Split airconditioners met 3 binnenunits

Trio-Split Airconditioners

Om het binnenklimaat in uw appartement aan te passen aan een comfortabele temperatuur, is een split airconditioner ideaal omdat deze met een hoog rendement kan werken en het geluid van de compressor wordt verplaatst naar een aparte eenheid buiten. Als u echter meerdere kamers met verschillende temperatuurvereisten tegelijkertijd wilt voorzien van airconditioning, heeft u meerdere binnenunits nodig. Dit artikel beschrijft de voordelen van airconditioners met 3 split units en introduceert kort enkele van de meest gekozen producten.

Voor- en nadelen van split airconditioners voor 3 kamers

Airconditioners met 3 binnenunits verdelen de totale koelcapaciteit van de compressor in de buitenunit in drie gesplitste units. Elke binnenunit kan afzonderlijk worden ingesteld, waardoor verschillende doeltemperaturen in verschillende kamers kunnen worden ingesteld.

Voor wie zijn triple-split airconditioners geschikt?

Als u de temperatuur in 3 kamers wilt aanpassen met een gesplitste airconditioner, maar u wilt dat de kamers verschillende temperaturen hebben, heeft u 3 binnenunits nodig. Zo kun je de slaapkamer meer koelen dan de woonkamer en badkamer. Meerdere split units zijn ook handig als de ruimtes ruimtelijk sterk van elkaar gescheiden zijn en de luchtuitwisseling niet voldoende is om een temperatuuraanpassing tot stand te brengen. In huizen met kamers op meerdere verdiepingen helpt bijvoorbeeld een aparte binnenunit per verdieping om een uniformer binnenklimaat te creëren. Ook voor huiseigenaren met meerdere individuele appartementen in hetzelfde gebouw een split airconditioner met 3 binnenunits is ideaal om airconditioners in drie appartementen te kunnen aanbieden zonder drie buitenunits te hoeven installeren.

Welke problemen kunnen zich voordoen bij het gebruik van airconditioners met 3 gesplitste eenheden?

In vergelijking met gesplitste airconditioners met slechts één binnenunit, nemen de prijs en installatie-inspanning toe met elke extra binnenunit. Als het alternatief echter zou zijn om meerdere airconditioningsystemen met drie buitenunits aan te schaffen, zijn triple-split airconditioners de goedkopere keuze. Hoe verder de afstanden tussen de binnenunits en de compressor in de buitenunit, hoe moeilijker het is om Het leggen van de koelmiddelleidingen. Afhankelijk van het product is er een maximale kabellengte van 10 of 20 m, waarbij standaard wordt uitgegaan van aanzienlijk kortere kabels.

Houd er ook rekening mee dat een groter aantal binnenunits een grotere compressor vereist om de benodigde koelcapaciteit te bieden. Hierdoor wordt de buitenunit groter, zwaarder en luider dan kleinere airconditioners met slechts één gesplitste eenheid. Onder bepaalde omstandigheden kan een wandmontage van de compressor ongeschikt blijken te zijn en heeft u een terras of balkon nodig om de buitenunit veilig te kunnen opzetten.

Productoverzicht van split airconditioners met 3 binnenunits

Weinig fabrikanten bieden expliciet airconditioning voor 3 kamers, en ook de vraag is lager dan voor split airconditioners met een enkele binnenunit. Helaas zijn er dus minder ervaringsrapporten van andere klanten, waardoor je in de meeste gevallen moet vertrouwen op de informatie van de fabrikant. Hieronder vindt u een kort overzicht van typische airconditioners met 3 split units.

TrioSplit Golden-Fin Airconditioning

De TrioSplit Golden-Fin airconditioner van DIMSTAL* bestaat uit een compressor met invertertechnologie en 3 binnenunits, die zijn aangesloten op de buitenunit. Elke split unit kan zorgen voor een koelvermogen van 3 kW; in totaal is er 9 kW beschikbaar voor het conditioneren van het appartement, met de energie-efficiëntieklasse A++. Dit systeem wordt standaard geleverd met 4m lange buizen tussen binnen- en buitenunit, die al gevuld zijn met koudemiddel. Dit maakt de installatie bijzonder eenvoudig en ongecompliceerd, maar vereist ook een nauwkeurigere voorafgaande planning, omdat de slanglengte vastligt. Voor elk van de 3 binnenunits van deze gesplitste airconditioner is een aparte afstandsbediening beschikbaar voor afzonderlijke bediening; Daarnaast hebben alle split devices wifi-functie en zijn ze te bedienen via smartphone. Een gouden coating van de ventilatoren moet kiemvorming voorkomen en zo zorgen voor een hygiënischere werking. In totaal moet je (vanaf juni 2019) zo’n 1.600 euro uitgeven voor de aanschaf van deze split airco.

A++/A++/A++ TrioSplit Golden-Fin WiFi/WLAN 3x 2,6kW - 3x 9000 BTU MultiSplit Trio Airconditioning...
A++/A++/A++ TrioSplit Golden-Fin WiFi/WLAN 3x 2,6kW – 3x 9000 BTU MultiSplit Trio Airconditioning…

  • Versie 2021, koelvloeistof R32. Interieur en exterieur met duurzaam Golden-Fin Lotus effect Antiaanbaklaag – altijd sprankelend schoon, over vele…
  • Extreem krachtig en tegelijkertijd zeer stil en zuinig. DC Full-Inverter System – Originele DIMSTAL – Golden-Fin – Lotus Effect – Intelligent -…
  • Doorslaggevend voor de kwaliteit van een warmtepomp is de verhouding tussen de geleverde energie en de verkregen energie. De prestatiecoëfficiënt…

De goedkoopste 3-split airco is van Comfee

Het MS11M6-27HRFN1-TRIO model van Comfee* is een airconditioner met 3 binnenunits en een vermogensgestuurde compressor. Het resulterende koelvermogen is 2,6 kW per gesplitste eenheid, met een A ++ energie-efficiëntieklasse, wat overeenkomt met een SEER van 6,6. Het hele systeem wordt aangeboden voor een prijs van slechts 736 euro (vanaf juni 2019), wat zelfs voor een enkele airconditioner goedkoop zou zijn, maar onverslaanbaar goedkoop is voor 3 gesplitste eenheden. Het wordt echter bestuurd door een enkele afstandsbediening voor alle apparaten; en de pijplengtes zijn met standaard 5 m, maximaal 10 m ook niet voldoende voor elk appartement gesneden.

Midea airconditioner met 3 split units onder het plafond

Een bijzonderheid onder de beschikbare split airconditioners voor 3 kamers is het TrioSplit-systeem van Midea*: in tegenstelling tot de andere gepresenteerde modellen zijn de binnenunits 3 plafondcassettes die u in het midden van de kamer kunt plaatsen. Vooral in zeer grote ruimtes kan dit een voordeel blijken te zijn omdat de kamerlucht wordt getemperd en gelijkmatiger verdeeld. Voor deze luxe moet je echter net geen 3.300 euro betalen (vanaf juni 2019) twee keer zoveel als voor klassieke aan de muur gemonteerde split units. De koelmiddelleidingen hebben een standaardlengte van 5 m, maar kunnen indien nodig ook tot 20 m worden verlengd, wat een hoge mate van flexibiliteit in de opstelling van de units betekent. Het koelvermogen is iets lager met slechts 2,6 kW per plafondcassette; de apparaten hebben energie-efficiëntieklasse A.