Suntec luchtontvochtigers – merk, producten, achtergrond

Hoewel veel functies vaak voor zich spreken, zijn er vaak nog een paar vragen over de daadwerkelijke werking. In theorie ziet alles er meestal heel eenvoudig uit, maar de praktijk is anders. Om u klaar te stomen voor het eerste gebruik, vindt u hier de meest gestelde vragen over de werking van Suntec luchtontvochtigers.

Werking bij koude temperaturen

Net als bij veel andere luchtontvochtigers wordt bij voorkeur aanbevolen bij warmere temperaturen. Hoe kouder de omgevingslucht, hoe zwakker de prestaties. Voor veel apparaten is het vermogen dus maar zo’n 10%-20%, zodra de temperatuur onder de 10 graden vallen.

Kan een slang worden aangesloten?

Veel Suntec luchtontvochtiger modellen worden al geleverd met een geschikte slang. Dit kan op het apparaat worden aangesloten en het geabsorbeerde water rechtstreeks naar buiten transporteren. In zeer vochtige ruimtes kan deze stap nuttig zijn, anders moet de watertank om de paar uur worden geleegd.

Instellingen tijdens de service

Afhankelijk van het model heeft de luchtontvochtiger een digitaal display waarop u handmatig instellingen kunt bedienen. De volgende instellingen kunnen worden gebruikt:

  • Timer functie
  • Automatisch
  • Streefvochtigheid
  • Niveau
  • Luchtreiniger functie
  • Wasdroger functie
  • Klimaatfunctie
  • Waaier

Houd er echter rekening mee dat vooral kleinere modellen zoals de DryFix 10* geen digitaal display hebben en veel van de bovenstaande functies daarom niet beschikbaar zijn. Er kan dus geen doelvochtigheid en geen timer worden ingesteld voor het genoemde model.

Volle watertank – en nu?

Allereerst kan hier gezegd worden dat je niet de hele dag naast de luchtontvochtiger hoeft te wachten om de watertank zo snel mogelijk te legen. Suntec biedt een zogenaamde “overloopbeveiliging”, die voorkomt dat water uit de watertank in het apparaat ontsnapt. Zodra de tank vol is, maakt dit zichzelf door te knipperen of een gloeiende indicator merkbaar. Als de watertank daarna niet wordt geleegd, schakelt de Suntec-luchtontvochtiger automatisch uit.

Modi van Suntec-combinatieapparaten

Suntec biedt een verscheidenheid aan combinatieapparatuur die luchtontvochtigers, luchtreinigers en airconditioners combineren. Dit bespaart u de aanschaf van meerdere apparaten.

Luchtontvochtiger functie

De apparaten van Suntec worden voornamelijk gebruikt om de ruimte te ontvochtigen. In dit geval: overtollig vocht uit de kamer en afgevoerd door middel van een watertank.

Luchtreiniger functie

Veel van de modellen hebben ook een luchtreinigerfunctie. Een ingebouwde HEPA en actieve koolfilter binden niet alleen schadelijke deeltjes in de lucht, maar verminderen ook geuren die onder andere in de keuken ontstaan.

Klimaatfunctie

Enkele apparaten, of ook wel 3in1-modellen genoemd, hebben naast de eerder genoemde functies ook een klimaatfunctie. De combinatie-unit kan de kamerlucht aanzienlijk afkoelen en zo zorgen voor een aangename kamertemperatuur, vooral in de zomer.

Voor welke kamergrootte zijn Suntec luchtontvochtigers geschikt?

Suntec biedt zowel kleinere modellen als modellen die zeer grote ruimtes betrouwbaar ontvochtigen. Omdat het assortiment van het bedrijf voortdurend groeit, vindt u hier een overzicht van de individuele modellen per kamergrootte.

Luchtontvochtiger voor kleine ruimtes

Als u alleen een kleine woonkamer of zelfs uw kantoor hoeft te ontvochtigen, is een kleiner en tegelijkertijd goedkoper model van Suntec voldoende.

Luchtontvochtiger voor middelgrote ruimtes

Voor middelgrote ruimtes biedt het bedrijf ook een kleine selectie luchtontvochtigers.

Luchtontvochtiger voor grote ruimtes

Suntec Wellness GmbH staat vooral bekend om de ontvochtiging van grote ruimtes. Afhankelijk van het model kan tot 83m² worden bevrijd van vloeistof. Veel van de producten verschillen echter voornamelijk in hun stijl en design.

Kan de luchtvochtigheid duurzaam worden verbeterd?

Een legitieme vraag over de luchtvochtigheid na bedrijf is de duurzaamheid van de luchtvochtigheid. In feite kan de luchtvochtigheid veel langer worden verlaagd met een luchtontvochtiger dan met het openbaar vervoer.van een raam. Als het apparaat echter enkele dagen of weken niet in gebruik wordt genomen, de luchtvochtigheid stijgt automatisch weer op.

Als u de Suntec-luchtontvochtiger echter weer in gebruik neemt, daalt deze waarde snel. Voor een permanent ideale luchtvochtigheid in het appartement is het raadzaam om het apparaat regelmatig in gebruik te nemen. Speciale omstandigheden, zoals nat wasgoed, moeten afzonderlijk worden beschouwd.