Stralingsverwarmers in de garage of werkplaats – Snelle warmte op aanvraag

Stralingsverwarmer voor garage en werkplaats

De garage is niet meer wat het geweest is. Hoewel je er nog steeds het grootste deel van een auto of een motorfiets zult vinden, herontwerpen veel mensen de garage voor hun eigen vrije tijd. In plaats van autobanden, oude planken en accessoires, vindt u vandaag prachtig ingerichte hobbykamers voor. Maar slechts zelden heeft een garage een eigen verwarming en is daarom nogal oncomfortabel in de winter.

Om hier voorzorgsmaatregelen te nemen en de oorlog te verklaren aan de naderende kou, kan een stralingsverwarmer spontaan een remedie bieden. Wilt u meer weten over stralingsverwarmers? U vindt meer nuttige informatie in onze grote gids en stralingsverwarmervergelijking.

Redenen voor een stralingsverwarmer in de garage

Het kopen van een verwarmend object in de garage kan vele redenen hebben. Dit wordt niet altijd alleen gebruikt om de auto of de scooter te huisvesten. Veel mensen gebruiken de garage tegenwoordig als een soort hobbyruimte, die wordt omgebouwd tot werkplaats of feestzaal. Om dit het hele jaar door te kunnen gebruiken, heb je een kachel nodig voor het koude seizoen.

Vooral stralingsverwarmers zijn hier bijzonder populair en kunnen binnen enkele minuten worden gebruikt aangename warmte die door de hele kamer loopt. Als u uw garage opnieuw heeft ontworpen, kunt u de stralingsverwarming gebruiken voor de volgende mogelijkheden:

 • Werkplaats
 • Feestzaal
 • Fitnessruimte
 • Buitenkeuken
 • Berging

Om de ruimte op korte termijn te kunnen gebruiken, is een stralingsverwarmer de ideale manier om snel en relatief goedkoop warmte te leveren.

Bovendien moet u er rekening mee houden dat veel materialen niet te koel en vochtig moeten worden opgeslagen. Zelfs als je over het algemeen geen probleem hebt met de kou, hout, verf, vernissen zal Co. je dankbaar zijn.

Stralingsverwarmers met infrarood of gas voor in de garage?

Net als bij veel andere verwarmingsopties zijn er ook verschillende modellen voor de stralingsverwarmer. Dit wordt onder andere met infrarood of gas bediend. De eerste zal: ongecompliceerd met een stopcontact De gasversie daarentegen vereist altijd een voldoende grote gasfles.

Omdat de garage meestal een gesloten ruimte is, moet een product met gas ten koste van alles worden vermeden. De verbranding en opwekking van warmte produceert uitlaatgassen die zich ongemerkt ophopen in de lucht en in het ergste geval kunnen leiden tot gezondheidsschade.

Fooi:

Gebruik stralingsverwarmers met gas altijd alleen in goed geventileerde ruimtes of buiten.

Infrarood, aan de andere kant, vereist geen gas en kan zowel in het huis als in de garage zonder aarzeling worden gebruikt. Als u op zoek bent naar een goede warmtebron, is de versie met infrarood zeker een goede beslissing.

Is een stralingsverwarmer veilig in de garage?

Vertrouw je op een stralingsverwarmer met infrarood, dan heb je al goede voorzorgsmaatregelen genomen. Toch moeten hier ook enkele factoren in aanmerking worden genomen. De stralingsverwarmer moet dus altijd vrijstaand blijven en niet direct naast een ander object worden geplaatst. Het oppervlak van de spot kan een paar honderd graden zijn en moet daarom altijd 1 tot 2 meter uit elkaar staan.

Ook al hebben veel modellen nu een Geïntegreerde omslagbeveiliging , kinderen en honden mogen niet onbeheerd in de buurt worden achtergelaten. Hoewel de omkeerbeveiliging zorgt voor een directe uitschakeling als het apparaat omvalt, is het oppervlak nog steeds heet. Als u de kamer voor een langere periode verlaat, schakelt u het apparaat in het beste geval voor deze tijd uit.

Stralingsverwarmers voor de muur of standkachels?

Welke versie je kiest, is aan jou. Wil je altijd flexibel blijven, dan moet je kiezen voor de standversie. Dit neemt echter aanzienlijk meer ruimte in beslag en moet op de juiste afstand worden geplaatst. Een stralingsverwarmer voor de muur daarentegen kan meer ruimte besparen, maar is permanent gemonteerd en kan daarom niet te allen tijde flexibel worden ingesteld.

Als je alleen op een bepaald gebied werkt, bijvoorbeeld op een zelfgemaakte werkbank, is het model voore muur, echter, een goede oplossing. Direct boven de tafel geplaatst, kan de winter in ieder geval komen!

Fooi:

Zorg er bij het kopen voor dat u op zoek gaat naar een stralingsverwarmer die onmiddellijke en directe warmte genereert. Sommige modellen verwarmen ook alleen de lucht, wat lang duurt, vergelijkbaar met verwarming.

Aanbevolen stralingsverwarmers voor de garage

Bij het kiezen van de juiste stralingsverwarmer moet rekening worden gehouden met zowel veiligheidskenmerken als persoonlijke smaak. Om het voor u een beetje gemakkelijker te maken om te kopen, hebben we enkele modellen in meer detail vermeld in de volgende lijst.

Klein en handig: stralingsverwarmer met infrarood

TROTEC infraroodparkeerkachel IRS 800 E kachel...
TROTEC infraroodparkeerkachel IRS 800 E kachel…

 • De staande stralingsverwarmer IRS 800 E van Trotec is een echt zonnetje en straalt altijd rustgevende warmte uit waar dat nodig is. De…
 • Op het terras heb je een paar extra zitjes nodig – maar ook hier moeten je gasten het comfortabel warm hebben? De…
 • Dit mobiliteitswonder heeft een handige draaggreep om in een mum van tijd van locatie naar locatie te worden verplaatst. De werking van de…

Als u het klein en handig vindt, vindt u de ideale metgezel in de standkachel van TROTEC. Met een gewicht van slechts 2kg en een inkeping voor een beter draagcomfort, kan de stralingsverwarmer op elk moment eenvoudig worden aangepast.

Als het apparaat tijdens bedrijf omvalt, schakelt de stralingsverwarmer onmiddellijk uit. Zonder deuvels en boringen verwarmt de standkachel van TROTEC de omgeving snel met 800 watt. Met name klanten beoordelen de goede flexibiliteit en stille werking als zeer positief.

Blijf flexibel: stralingsverwarmers met verschillende verwarmingsniveaus

blumfeldt Gold Bar 3000 - infrarood verwarming, wand- en plafondinstallatie, 1000 tot 3000 W...
blumfeldt Gold Bar 3000 – infrarood verwarming, wand- en plafondinstallatie, 1000 tot 3000 W…

 • GERICHT: Dankzij infraroodtechnologie wordt de warmte specifiek uitgestraald naar de mensen in de omgeving en niet naar de lucht in de omgeving….
 • HANDIGE AFSTANDSBEDIENING: Met een handige afstandsbediening kunt u het warmteniveau binnen enkele seconden wijzigen. Plan zorgeloos…
 • EFFICIËNT: De lichtgewicht Blumfeldt Gold Bar 3000 stralingsverwarmer is eenvoudig te monteren aan de muur of het plafond en staat niet in de weg,…

Als u een zo breed mogelijk gebied van goede warmte wilt voorzien, moet u de Gold Bar 3000 van het bedrijf Blumfeldt van dichterbij bekijken. Met 1000W, 2000W of 3000W kan de stralingsverwarmer individueel worden aangepast aan uw behoeften. Een tuimelschakelaar op de behuizing zorgt voor eenvoudig in- en uitschakelen.

Om ervoor te zorgen dat u tijdens uw werk of sport niet verblind wordt door het felle licht, heeft het bedrijf Blumfeldt een gouden coating geïntegreerd die een aangenaam en indirect licht mogelijk maakt. De stralingsverwarmer kan zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd en kan ook op afstand worden bediend dankzij de meegeleverde afstandsbediening.

Ideaal voor het feest: draaibare stralingsverwarmer voor de garage

Sichler huishoudelijke apparaten Stralingsverwarmer interieur: Infrarood stralingsverwarmer kolom met oscillatie,...
Sichler huishoudelijke apparaten Stralingsverwarmer interieur: Infrarood stralingsverwarmer kolom met oscillatie,…

 • Optioneel oscillerend met rotatiebeweging door 90° • Warmte wordt direct op het lichaam gevoeld • Energiebesparend • Ruimtebesparend ontwerp •…
 • 2-traps design stralingsverwarmer IRW-1200.rbl • Optionele oscillerende rotatiebeweging door 90° • Ruimtebesparende kolom met veiligheidsrooster •…
 • Aangenaam oranje licht van de verwarmingsbuizen: verblindt niet • Voor ruimtes tot 12 m², ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer • Automatische uitschakeling in geval van…

De stralingsverwarmer van Sichler wordt geleverd met 600 of 1200 watt. Dankzij de geïntegreerde oscillatiemodus draait de spot langzaam van de ene naar de andere kant, waardoor regelmatige warmte in elke hoek wordt gegarandeerd.

Een beschermend rooster zorgt ervoor dat de infraroodbuizen niet direct kunnen worden aangeraakt en dus brandwonden zijn uitgesloten. Mocht de stralingsverwarmer ooit per ongeluk kantelen, schakelt het apparaat automatisch uit. Klanten beoordelen de goede prestaties en de oscillatiemodus als bijzonder positief.