Stille luchtbevochtigers de voorkeur?

stille luchtbevochtiger

Een aangenaam hoge luchtvochtigheid kan eenvoudig worden bereikt door het instellen van luchtbevochtigers. Afhankelijk van het ontwerp kan een rustig gezoem, een spat water of het geluid van ventilatoren echter hoorbaar zijn en u afleiden van uw werk of u storen tijdens het ontspannen. Vooral als u het apparaat in uw slaapkamer wilt instellen en ’s nachts aan wilt laten staan, kan zelfs een klein geluidsniveau voldoende zijn om u van slaap te beroven. Kies daarom voor een extra stille luchtbevochtiger bij aankoop.

Welke luchtbevochtigers werken geruisloos?

De bevochtiging van de kamerlucht wordt altijd uitgevoerd door verdamping van water. Alleen al het verdampingsproces is volledig stil. In luchtbevochtigers worden echter verschillende concepten gebruikt, die zorgen voor een verhoogd bevochtigingseffect en ook geluid produceren.

In Koude verdamping lucht wordt langs met water bevochtigde componenten geleid en door het grote oppervlak kan veel vocht door de lucht worden opgenomen. In dergelijke apparaten wordt de grootste geluidsbron van de ventilator, die frisse lucht aantrekt en na bevochtiging weer verdeelt in de kamer.

Luchtwasser werken ook via koude verdamping; hier zijn echter ook roterende platen geïnstalleerd, die water en frisse lucht mengen om een reinigend effect te garanderen. Hier, op hoog vermogen in sommige modellen, een kabbelend geluid gehoord worden.

In Verdampers het hydraterende effect wordt versterkt door het water aan de kook te brengen. Wij in een waterkoker of een pot op het fornuis, is soms de Bel van kokend water om gehoord te worden.

Ultrasone verstuivers creëer een fijne mist door het water te verdelen in de fijnste druppeltjes. Incidentele penetratie rustig zoemen naar buiten, die afkomstig is van de ultrasone generator.

Vooral koude verdampers en ultrasone verstuivers kunnen heel stil werken: met geluidsniveaus van minder dan 30 dB worden ze als fluisterstil beschouwd. Voor de stilst mogelijke werking van de luchtbevochtiger, moet u een lage bedieningsfase select: in alle gevallen neemt de geluidsoverlast af, vaak tot waarden onder de 20 dB, wat ongeveer vergelijkbaar is met ritselende bladeren.

Compleet stille luchtbevochtigers maar werk volledig zonder actieve componenten; Ze komen overeen met de Huismiddeltjesom kommen met water op te zetten of om natte handdoeken in de kamer te leggen.

Aennon luchtbevochtiger

De ultrasone luchtbevochtiger* van Aennon wordt geadverteerd als fluisterstil en klantrecensies bevestigen dat deze luchtbevochtiger extra stil werkt en zelfs het hoogste bedrijfsniveau alleen fluistervolume bereikt. De capaciteit van de watertank is 2,8 liter, wat voldoende is voor 20 uur continu bedrijf met de sterkste bevochtigingscapaciteit. Een apart compartiment voor geurolieadditieven maakt gelijktijdig gebruik als aromaverspreider mogelijk.

Ultrasone luchtbevochtiger, 2,8 liter bedrijfstijd 20 uur, kamerbevochtiger met...
Ultrasone luchtbevochtiger, 2,8 liter bedrijfstijd 20 uur, kamerbevochtiger met…

  • GESTROOMLIJND ONTWERP: Slanke ToullGo knoflookpers is ontworpen voor een breed scala aan handen. Piekfijn…
  • PREMIUM KWALITEIT: Roestvrijstalen knoflookpers Gemaakt van robuust en roestvrij materiaal biedt een extreem lange levensduur. Met glad oppervlak…
  • Moeiteloos en comfortabel: een teentje knoflook in de mand en de handgrepen zijn de ideale afstand om de hefboomwerking te maximaliseren.

AUKEY QS-3501 ultrasone luchtbevochtiger

Een andere ultrasone verstuiver is de QS-3501 luchtbevochtiger van AUKEY*, die tot 230 ml water per uur op het hoogste niveau in de kamerlucht kan afgeven. Zelfs met deze hoge bevochtigingsprestaties is de geluidsemissie minder dan 35 dB. Op het laagste bedrijfsniveau daalt de waterverdamping tot ongeveer een kwart, dus deze modus is bijna stil. Eén tank brandstof van 3,5 liter is genoeg voor ongeveer 18 uur continu gebruik.

Koios Luchtbevochtiger

De Koios luchtbevochtiger* wordt ook aangeprezen als fluisterstil. Een extra slaapkamermodus is geoptimaliseerd om extra stil te werken bij een laag vermogen om uw nachtrust niet te verstoren. Er is een ingebouwde sensor die de huidige luchtvochtigheid in de kamer meet, evenals geïmpregneerde katoenen filters die zijn ontworpen om de vochtige lucht van bacteriën te reinigen. De grote watercapaciteit van 4 liter zorgt voor een ononderbroken looptijd van 18 uur op het hoogste bedrijfsniveau.

KOIOS Ultrasone 4L Luchtbevochtiger, Open Water Tank, Top Fill Water, 3 Verstelbare Mist...
KOIOS Ultrasone 4L Luchtbevochtiger, Open Water Tank, Top Fill Water, 3 Verstelbare Mist…

  • 【Prefect voor thuis en op kantoor】: Onze luchtbevochtiger heeft een capaciteit van 4 liter en ondersteunt 16 uur werk, wat…
  • 【Vul watertank omhoog】: voeg water rechtstreeks van bovenaf toe of vul het waterreservoir vooraf om water toe te voegen, wat handig is en …
  • 【Multifunctioneel】: 6 slimme aanraakknoppen met 6 modi. Real-time luchtbevochtiger op het scherm en 3 instelbare mistniveaus. Humidistat-modus naar …