Pelletkachels van Oranier – merkkwaliteit uit Centraal Hessen

Pelletkachels van ORANIER uit Centraal-Hessen

Bij de aankoop van Oranier pelletkachels belooft het bedrijf zelf hightech op zijn best, evenals een aantrekkelijk ontwerp en een hoge gebruikswaarde bij de laagste emissiewaarden. Oranje pelletkachels omvatten de bekroonde “Carus” -productlijn en het assortiment van het bedrijf omvat zowel luchtgebaseerde als waterdragende pelletkachels.

Oranier – een bedrijf met een lange geschiedenis

ORANIER Heiztechnik GmbH uit de centrale Hessische stad Haiger (Lahn-Dill-Kreis) noemt het jaar 1604 als het startpunt van zijn geschiedenis. Georg Graf von Nassau-Catzenelnbogen, een neef van Wilhelm von Oranier, stichtte in die tijd de smederij Hammerwerk an der Dill. Vanaf 1841 werden in deze fabriek gietijzeren kamerkachels gebruikt, die in die tijd toebehoorden aan de broers Christian en Georg Frank.

Sinds 1904 bestaat de productnaam Oranier voor verwarmings- en kooktoestellen en in 1928 werden assemblagelijnen voor het eerst in de fabriek gebruikt: voor de productie van gasfornuizen. Kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog vernietigden luchtaanvallen ongeveer 85 procent van de operaties. Kort daarna ging het echter weer steil omhoog, want de vraag naar kachels en kachels was na de oorlog enorm. In 2010 splitste het voormalige bedrijf zich op in ORANIER Heiztechnik GmbH en ORANIER Küchentechnik GmbH en sinds 20124/2015 bestaat het huidige pand in Haiger-Sechshelden.

Aanbiedingen van Oranier

Het merk Oranier biedt op haar website Oranier.com producten in de categorieën verwarming en koken. Oranier kooktoestellen zijn onder andere fornuizen, afzuigkappen, koelkasten en magnetrons. In de categorie “verwarming” zijn er zowel kachels als open haarden, gaskachels en de Orange pelletkachels.

Oranier als leverancier van pelletkachels

Oranier definieert vier voordelen voor de pelletkachels van het merk: Oranje pelletkachels zijn bijzonder duurzaam, volgens de eigen verklaringen van het bedrijf. Ze zijn technisch volwassen en bestaan in een breed scala aan tijdloze ontwerpen en kleuren. Oranier pelletkachels zijn volautomatisch. Met zijn bekende pelletkachelproductlijn Carus belooft Oranier pelletkachels met een milieuvriendelijke, klimaatneutrale en kosteneffectieve uitstraling.

Drie top pelletkachels van Oranier

Op zijn website presenteert het bedrijf twee luchtdragende en een pelletkachel op waterbasis. De twee luchtgeleide units zijn de Carus en Loft pelletkachels, terwijl de Carus Aqua de waterdragende variant is. Op Amazon vind je andere varianten zoals de Oranier Zephyr en de Oranier Bora.

Pelletkachel Carus van Oranier

De luchtgeleide pelletkachel Carus heeft de vorm van een cilinder en won in 2016 de German Design Award Special. De behuizing van deze pelletkachel is gemaakt van zwart staal en delen van de bekleding zijn gemaakt van kalksteen. Opvallend is het grote raam.

De Carus pelletkachel van 1.185 x 510 x 510 mm kan onafhankelijk van de kamerlucht worden bediend. Het verwarmingsvermogen bedraagt 2,6 tot 6 kW. De Carus is uitgerust met een extra grote pellettank met een schuifmechanisme voor handig pelletvullen. De tank van de Carus bevat 32 kilogram.

De pelletkachel heeft een maximale brandtijd van 55 uur en kan ruimtes verwarmen tot een grootte van 210 kubieke meter. Verdere hoogtepunten van deze Oranier pelletkachel zijn het intrekbare bedieningspaneel, de automatische branderpotreiniging en de mogelijkheid om schakeltijden te programmeren. De Carus by Oranier heeft een comfortabele deuropeningsfunctie met stanggreep en in hoogte verstelbare poten. Maar het heeft geen convectieblower. Daarom is deze pelletkachel erg stil.

Pelletkachel Carus Aqua van Oranier

Oranier’s Carus pelletkachel op waterbasis lijkt qua ontwerp sterk op de luchtgeleide Carus pelletkachel. Het heeft ook een cilindrische vorm en een extra groot kijkvenster. Het is verkrijgbaar met een zwarte stalen behuizing en in een versie met staal en speksteen. Naast het vergelijkbare ontwerp heeft het op veel gebieden dezelfde uitrusting in vergelijking met de Carus. De Carus Aqua heeft ook een pelletcontainer van 32 kilogram met een schuifmechanisme voor gemakkelijk pelletvullen. Deze hoeveelheid pellets zorgt echter alleen voor een maximale brandtijd van 48 uur in de pelletkachel op waterbasis.

Ook de Carus Aqua heeft een intrekbaar bedieningspaneel en in hoogte verstelbare poten. Het biedt programmeerbare schakeltijden en temperatuurafhankelijke vermogensregeling, maar geen convectieblower. Qua prestaties is de Carus Aqua sterker dan de Carus. Het verwarmingsvermogen is 3 tot 10 kW, het vermogen voor het verwarmen van water is 6,5 kW. Met deze output kan de Carus Aqua ruimtes verwarmen met een maximale grootte van 350 kubieke meter. Het rendement van de pelletkachel is 91 procent.

Pelletkachel Bora 12 van Oranier

De rechthoekige Bora 12 is ook een pelletkachel op waterbasis van Orange. De afmetingen zijn 1.100 (hoogte), 617 (breedte) en 596 (diepte) millimeter. Met 12 kW is het vermogen hoger dan dat van de Carus Aqua. Hierdoor kan het kamers verwarmen tot een grootte van 420 kubieke meter. De Bora 12 is uitgerust met een ruit met geïntegreerde ruitenspoeling en een automatisch stookpotreinigingssysteem. Dit vermindert de schoonmaakinspanning. Verdere hoogtepunten zijn het verlichte multifunctionele display en de aquatechnologie tegen oververhitting van de ovenoppervlakken.

De Bora 12 pelletkachel kan onafhankelijk van de kamerlucht worden bediend. Visueel presenteert het zich met een lichaam van zwart staal, aangevuld met een grijze inleg of optioneel met een bekleding van speksteen of zandsteen. Het rendement van de oven is tot 95 procent. Net als bij de aankoop van veel andere waterdragende pelletkachels, kunt u financiering krijgen van het Federal Office of Economics and Export Control (BAFA) voor de waterdragende pelletkachels van Oranier.