Vorstbescherming voor de garage: verwarming en vorstbescherming met slechts één apparaat

Vorstbeschermer voor garage & werkplaats

Of het nu gaat om een solide of geprefabriceerde garage, thermische isolatie wordt meestal verwaarloosd bij de constructie van de garage. Daarom kunnen de temperaturen in de garage in de winter soms onder het vriespunt dalen. Afhankelijk van het gebruik is een aparte kachel nodig om de garage te beschermen tegen vorst.

In veel gevallen wordt de garage niet alleen gebruikt om de auto te parkeren, maar wordt deze ook gebruikt als opslagruimte, hobbywerkplaats of winterverblijf voor koudegevoelige planten. Klassieke auto’s moeten ook in de winter worden beschermd tegen vocht en kou om schimmelvorming en corrosie te voorkomen.

Een vorstbescherming combineert beide functies: verwarming en bescherming tegen vorst. Afhankelijk van het model kunt u de kamertemperatuur ook op een constant niveau houden met een vorstbescherming, wat zeer voordelig is bij het overwinteren van planten of het opslaan van gevoelige objecten.

Met een vorstbescherming met timer kunt u de verwarmingstijden individueel plannen om de verwarmingsfunctie alleen te gebruiken wanneer deze daadwerkelijk nodig is. Hieronder leert u welke vorstbeschermers het meest geschikt zijn voor gebruik in de garage en waar u op moet letten.

Van gas naar elektrisch: Welke frost guard modellen zijn geschikt voor de garage?

Verschillende soorten vorstbeschermers zijn in de handel verkrijgbaar. Niet alle modellen zijn echter even geschikt voor gebruik in de garage. De doorslaggevende factor hier is het doel van het gebruik, daarom moet de garage vorstvrij worden gehouden. De volgende types zijn geschikt voor het verwarmen van de garage:

Elektrische vorstbeschermers – de allrounder onder de kachels

Elektrische vorstbeschermers kunnen flexibel worden gebruikt en kunnen overal worden gebruikt waar hun diensten nodig zijn. De elektrisch bediende vorstbeschermers zijn echter alleen voorwaardelijk geschikt voor gebruik in de garage. Als de garage geen stroomaansluiting heeft, moet u overschakelen naar een vorstbescherming met gas- of kerosinewerking.

Elektrische vorstbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende functies. Bovenal zijn apparaten met een thermostaat of een timer voordelig, waarmee het vorstvrije karakter van de garage betrouwbaar kan worden bereikt. Je kunt ook een thermostaat gebruiken om te voorkomen dat de temperatuur onder een bepaalde waarde zakt.

Als u de garage wilt gebruiken voor overwinterende planten, dan is een vorstbeschermer met thermostaat aan te raden. Via de thermostaat kunt u de temperatuur individueel instellen volgens de respectievelijke vereisten en de vorstbeschermer verwarmt de kamer zodra deze eronder valt. Als de garage slechts tijdelijk moet worden verwarmd om de kamer vorstvrij te houden, dienen vorstbeschermers met timers goed.

Gas vorstbescherming – ook voor garages zonder elektriciteitsaansluiting

Als er geen stroomaansluiting in de garage is, zijn vorstbeschermers op gas een alternatief. Deze hebben alleen een gasfles nodig voor gebruik, die in elke ijzerhandel verkrijgbaar is. Daarnaast zijn de gas frost guards al voor weinig geld verkrijgbaar en dus goedkoop in aanschaf.

De gas frost guard creëert een vlam die warmte afgeeft aan de omgeving. In de regel kan dit worden geregeld via een thermostaat, waarmee u de mate kunt aanpassen waarin de garage moet worden verwarmd. Om veiligheidsredenen moet u bij het kopen van een gasvorstbeschermer ervoor zorgen dat deze een piëzo-ontsteking en een beschermende grille heeft.

Bovendien moet de door gas aangedreven vorstbescherming worden uitgerust met een zuurstoftekortbescherming die de verwarming automatisch uitschakelt als de zuurstofconcentratie niet wordt bereikt. Als deze functies worden gegeven, is de gas frost guard een zeer goed alternatief voor de elektrisch bediende kachel.

Petroleum vorstbescherming – ideaal voor incidenteel gebruik

Net als bij de door gas aangedreven vorstbescherming hebt u geen stroomaansluiting nodig voor het model met kerosine, wat zeer voordelig blijkt te zijn bij gebruik in de garage. Net als bij de modellen op gas genereert de kerosine vorstbescherming een vlam waardoor warmte in de kamer wordt afgegeven.

Hoewel het mogelijk is omen de kerosine vorstbeschermers zijn relatief goedkoop in aanschaf, maar de bedrijfskosten zijn relatief hoger dan bij de gaskachel. Voor incidenteel gebruik worden de kerosinemodellen echter sterk aanbevolen als een elektrische vorstbescherming uit den boze is vanwege een gebrek aan stroomaansluiting.

Frost Guard Garage: krijg de waarde van uw klassieke auto

Niet alleen koudegevoelige planten verhuizen in het koude seizoen naar een winterverblijf, ook klassieke auto’s moeten beschermd worden tegen de winterse weersomstandigheden. Om het item van de collector tegen vocht te beschermen, moet de garage droog en vorstvrij zijn. Evenzo moeten grote temperatuurschommelingen worden vermeden om de vorming van condensatie te voorkomen.

Houd dus niet alleen de luchtvochtigheid in de garage in de gaten met een hygrometer, maar idealiter ook de temperatuur als de winterkwartieren niet voldoende geïsoleerd zijn. Met een vorstbescherming met thermostaat kunt u de temperatuur constant houden en schommelingen effectief voorkomen.

Winterkwartier garage: vorstbeschermer voor het overwinteren van planten

Als er geen kas beschikbaar is, kan de garage ook worden gebruikt als winterverblijf voor koudegevoelige planten. De keuze van de vorstbescherming hangt af van de respectieve vereisten van de planten. Als de garage alleen vorstvrij moet worden gehouden, wordt een vorstbeschermer met timer aanbevolen.

Als de planten echter een bepaalde minimumtemperatuur nodig hebben om zich comfortabel te voelen in hun winterkwartieren, moet u een vorstbeschermer met thermostaat gebruiken. Zo creëer je de optimale omstandigheden voor je planten en kun je er volgend jaar nog van genieten.

Belangrijk: Naast warmte hebben sommige plantensoorten ook licht nodig. Voor garages zonder ramen kan in dit geval extra verlichting nodig zijn.

Voor hobby-ambachtslieden: vorstbeschermer om de hobbyruimte te verwarmen

De garage is de ideale plek om handmatige activiteiten uit te voeren. Als hobbyvakman ben je altijd in beweging, maar in de winter kan het in de hobbykamer vrij snel koud worden. Met een vorstbeschermer kun je de hobbyruimte niet alleen vorstvrij houden, maar kun je hem ook gebruiken om de hobbykamer voor te verwarmen.

Met behulp van een timer kun je de hobbyruimte gericht verwarmen. Met behulp van de timer kunt u de looptijden van de vorstbeschermer gericht plannen en aanpassen aan de buitentemperatuur. Op deze manier hoeft de kachel niet continu te draaien en kunnen de bedrijfskosten worden verlaagd.

Gebruik als opslagruimte: bescherm de garage tegen vorst

Er is niet altijd voldoende ruimte in de kelder of zolder en dus wordt de garage vaak gebruikt als berging. Meubels of elektrische apparaten in het bijzonder hebben echter een droge en vorstvrije ruimte nodig om niet te worden beschadigd door opslag. Condensatie veroorzaakt door temperatuurschommelingen moet indien mogelijk ook worden vermeden.

Ook hier wordt het gebruik van een vorstbescherming aanbevolen om de temperatuur indien nodig te regelen. Afhankelijk van het type items dat wordt opgeslagen, kan het ook voordelig zijn om een vorstbeschermer met thermostaat te gebruiken om de temperatuur in de garage constant te houden. Vorstbeschermers met timers bieden hier echter al zeer goede diensten.

Vorstbeschermers voor de garage: geschikte modellen in één oogopslag

Afhankelijk van het beoogde gebruik zijn er verschillende modellen beschikbaar voor gebruik in de garage. We hebben een kleine selectie modellen voor u geselecteerd die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden en geschikt zijn voor gebruik in de garage:

Stiebel Eltron muurvorstbeschermer CNS met weektimer

De Stiebel Eltron CNS convector is aan de muur gemonteerd om ruimte te besparen en is ideaal voor gebruik in de hobbyruimte. De moderne vorstbescherming is niet alleen visueel overtuigend, maar ook de functies maken het een veelzijdig apparaat. De temperatuur kan naar wens worden geregeld via de geïntegreerde controller met weektimer.

Via het bedieningspaneel kunt u de temperatuur instellen in stappen van 0,5 °C van +5 tot +30 °C. Een antivriesinstelling houdt ook de temperatuur constant op 7°C. Om oververhitting te voorkomen is de Stiebel Eltron CZS convector uitgerust met een temperatuurzekering. Verder heeft de vorstbeschermer een kinderslot.

Tepro Gas Frost Guard met Thermostaat

Als u de garage wilt gebruiken als winterhuis voor planten, is de Tepro Gas-FroStwächter optimaal geschikt. De vorstbescherming op gas is uitgerust met een thermostaat en maakt het mogelijk om de temperatuur op vijf niveaus te regelen. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt, schakelen de branders over naar een lager niveau.

Daarnaast heeft de Tepro gas frost monitor een zuurstoftekortbeveiliging die de gastoevoer uitschakelt zodra het zuurstofgehalte in de ruimtelucht onder een waarde van ongeveer 17,5 procent zakt. Voor gebruik heb je alleen een standaard gasfles nodig, een stroomaansluiting hoeft niet in de garage aanwezig te zijn.

Aktobis Elektrische Frost Guard WDH-BGP09 met Ventilatorverwarming

De Aktobis Electric Frost Guard WDH-BGP09 heeft een krachtige blower die indien nodig ook zonder verwarmingsfunctie kan worden gebruikt. Het apparaat heeft twee kachels met een vermogen van 4,5 of 9 kW. De ventilatorkachel zorgt voor een optimale warmteverdeling in de ruimte, wat vooral voordelig is bij het overwinteren van koudegevoelige planten.

De temperatuur kan via de geïntegreerde thermostaat traploos worden ingesteld van 0 tot 45°C. De Aktobis vorstbescherming is uitgerust met oververhittingsbeveiliging, waardoor deze geschikt is voor continu gebruik. In het geval van een stroomstoring blijven de instellingen behouden. Bovendien is de vorstbescherming beschermd tegen brandstofwater.

Vellemann Petroleum vorstbeschermer TC84100N voor ruimtes tot 18 m²

De Vellemann Petroleum Frost Guard TC84100N houdt ruimtes met een grootte tot 18 vierkante meter vorstvrij gedurende 18 uur. De tank heeft een volume van 4,6 liter, wat zorgt voor een werking gedurende enkele uren. De vorstbescherming van Vellemann wordt bediend met pure kerosine. Een stroomaansluiting is niet vereist.

De TC84100N Petroleum Frost Guard is een kosteneffectieve oplossing en is geschikt voor incidenteel gebruik. Hoewel de vorstbescherming niet geschikt is voor continu gebruik, biedt deze flexibel gebruik, waardoor deze ook in andere ruimtes, zoals kassen, kan worden gebruikt.