Tabel Fan Vergelijking

Tafelventilatoren zijn lang niet meer de eenvoudige apparaten die je je voorstelt. Net als andere fans zijn ze geëvolueerd en zijn ze soms beschikbaar met veel extra functies.

Tafelventilatoren met USB-poort

Tafelventilatoren met USB-aansluiting zijn meestal klein en handig en zijn daarom bijzonder geschikt voor gebruik onderweg of op kantoor. Op het bureau kunnen de kleine powerpacks de warmste werkdag op kantoor wat aangenamer maken door af te koelen en worden ze via de praktische aansluiting via de USB-kabel in enkele seconden aangesloten op een stopcontact op de laptop of met adapter.

Onderweg zorgen tafelventilatoren, bijvoorbeeld in combinatie met een powerbank, voor een goede service tijdens busreizen of picknicks in de zon. De apparaten snijden ook een fijn figuur tijdens het kamperen en zorgen voor verkoeling tussendoor wanneer er geen meer of zee in de buurt is.

Tafelventilatoren met afstandsbediening

Desktopventilatoren met afstandsbediening kunnen gemakkelijk vanaf een andere locatie worden bediend. De afstand varieert afhankelijk van het bereik van de afstandsbediening. Of het nu vanuit het bed of vanaf de bank is, in de hitte hoef je geen millimeter van de plek te bewegen en word je beloond met een koel briesje met een druk op de knop.

Terwijl je voor sommigen met de afstandsbediening alleen in de zomer kunt genieten van je eigen luiheid, is het voor anderen absoluut noodzakelijk. Mensen die last hebben van beperkte mobiliteit of zelfs bedlegerig zijn, hebben geen manier om zelf aan de hitte te ontsnappen. Een afstandsbediening geeft hen weer wat controle en autonomie.

Benchtop ventilatoren met batterij of batterij werking

Tafelventilatoren die worden gevoed door een oplaadbare batterij of batterijen hebben het grote voordeel dat ze niet afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een stopcontact. Afhankelijk van hun grootte kunnen ze worden opgeladen en vervolgens overal mee naartoe worden genomen en kunnen ze daarom zeer flexibel worden gebruikt.

Als u geen toegang heeft tot elektriciteit op uw werkplek of buiten met vrienden wilt afspreken, in de tuin wilt werken of gewoon in de zon wilt ontspannen op een ligstoel, betekent een tafelventilator op batterijen of een tafelventilator met batterij maximale vrijheid zonder vervelende kabels – tenminste totdat het apparaat moet worden opgeladen.

Tafelventilatoren met timer

Tafelventilatoren met timers zijn uiterst praktisch, vooral voor gebruik in de slaapkamer of in de kinderkamer. Hierdoor kunt u afkoelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u of uw kind te lang wordt blootgesteld aan de lucht van de ventilator.

Op warme zomeravonden helpt de koele lucht van de ventilator u in slaap te vallen en schakelt de ventilator automatisch uit nadat de vooraf ingestelde tijd is verstreken. Zo wordt je lichaam niet onnodig lang blootgesteld aan de tocht en behoren droge ogen ’s ochtends tot het verleden.

Watergekoelde tafelventilatoren

Watergekoelde tafelventilatoren vernevelen water voor de rotor van de ventilator, die vervolgens als een zeer fijne nevel met de luchtstroom de kamer in wordt geleid. De fijne watermist op de huid verhoogt het effect van verdampingskoeling, waardoor je nog beter gekoeld wordt dan door de luchtstroom alleen.

Hoewel de mist zo fijn is dat het geen negatief effect heeft op houten vloeren of meubels, verhoogt het wel de luchtvochtigheid in de kamer. Als u een dergelijk apparaat met een watertank kiest, moet u eraan denken om vaker te ventileren, zodat u het risico op schimmelvorming niet verhoogt. U moet er ook voor zorgen dat de ventilator niet rechtstreeks op elektrische apparaten is gericht, zodat ze niet in contact komen met het vocht.

Tafelventilatoren met oscillatiefunctie

Tafelventilatoren met oscillatiefunctie draaien tijdens bedrijf van links naar rechts en terug. Omdat deze ventilatoren draaibaar zijn, hebben ze het grote voordeel dat ze een groter deel van de kamer kunnen ventileren. Door het oscillerende ontwerp kunnen de mensen in de kamer ook steeds weer genieten van een koel briesje zonder permanent te worden blootgesteld aan de luchtstroom van de ventilator.

Tafelventilatoren met draaifunctie

Tafelventilatoren met draaifunctie kunnen, in tegenstelling tot tafelventilatoren met oscillatiefunctie (of ernaast), niet van rechts naar links worden verplaatst, maar van boven naar beneden. De hellingshoek is echter vast en verandertt is niet automatisch.

Draaibare ventilatoren kunnen worden aangepast om lucht precies daar te leveren waar het nodig is. Of het nu verder omhoog is, als de tafelventilator op de grond ligt, of naar beneden, als deze bijvoorbeeld op een plank staat – het midden van de kamer is altijd bereikbaar.

Je kunt bijvoorbeeld ook de draaifunctie op kantoor gebruiken om de wind aan je voeten te richten en op zijn minst een beetje verlichting in de dag te brengen als je een strikte dresscode moet volgen.

Tafelventilatoren zonder rotorbladen

Tafelventilatoren zonder rotorbladen zijn miniatuur torenventilatoren. De wind wordt veroorzaakt door rollen in de zijwanden, die aan de achterkant de lucht aanzuigen en aan de voorkant weer loslaten. Het voordeel van deze apparaten is dat ze door hun compacte ontwerp minder ruimte innemen dan tafelventilatoren met een ronde kop inclusief beschermende grille.

Dit maakt ze goede tafelventilatoren voor het bureau of voor plaatsen waar je maar een kleine voetafdruk of weinig ruimte naar boven hebt. Ze zijn ook een goede keuze als u met huisdieren of kleine kinderen in hetzelfde huishouden woont. Het ontbreken van een rotor vermindert het risico op letsel, maar de apparaten hebben meestal ook een iets zwakkere prestatie.

Tafelventilatoren met traploos variabele regeling

Tafelventilatoren met traploos variabele regeling kunnen optimaal worden aangepast aan uw behoeften. In plaats van te moeten kiezen tussen twee of drie sterktes, waarvan de ene misschien te sterk is maar de andere niet sterk genoeg, kunt u uw ventilator zo aanpassen dat het gevoel van luchtstroom comfortabel voor u is of voldoende voor de kamer waarin u zich bevindt.

Grootte, vermogen, volume en ontwerp van de tafelventilator

Tafelventilatoren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen. Groot, klein of mini – de diameters 40cm, 30cm, 23cm, 20cm of slechts 15cm zijn gebruikelijk en bieden een geschikt model voor elke gelegenheid en elke gebruiker.

Naarmate het vermogen toeneemt, neemt meestal ook het volume toe. Gemiddeld hebben tafelventilatoren 40 watt tot 50 watt. Het volume wordt gemeten in decibel. Voor het menselijk oor worden waarden tussen 40 decibel en 60 decibel als aangenaam beschouwd en niet als luid ervaren. Het gevoel voor het volume is echter altijd subjectief en vooral gevoelige mensen moeten aandacht besteden aan stille apparaten.

Als het gaat om design, zijn er nauwelijks grenzen aan persoonlijke ideeën. Of het nu gaat om klassiek kunststof in zwart of wit, hoogwaardig chroom of metaal of in trendy retro of vintage stijl, voor elk interieur is er wel een geschikte ventilator.