 0,02 μm en is bijzonder stil in bedrijf.

HEPA Luchtreiniger B-785

Een veelzijdige luchtreiniger voor allergieën met luchtsensor en een schakelbare ionenfunctie. De slaapkamerfunctie verstoort een goede nachtrust niet.

Luchtreiniger voor allergie – conclusie

Allergieën beperken de kwaliteit van leven ernstig. De getroffenen hebben last van ontstekingen, huidreacties en ademhalingsproblemen. Hoewel er behandelingsopties zijn, is het vermijden van allergenen een van de meest effectieve maatregelen. Luchtreinigers kunnen helpen bij allergieën door de kamerlucht te bevrijden van de triggerende stoffen. Een HEPA-filtersysteem filtert met succes potentiële allergenen zoals huisstof, pollen of dierenhaar uit de lucht. Dit garandeert een allergievrij dagelijks leven thuis.