Montage-ideeën en oplossingen voor weerstations met plaatsingsinstructies

Montageoplossing voor weerstations van Ambient Weather

Je hebt dus een persoonlijk weerstation gekocht! Nu moet je uitzoeken hoe en waar je het moet monteren. Neem deze stap niet lichtvaardig, een goedkope houder is niet bestand tegen barre weersomstandigheden gedurende een langere periode, en een correcte plaatsing zal het verschil maken bij het verkrijgen van metingen die wedijveren met nabijgelegen officiële weerstations.

We hebben deze handleiding samengesteld om u te helpen een montageoplossing te vinden en uw weerstation correct te plaatsen. Waar mogelijk hebben we richtlijnen van officiële waarnemersprogramma’s gebruikt. Deze richtlijnen helpen om uw weerstation thuis zo nauwkeurig mogelijk te maken.

Als u nog niet hebt besloten welk weerstation u gaat kopen, kan het helpen om eerst onze beoordelingen van thuisweerstations hier te lezen. U wilt van tevoren een station kiezen, zodat u de juiste houder kunt selecteren die geschikt is voor uw specifieke model.

Ons team van redacteuren onderzoekt, test en beveelt onafhankelijk de beste producten aan om u te helpen navigeren wanneer u online winkelt. Dit bericht bevat gecompenseerde links en als u een aankoop doet met behulp van de meegeleverde links, kunnen we een commissie verdienen. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

Weerstation Siting Instructies

Voor het plaatsen van uw weerstation raden we u ten zeerste aan de richtlijnen van het Citizen Weather Observer Program (CWOP) van de National Weather Service te volgen. Het is waarschijnlijk dat u hier niet aan alle suggesties kunt voldoen, maar probeer zo dicht mogelijk bij elkaar te komen en vergeet niet om de sensoren binnen het draadloze bereik van de console te houden.

  • Temperatuur/ vochtigheid Sensor: Plaats op vlakke grond, over een natuurlijk oppervlak in een stralingsschild op ooghoogte (tussen 4’1″ en 6’7″ boven de grond). Idealiter op een horizontale afstand van ten minste twee keer de hoogte van nabijgelegen obstakels (bijv. 40 voet verwijderd van een 20 voet hoge boom) en ver weg van bronnen van kunstmatige hitte (beton, daken, schoorstenen, rotsen, metalen hekken, enz.).
  • Anemometer: Monteer op de hoogte van 33 voet boven het maaiveld en idealiter op een horizontale afstand van 10 keer de hoogte van de dichtstbijzijnde obstructie. Als u de anemometer aan de zijkant van een mast monteert in plaats van aan de bovenkant, moet de anemometer minstens drie keer de diameter van de hoofdmast worden geplaatst (bijvoorbeeld 6 “weg van een mast met een diameter van 2”).
  • Regenmeter: CWOP beveelt aan dat de regenmeter op een hoogte van 4-6 voet boven de grond wordt gemonteerd. Het moet idealiter op een horizontale afstand van ten minste vier keer de hoogte van eventuele nabijgelegen obstakels worden geplaatst. Zorg er ook voor dat de meter waterpas is en op een locatie waar spatwater van de grond en andere oppervlakken niet kan optreden.
  • Alles-in-één sensorsuites: Als u een station hebt met een alles-in-één sensorsuite, moet u een compromis sluiten tussen de ideale hoogte van de anemometer (33 voet) en temperatuur – / vochtigheids- / regensensoren (4-6 voet). De beste optie is om ergens tussenin te gaan, 10 voet of hoger wordt aanbevolen.

Weerstation montage-ideeën voor landelijke gebieden

Omdat uw huis of bedrijf zich in een landelijk gebied bevindt, heeft u waarschijnlijk de ruimte om uw station ver weg te houden van structuren, dus maak gebruik van het land. U hebt ook minder kans om landeigenaarsconvenanten of regels van de Vereniging van Huiseigenaren te hebben om zich aan te houden. Plaats de anemometer bovenop een hoge mast op 33 voet en de temperatuur- en vochtigheidssensoren verderop op de paal op ooghoogte. Als u een alles-in-één station heeft, kunt u een veel kortere mast gebruiken, zodat uw temperatuur- en neerslagmetingen nauwkeurig zijn.

Weerstation montage-ideeën voor voorstedelijke gebieden

Het zal veel moeilijker zijn om een hoge mast in een buitenwijk te monteren. Gebruik in plaats daarvan de structuren om je heen in je voordeel. Veel huiseigenaren installeren hun weerstation bovenop hun dak of op de dakrand met behulp van statieven of zijsteunen. Monteer het niet te dicht bij het oppervlak van het dak. Het moet ruim boven de daklijn liggen – bij voorkeur met maar liefst 10 voet – dus er is geen interferentie met de metingen. Als u het weerstation aan uw huis of een andere structuur monteert, zorg er dan voor dat u een aardingsdraad laat lopen.

Weerstation Mount Brands

Er zijn verschillende bedrijven die montagekits produceren die kunnen helpen bij de plaatsing van uw weerstation. Amazon heeft een uitgebreid scala aan opties in de etalage staan. We waren zelfs in staat om mounts te vinden voor tv-antennes (die vaak ook werken). Onze aanbeveling is echter om mounts van Ambient Weather te gebruiken. In tegenstelling tot de tv-antennesteunen zijn Ambient Weather’s specifiek gebouwdbondgenoot voor gebruik met persoonlijke weerstations, en ze zijn van uitzonderlijke kwaliteit – sommige tv-antennebevestigingen zijn dun in vergelijking. Ze hebben ook verschillende soorten mounts om uit te kiezen, waaronder statieven, palen en zijsteunen.

Welke montagekit voor het weerstation u ook kiest, zorg ervoor dat de mast de juiste diameter heeft voor uw specifieke station. Ambient Weather en Davis weerstations passen op de onderstaande mounts met een diameter van 1,25 inch, terwijl AcuRite-weerstations de mounts met een diameter van 1 inch nodig hebben. U moet de juiste paaldiameter kunnen vinden in uw gebruikershandleiding.

Gereedschappen en materialen

Elke montageoplossing voor weerstations die u koopt, moet van staal of aluminium zijn gemaakt, omdat deze het beste bestand zijn tegen barre weersomstandigheden. Blijf uit de buurt van plastic steunen omdat ze het minst duurzaam zijn. Als u van plan bent om uw eigen houder te maken, is het gebruik van PVC-leidingen een goed alternatief als u geen gegalvaniseerde metalen paal kunt gebruiken. Sommige mensen bevestigen hun weerstations aan een 4×4 houtpaal – vergeet niet om het hout te behandelen met een soort waterbestendig afdichtmiddel om rot te voorkomen.

Houd een schroevendraaier, verstelbare moersleutel, kompas en boor bij de hand. Een bubbelniveau is ook handig om te hebben, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw regenmeter waterpas is. Veel smartphones hebben zowel een kompas als een ingebouwd niveau, of je kunt een app downloaden om te helpen.

Oplossingen voor weerstationmontage

Er zijn verschillende soorten thuisweerstationbevestigingen en welke u gebruikt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en uw gewenste montagelocatie. We hebben hieronder enkele van de meer populaire oplossingen van Ambient Weather opgesomd.

Zorg ervoor dat u de juiste diameter voor uw weerstation bestelt om de sensoren goed te monteren!

Statief mounts

Dit type houder is het beste voor montage op de grond of een plat oppervlak zoals het platte deel van een dak. Grondpalen of schroeven kunnen door de gaten op de statiefpoten in de EZ-48 worden geplaatst, aan de andere kant heeft de EZ-NPP een platform waarmee het op zijn plaats kan blijven met betonnen sintelblokken. De EZ-48 uit de doos heeft een hoogte van 53 inch, maar kan twee uitbreidingen ondersteunen om hem op 115 inch hoogte te brengen. Terwijl uit de doos de EZ-NPP heeft een hoogte van 66 inch, uitbreidbaar tot 128 inch met twee extra mastverlengingen.

EZ-48 Statief en Mast

Zijsteunen

Als montage op de grond geen optie is, is een zijsteun om het station aan de zijkant van uw huis te installeren een andere oplossing. De EZ-30-12 kan worden gemonteerd op een verticale muur, schoorsteen, vooravond of hekpaal en is de goedkopere optie, maar als u wat meer flexibiliteit nodig hebt en het geld hebt, overweeg dan om naar de WeatherMount2 te gaan die verstelbaar is, waardoor deze op verschillende locaties kan worden geïnstalleerd, waaronder vlakke, schuine en verticale oppervlakken. Zorg ervoor dat u uit de buurt van obstakels blijft en uitbreidingen toevoegt om de aanbevolen hoogte te bereiken.

WEERMOUNT2

Schoorsteen Mount

Als u niet in uw dak wilt boren en veilig toegang hebt tot uw schoorsteen, overweeg dan ambient weather’s EZ-29-24 Chimney Mount. Deze houder bevat riemen die rond de schoorsteen zijn geplaatst en een hoge mate van stabiliteit bieden. Het is zelfs compatibel met de mastverlengingen van Ambient Weather, zodat u uw schoorsteen en dak voldoende kunt reinigen voor de meest nauwkeurige metingen.

EZ-29-24 Schoorsteen montage kit met mast

EZ-29-24 Schoorsteen montage kit met mast

Palen/Mast-To-Mast Mounts

Als u een meer aangepaste oplossing wilt maken, kunt u de montagepaal van het EZ2-35W2MC-weerstation overwegen. Het zijn twee masten die combineren voor een effectieve hoogte van 68 inch met extra klemmen om het op een verticaal oppervlak te monteren. Als je al een paal in je achtertuin hebt, gebruik dan de EZ2-35W2MC met Ambient’s EZ-HD-PTP mast-to-mast mount. Ambient Weather raadt aan om twee van deze mast-tot-mast mounts aan te schaffen om stabiliteit te garanderen, een aanbeveling die we ook zullen doen. Als u een paaloplossing gebruikt die meer dan 10 voet hoog is, overweeg dan om te investeren in scheerdraden om de deining te verminderen.

Accessoires

Voor elk van de stationbevestigingen die uitbreidingen mogelijk maken, bestelt u de EZ-125-35M bij Ambient Weather om de stationhoogte te vergroten. Niet alle bevestigingen van Ambient Weather zijn compatibel, dus controleer dit nogmaals voordat u een bestelling plaatst. Gebruik de grondpaalkit om het EZ-48 statief op zijn plaats te houden als u het bovenop uw gazon monteert. De EZ-46-3 teerpadkit kan worden bevestigd aan de poten van het EZ-48 statief voor dakinstallaties om lekkages te voorkomen.

Zelfgemaakte mounts

Als je super ha bentndy, er is een breed scala aan materialen van een bouwmarkt die u kunt gebruiken om uw station te monteren, waaronder hekpalen, 4×4’s, gegalvaniseerde metalen palen, PVC-buizen enzovoort. Deze vereisen een zekere mate van handwerk, maar kunnen een goedkope oplossing zijn als ze goed worden gedaan.

TV-antenne mounts

Hoewel u tv-antennesteunen kunt gebruiken om uw station te installeren, zijn de meeste van deze modellen vergelijkbaar met de Ambient Weather-mounts waar we het hierboven over hebben gehad, maar kunnen ze sterk variëren in kwaliteit. Als u besluit om een antennebevestiging te gebruiken, moet u een model kiezen met een zware constructie. We raden aan om de Ambient Weather-mounts te gebruiken, omdat u een betere zekerheid hebt over een kwaliteitsproduct, en over het algemeen kosten antennebevestigingen net zoveel als vergelijkbare montagekits voor weerstations.

Laatste gedachten

Het monteren van uw thuisweerstation met behulp van een van de bovenstaande oplossingen en het zorgvuldig volgen van onze richtlijnen voor het plaatsen van uw station zorgt ervoor dat uw metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Vergeet niet om uw station toegankelijk te houden, zodat u het schoon kunt houden, onderhoud kunt uitvoeren en de batterijen kunt vervangen wanneer dat nodig is. Als u een metalen mast op een structuur monteert, zorg er dan voor dat u een aardingsdraad laat lopen voor extra veiligheid in geval van een blikseminslag. Ten slotte, bij het installeren van uw station en het werken op hoogte, maak veiligheid uw eerste prioriteit. Neem geen onnodige risico’s!