Mobiele luchtontvochtiger met oplaadbare batterij

mobiele luchtontvochtiger met batterij

Om de luchtvochtigheid in uw huis te verminderen, kunnen luchtontvochtigers van grote hulp zijn. Vaak hoopt vocht zich echter op in moeilijk bereikbare hoeken van kamers of in kasten, waar weinig ruimte is en geen aansluiting op het elektriciteitsnet mogelijk is. Voor dergelijke doeleinden zijn batterij- of batterij-aangedreven luchtontvochtigers ideaal, of zelfs modellen die geen elektriciteit nodig hebben en daarom bijzonder mobiel zijn. Zo zijn ontvochtigers op basis van granulaat en adsorptiedrogers zeer geschikt.

Welke luchtontvochtigers kunnen met batterijen worden gebruikt?

Het belangrijkste kenmerk van mobiele luchtontvochtigers is dat ze weinig stroom verbruiken en daarom niet permanent op een stopcontact hoeven te worden aangesloten. Vanwege hun hoge vermogensvereisten zijn compressiedrogers daarom meestal niet beschikbaar als mobiele modellen.

De meeste luchtontvochtigers op batterijen zijn adsorptiedrogers, die zijn gemaakt van absorberende materialen die water uit de lucht kunnen absorberen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klassieke adsorptiedrogers en granulaatontvochtigers. De eerste gebruiken bepaalde zouten die vocht kunnen binden totdat ze verzadigd zijn. Zodra de waterabsorptiecapaciteit van het adsorbens is bereikt, moet deze worden geregenereerd. Dit gebeurt door een droogproces, waarbij het water geconcentreerd als vloeistof wordt afgezet.

Granulaatontvochtigers gebruiken daarentegen een wegwerpadsorbens, dat niet langer kan worden geregenereerd na het absorberen van water. Hier is een regelmatige aankoop van de mineralen en het bijvullen van de granulaatcontainers vereist. Het voordeel van granulaatontvochtigers is dat ze helemaal geen elektriciteit nodig hebben. en kan daarom bijzonder flexibel worden gebruikt. Adsorptiedrogers daarentegen hebben elektrische stroom nodig voor het regeneratieproces; meestal kunnen ze echter tussen de regeneratiefasen van het stopcontact worden losgekoppeld.

Opgemerkt moet worden dat ventilatoren ook elektriciteit nodig hebben. Batterijontvochtigers proberen vaak de levensduur te verlengen door het gebruik van extra ventilatie te verminderen. Hierdoor kunnen de droogprestaties echter ook lager zijn. Mobiele luchtontvochtigers zijn daarom meestal beperkt in hun effect tot kleinere kamers.

PowerLead Mini Luchtontvochtiger

De draagbare luchtontvochtiger* van PowerLead is een voorbeeld van een adsorptiedroger. Hij gebruikt silicagel als adsorbens: dit is een zeer hygroscopische, d.w.z. wateraantrekkende siliciumoxideverbinding, die volledig onschadelijk is voor de gezondheid en daarom ook goed kan worden gebruikt in huishoudens met kinderen en huisdieren. Met een totaal gewicht van slechts 800 g kan 250 ml water in deze silicagel worden gebonden. Een gekleurde status-LED geeft aan wanneer regeneratie van het adsorbens nodig is. Om dit te doen, sluit u het apparaat aan op een stopcontact en laat u zo de gel drogen.

PowerLead Mini Luchtontvochtiger Home Draagbare Luchtontvochtiger Hernieuwbare Luchtontvochtiger voor...
PowerLead Mini Luchtontvochtiger Home Draagbare Luchtontvochtiger Hernieuwbare Luchtontvochtiger voor…

  • Luchtontvochtigers nemen zeer hygroscopisch materiaal sio2 aan en absorberen overtollig vocht in hoge efficiëntie.
  • Lichtgewicht en milieuvriendelijk: Zeer hygroscopisch materiaal kan herhaaldelijk worden gebruikt. Niet giftig, veilig voor kinderen en huisdieren. Draagbaar…
  • Ultra-low noise technologie: Veilige punch werking stil tot knock-out overmatige vochtigheid.Low voice handiger.

SE kamerontvochtiger CA70 met korrels

De SE-luchtontvochtiger CA70* is een granulaatontvochtiger die calciumchloride als adsorbens gebruikt. Dit zout verwijdert vocht uit de kamerlucht, waardoor het in dit proces oplost. Als een product van luchtdroging wordt een vloeistof gevormd, het water uit de lucht waarin het gebruikte calciumchloride nu is opgelost. Dit eindproduct is niet gevaarlijk voor het milieu en kan daarom via gewoon afvalwater worden afgevoerd. Het gebruikte zout moet echter uit de buurt van kinderen worden gehouden om slikken te voorkomen. De luchtontvochtiger kan worden gebruikt met 1 kg korrels gedurende ongeveer vier tot acht weken bworden bediend; tot 5 liter zout water kan worden opgevangen in de bodem van het apparaat voordat de container moet worden geleegd.

ProBreeze Mini Luchtontvochtiger

Hoewel het geen adsorptiedroger is, is de draagbare luchtontvochtiger van ProBreeze* mobiel vanwege zijn kleine formaat. Als Peltier-luchtontvochtiger kan het ongeveer 250 ml water per dag uit de lucht halen; de verzamelcontainer bevat maximaal 500 ml. Met een voetafdruk van 16,4 x 13 cm kunt u hem overal in uw huis plaatsen; het is echter niet mogelijk om de luchtontvochtiger te bedienen met een batterij of oplaadbare batterij.

Aanbieden

Pro Breeze Luchtontvochtiger Mini 500ml Luchtontvochtiger tegen vocht, vuil en schimmel in...
Pro Breeze Luchtontvochtiger Mini 500ml Luchtontvochtiger tegen vocht, vuil en schimmel in…

  • Verwijdert vocht: Ideaal tegen vocht en schimmel in kleinere ruimtes en ruimtes zoals de badkamer, berging,…
  • Klein + Compact: Vederlicht, compact en draagbaar. De elektrische kamerontvochtiger kan tot 250 ml vocht per dag verwijderen met een…
  • Laag geluidsniveau + efficiënt: Thermo-elektrische koeling met Peltier-technologie (zonder compressor) zorgt voor een geluidsarme en milieuvriendelijke…