Oranier kachel: compromisloos goed

Oranier kachels

“Geen compromissen op het gebied van technologie, design en functionaliteit”: dit is wat het traditionele bedrijf Oranier belooft met zijn kachels. Het aanbod omvat zowel de kachel op waterbasis van Oranier als luchtdragende varianten. De kachels met dual-fire technologie bieden speciale kacheltechnologie voor het efficiënt verbranden van houtblokken. Naast de houtkachels beschikt ORANIER Heiztechnik GmbH ook over gasfornuizen.

Oranier – technologie voor verwarming. Technologie om te koken

De geschiedenis van ORANIER Heiztechnik GmbH uit de stad Haiger in de Hessische wijk Lahn-Dill gaat ver terug. Een vroege voorloper van het bedrijf was de smederij Hammerwerk an der Dill, die in 1604 werd opgericht door Georg Graf von Nassau-Catzenelnbogen, een neef van Wilhelm von Oranier.

De broers Christian en Georg Frank begonnen in 1841 met de productie van gietijzeren kamerkachels in de fabriek. Vanaf 1904 werden de kook- en verwarmingstoestellen die in de fabriek werden geproduceerd aangeduid als Orange-producten. Na de verwoesting van grote delen van de centrale door luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog was het aanvankelijk echter onduidelijk wat er daarna zou gebeuren.

Na het einde van de oorlog was er echter al snel een grote behoefte aan kachels en kachels, zodat het economische succesverhaal van Oranier doorging. Sinds 2010 zijn er twee Orange-bedrijven: ORANIER Heiztechnik GmbH en ORANIER Küchentechnik GmbH. Het bedrijfspand is sinds 20124/2015 gevestigd in Haiger-Sechshelden.

Welke Orange producten zijn er?

Op Oranier.com zijn er producten in de categorieën “verwarming” en “koken”. Voorbeelden van Orange-producten uit de categorie “Koken” zijn afzuigkappen, magnetrons, vaatwassers, fornuizen en kookplaten, evenals koelkasten en diepvriezers. Voor verwarming biedt Oranier niet alleen de Orange kachel in verschillende uitvoeringen, maar ook pelletkachels.

Oranier als leverancier van houtkachels

Een houtkachel vol karakter voor het gezin moet op lange termijn zijn verantwoordelijkheid nemen, aldus de website van Oranje. Het moest zowel een “betrouwbare warmtebron” als een “architectonisch middelpunt in de familiale leefomgeving” worden. Het bedrijf omschrijft zijn kachels als bijzonder duurzaam en technisch volwassen. Het duidt op een grote verscheidenheid en een tijdloos design. In vergelijking met pelletkachels ziet Oranier een spannender vlammenspel in kachels, een speciale sfeer door knisperende boomstammen en rustgevende stralingswarmte.

Een Oranier kachel overtuigt vaak met innovatieve technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de luchtstromende deurklink. De lucht die er doorheen stroomt voorkomt dat het handvat te veel opwarmt terwijl de oven draait. Een andere Orange-technologie is de elektronisch geregelde “OrKa-Control”, die de verschillende luchtinlaten van de kachel regelt en zo zorgt voor een optimale verbranding met maximaal brandstofverbruik.

Oranier beschrijft de kachels van de “Polar Neo familie” als de “hoogtepunten van onze kachels”.
De Oranje kachel “Polar Neo 4” met het veilige sluitsysteem wordt expliciet genoemd. Dankzij het hydraulische, bijna onderhoudsvrije en slijtvaste systeem blijft de ergonomisch eenvoudig te bedienen deur permanent strak in gesloten toestand.

Oranier biedt houtkachels van alle soorten

Oranier biedt kachels op luchtbasis met een nominale warmteafgifte tot 8 kW en een ruimteverwarmingscapaciteit tot 186 kubieke meter, evenals orangekachels op waterbasis met een nominale warmteafgifte tot 10,5 kW en een ruimteverwarmingscapaciteit tot 240 kubieke meter. Naast vele kamer-lucht-afhankelijke Orange kachels, vindt u kamer-lucht-onafhankelijke kachels in de aanbieding. Ze onttrekken de verbrandingslucht van buiten de installatieruimte via een luchtkanaal.

Oranier kachels hebben over het algemeen een modern en no-nonsense, eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp. Sommige varianten zijn bedekt met keramische tegels of steen. Soms maakt een opwarmcompartiment boven de verbrandingskamer deel uit van de apparatuur. Bijzonder zijn de Orange ovens met dual-fire technologie. Ze hebben twee verbrandingskamers voor een bijzonder effectieve verbranding. In de bovenste verbrandingskamer branden de boomstammen. Later komt houtgas door natuurlijke trek de onderste verbrandingskamer binnen en wordt daar verbrand, waardoor er slechts kleine verontreinigende stoffen overblijven.

Drei goede Oranje kachels

Hieronder willen we u kennis laten maken met drie verschillende Oranier houtkachels, elk met zijn eigen speciale voordelen. Maak hier kennis met drie uitstekende Orange-apparaten.

Polar Aqua – watergedragen kachel van Oranier

De Polar Aqua is een waterdragende Oranier kachel met een nominale warmteafgifte van 10 kW. De 1201 (alleen staal) of 1231 mm (met bekleding) hoog, 641 mm breed en 492 mm diep Oranje kachel bestaat in verschillende designvarianten. Je krijgt het met een zwarte of grijze body en met een speksteen of zandstenen bekleding, met tegels en zwarte of grijze body, maar ook met een zwarte of grijze body zonder bekleding.

De Polar Aqua heeft een optionele aansluitmond waarmee de houtkachel onafhankelijk van de ruimtelucht kan worden bediend. De nominale warmteafgifte van deze waterdragende kachel is 10 kW, het waterzijdige vermogen bereikt 5 kW. De Oranier waterkachel kan een maximale oppervlakte van 200 kubieke meter verwarmen. De efficiëntie van Polar Aqua is meer dan 83 procent.

De uitrusting van de kachel, die gedurende 24 uur kan worden bediend, omvat onder andere het meerpuntsslot, dat kromtrekken van de kacheldeur voorkomt. In de verbrandingskamer kunt u boomstammen tot 38 centimeter groot verbranden. Deze Oranje kachel heeft energie-efficiëntie klasse A.

Houtkachel Aiolos van Orange

De Aiolos van Orange is een houtkachel met twee verbrandingskamers. Aan de ene kant verbrandt het boomstammen in de bovenste verbrandingskamer. Aan de andere kant kun je na een tijdje de vrijgekomen houtgassen naar de onderste verbrandingskamer leiden, waar ze naverbranding worden. Hierdoor wordt de in het hout opgeslagen warmte-energie bijzonder efficiënt gebruikt en wordt er relatief weinig uitstoot gegenereerd. Oranier noemt deze technologie Dual-Fire.

De Aiolos heeft een zwarte body en optioneel een bekleding van kalksteen of speksteen. De Aiolos kachel van Oranier is voorzien van twee afzonderlijk bedienbare vuurhaarddeuren. Ze hebben een Oranier snap-lock sluiting, een voorruit vlak in de twee verbrandingskamers en een zeer slijtvaste verbrandingskamer bodem. De kachel heeft ook een aansluiting voor een externe luchttoevoer.

De Orange kachel met energie-efficiëntieklasse A+ meet 1320 x 544 x 513 millimeter (hoogte, breedte, diepte). De nominale warmteafgifte is 6 kW en het rendement is een zeer goede waarde van meer dan 86 procent. In de bovenste verbrandingskamer kunt u boomstammen met een maximale grootte van 30 centimeter verbranden.

Stove Rota 2.0 van Oranier

De Oranier Rota 2.0 kachel heeft een zwarte stalen behuizing. De afdekplaat van de kachel is gevarieerd. Ze zijn verkrijgbaar in kalksteen (Bianco), zandsteen en keramiek (zijdewit, bordeauxrood, grappa, appel) evenals speksteen, glas en een zwart staal. Onder de verbrandingskamer van de kachel bevindt zich een open blokcompartiment.

De ovenvariant met een glazen afdekplaat is 1055 millimeter hoog, terwijl de andere varianten een hoogte hebben van 1073 millimeter. De Oranje kachel is 458 millimeter breed en net zo diep. De nominale warmteafgifte van de Rota 2.0 kachel is 5,5 kW en het ruimteverwarmingsvermogen is 88 kubieke meter. Het rendement bereikt een waarde van meer dan 80 procent.

Deze Oranje kachel kan zowel met houtblokken en holdbriquettes met een maximale lengte van 30 centimeter als met bruinkool worden bediend. Een 24-uurs werking van de oven met de energie-efficiëntieklasse A+ is mogelijk. De Rota 2.0 is uitgerust met een groot panoramisch raam voor een goed zicht in de verbrandingskamer en met een geïntegreerde voorruitspoeling. De praktische asbak draagt ook bij aan een comfortabele reiniging van de oven.

De deur van de verbrandingskamer met dubbele vergrendeling voorkomt kromtrekken door hoge temperaturen en het door Oranier ontwikkelde drievoudige luchtsysteem zorgt voor een optimale toevoer van verbrandingslucht.