Warmte in een natuurlijke look – infraroodverwarming van marmer of natuursteen

Infraroodstralers van natuursteen

Een infraroodverwarming van marmer of natuursteen biedt u een bijzonder nobele en elegante manier om uw eigen vier muren te verwarmen. Deze modellen kenmerken zich door een bijzondere hoge kwaliteit en zijn door hun chique en natuurlijke uitstraling een optimale verwarmingsvariant voor gezellige ruimtes zoals woonkamers en slaapkamers.

Wat zijn de speciale kenmerken van een infraroodverwarming gemaakt van marmer of natuursteen?

Verwarmingsmodellen gemaakt van natuursteen en marmer hebben een aantal speciale kenmerken vanwege hun materiaalomstandigheden. Bovenal onderscheiden de solide kwaliteit en het nobele ontwerp deze producten van conventionele infraroodverwarmers. Ook de verwarmingspanelen gemaakt van natuurlijke materialen doen er vaak iets langer over om hun volledige verwarmingspotentieel te ontwikkelen. De radiatoren van marmer en natuursteen slaan de warmte echter ook veel langer op dan gewone infraroodverwarmingen van kunststof, plaatstaal of metaal.

In vergelijking met infraroodverwarmers van andere materialen zijn modellen gemaakt van marmer en natuursteen ook vrij zwaar. Voor reguliere modellen met een afmeting tussen 50 x 40 x 1 cm en 60 x 100 x 1 cm moet u rekening houden met een gewicht tussen de 18 en 23 kg. De wand- en plafondsteunen van deze modellen zijn echter ontworpen voor dit gewicht en kunnen de belasting zonder problemen weerstaan.

Veiligheid: Hier moet je op letten bij een natuurstenen infraroodverwarming

Als het gaat om veiligheid, verschillen infraroodverwarmers gemaakt van marmer of natuursteen niet significant van hun conventionele tegenhangers gemaakt van andere materialen. Ook met deze producten Let vooral op de bekende keurmerken zoals TÜV-certificering en GS-keurmerk voor geteste veiligheid. Omdat de kachels tijdens het certificeringsproces voor dergelijke testafdichtingen worden getest, kunt u achterover leunen en ontspannen met een gecertificeerd model en hoeft u zich geen zorgen te maken over oververhitting of kwaliteitsgebreken in het materiaal.

Naast inspectiestickers kunnen de individuele uitrustingskenmerken van een kachel ook informatie geven over de veiligheid ervan. Modellen uitgerust met bijvoorbeeld oververhittingsbeveiliging, veiligheidssensoren of dubbele isolatie beloven een verhoogd veiligheidsniveau.

De IP-beschermingsklasse kan ook worden gebruikt om iets te weten te komen over de veiligheid van een infraroodverwarming. De tweecijferige code geeft de geschiktheid van de kachel voor verschillende omgevingsomstandigheden aan. Bijvoorbeeld Modellen vanaf IPx4 geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals een badkamer, aangezien het tweede cijfer staat voor de beschermingsfactor tegen water.

Aanbevolen lectuur:

Als u veel open vragen heeft over infraroodverwarmers, raden we deze geweldige gids aan.

Welke producten komen in aanmerking?

Uitgerust met de belangrijkste basiskennis over infraroodverwarmingen van marmer en natuursteen, kunt u nu rondkijken naar een geschikte radiator. Talloze overeenkomstige modellen worden aangeboden op internet en in speciaalzaken, we willen u graag kennis laten maken met vier van hen als voorbeelden.

Marmony C780 Plus 800W Carrara B-Stock

Dit Marmony marmeren ‘Amazon Choice’ model wordt geleverd met een MTC-40 draadloze thermostaat. Daarnaast worden een 230V stekker en een muurbeugelset meegeleverd. De kachel is een Duits kwaliteitsproduct en heeft alle veiligheidscertificaten zoals TÜV en GS keurmerk. Als klant kunt u zich ook verheugen op een fabrieksgarantie van 5 jaar. De naverhitting van het model is ook indrukwekkend: volgens de beoordelingen op Amazon duurt dit een goed uur.

Marmony C780 infrarood verwarming 800 Watt Carrara incl. MTC-40 radiothermostaat - marmeren...
Marmony C780 infrarood verwarming 800 Watt Carrara incl. MTC-40 radiothermostaat – marmeren…

  • TECHNIEK: De marmeren elektrische kachels meten 100 x 40 x 6 en wegen 23 kg. Deze kachel is uitgerust met de kamerthermostaat MTC-40…
  • FLEXIBEL: Eenvoudige installatie om op de gewenste locatie te plaatsen en aan te sluiten op het stopcontact.
  • AANPASSINGSUNG: De decoratieve kachel past zich aan ELKE kamer aan vanwege het slanke ontwerp.

Teplokeramische infraroodverwarming marmer 4905 550W

De fabrikant Teploceramic heeft iets heel bijzonders bedacht voor dit model. De infraroodverwarming heeft een magnesiet achterkant, die zorgt voor een maximale warmteafgifte via het paneel aan de voorkant. Bovendien kan warmteverlies aan de achterkant van de kachel worden vermeden en kan de warmte geconcentreerd over de voorkant in de kamer worden verdeeld. Het verwarmingsoppervlak van dit model bestaat uit natuursteen elementen. De fabrikant geeft 5 jaar garantie en belooft een lange levensduur van ongeveer 30 jaar.

Teplokeramische infraroodverwarming digitale thermostaat TCM-RA 550 marmer 4905 550W
Teplokeramische infraroodverwarming digitale thermostaat TCM-RA 550 marmer 4905 550W

  • Zuinige verwarming – Of u deze infrarood verwarmingsplaat nu gebruikt als primaire of secundaire bron voor het verwarmen van uw woonkamer, u kunt…
  • Vermindert allergiesymptomen – Onze stralingsverwarmer circuleert warmte, maar geen stof. Mensen met een allergie kunnen ontspannen en warm blijven,…
  • Keramische schoonheid – De teplokeramische elektrische verwarmingsplaat is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er is zeker ook een…

Magma infrarood verwarming 800W

Deze infraroodverwarming van Magma heeft een vermogen van 800 watt en onderscheidt zich als een “Amazon Choice” product. Het model wordt kant-en-klaar geleverd en heeft een hoogwaardige geïntegreerde contactdooscontroller met een comfortabele graadschaal, inclusief 2 indicatielampjes en schakelaars. Online klanten op Amazon zijn zeer tevreden over deze natuurstenen kachel en prijzen vooral de aangename, betrouwbare verwarmingsprestaties.

Marmony M800 Plus 800W infraroodverwarming Jura

Voor ruimtes tot 25 m² is deze marmeren kachel van 800 watt geschikt. De fabrikant Marmony is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van marmeren infraroodverwarmers en laat zijn modellen uitsluitend in Duitsland produceren. Deze kachel heeft alle veiligheidscertificaten en voldoet ook aan de Ecodesign Richtlijn 2009/125EH; 2015/188EU, dat sinds 01.01.2018 verplicht is. In de overwegend positieve beoordelingen van Amazon-klanten worden het uiterlijk en de eenvoudige montage van het model bijzonder positief benadrukt.

Marmony M800 Plus 800 Watt infraroodverwarming Jura B-stock incl. MTC-40 radiothermostaat
Marmony M800 Plus 800 Watt infraroodverwarming Jura B-stock incl. MTC-40 radiothermostaat

  • Voor kamers tot 25 m²! 5 jaar garantie! 
800 W / 230 V, beschermingsklasse IP34 (bescherming tegen opspattend water), ingebouwde thermische modules (bescherming tegen oververhitting)
  • Inclusief hoogwaardige marmony MTC-40 radiothermostaat. Programmeer uw verwarming indien nodig met de innovatieve draadloze thermostaat MTC-40!
  • Geen installatie nodig – hang het gewoon op, sluit het aan en voel de warmte van uw welzijn. Verhoogt uw welzijn.