Vorstbescherming voor campers – vorstbescherming en verwarming voor het koude seizoen

Vorstbeschermer voor campers

De vorstbescherming in de camper of caravan zorgt voor een goede service op meerdere vlakken. Aan de ene kant dient het als vorstbescherming tijdens de overwintering van het voertuig en aan de andere kant als een praktische hulpverwarming tijdens het winterkamperen. Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende soorten vorstbeschermers beschikbaar, die verschillende functies hebben.

Als u een camper bezit, wilt u deze veilig door de winter brengen. Dit geldt natuurlijk ook voor de caravan. Hiervoor heeft u niet alleen een geschikte standaard voor de camper of caravan nodig, maar ook een vorstbescherming, die bijvoorbeeld beschermt tegen vorstgerelateerde schade aan waterleidingen en tanks.

Naast bescherming tegen vorstschade dient de vorstbescherming in de camper ook in de winter als praktische hulpverwarming. Echte kampeerliefhebbers missen het buitenavontuur niet, zelfs niet in de winter. In het koude seizoen is de verwarming van de camper echter vaak niet voldoende om deze voldoende te verwarmen, daarom is een andere warmtebron nodig.

Hieronder leert u welke frost guard modellen geschikt zijn voor gebruik in campers en caravans en welke voor- en nadelen deze hebben.

Frost guard camper: bescherming tegen koudeschade in de winter

Vooral waterleidingen zijn in de winter vorstgevoelig. Bevroren waterleidingen zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook dure vorstschade achterlaten. Door de vorst bevriezen de leidingen en kunnen daardoor barsten. Vaak wordt de kraanwaterschade pas tijdens gebruik gedetecteerd, wat verdere schade kan veroorzaken.

Hoewel winterbestendige campers meestal geïntegreerde vorstbeschermers hebben, die de waterleidingen en de watertank vorstvrij houden. Er zijn echter nog steeds plaatsen waar restvocht kritisch kan zijn tijdens de overwintering. In dit geval kan het voordelig zijn om een externe vorstbeschermer te gebruiken die specifiek op deze punten wordt gebruikt.

Betrouwbare bescherming van kabels tegen vorstschade

Om de kabels in de camper vorstvrij te houden, zijn er verschillende mogelijkheden. Kritische punten kunnen worden verwarmd met een verwarmingskabel om ze te beschermen tegen het ontstaan van vorst. Een verwarmingskabel is een goedkope oplossing, maar houdt ook alleen het gebied waar het was bevestigd vorstvrij.

Uitgebreide bescherming, aan de andere kant, wordt geleverd door een vorstbeschermer, die wordt gebruikt om het hele interieur te verwarmen. Hier kunt u kiezen tussen modellen met thermostaat of timer. Terwijl vorstschermen met timer alleen verwarmen op de geprogrammeerde tijden, wordt de verwarming van vorstschermen met thermostaat alleen geactiveerd wanneer de temperatuur onder de ingestelde waarde daalt.

Frost guard motorhome: hulpverwarmers voor winterkamperen

Naast bescherming tegen vorstschade is de vorstbescherming ook relevant voor het verwarmen van de camper in het koude seizoen. Winterkamperen is best een interessante ervaring. De ijzige nachten kunnen de vreugde echter vertroebelen als de verwarming van de camper of caravan niet genoeg is om het interieur te verwarmen.

Met een vorstbeschermer kunt u de temperatuurdaling effectief tegengaan en met weinig moeite een aangename kamertemperatuur bereiken. Afhankelijk van uw behoeften kunt u ook kiezen tussen een vorstbescherming met thermostaat of met een timer. De in de handel verkrijgbare modellen verschillen ook qua bedrijfsmodus.

Om de verwarming te vergemakkelijken, kunnen ook andere maatregelen nuttig zijn om de camper winterbestendig te maken:

YouTube

Door de video te laden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Elektrische vorstbeschermers: kosteneffectief en gebruiksvriendelijk

Elektrisch bediende vorstbeschermers bieden het voordeel dat ze slechts een korte opwarmtijd nodig hebben en indien nodig direct klaar zijn voor gebruik. Bovendien zijn elektrische vorstbeschermers al beschikbaar voor weinig geld in de handel en kunnen ze ook worden gebruikt in besloten ruimtes zonder SDit is de eerste keer dat we een debat over dit onderwerp hebben. Daarnaast is de geluidsoverlast van elektrische kachels laag.

Het nadeel van de elektrische vorstbeschermers is de benodigde stroomaansluiting, die niet altijd beschikbaar is, evenals de hoge bedrijfskosten. Hier wordt het gebruik van vorstbeschermers met thermostaat of timer aanbevolen om de kachel naar wens te kunnen bedienen. Op deze manier kan het stroomverbruik worden geminimaliseerd zonder dat u hoeft af te zien van de geruststellende warmte.

Vorstbeschermers op gas: alleen aanbevolen bij voldoende ventilatie

Vorstbeschermers die werken met propaangas zijn een optimaal alternatief voor elektrische kachels. Omdat propaangas op verschillende plekken op de camping wordt gebruikt, is een gasvorstmonitor ook geschikt voor verwarming. Om veiligheidsredenen moet worden gezorgd voor voldoende ventilatie bij het gebruik van gasgestookte verwarmingstoestellen als gevolg van koolmonoxide.

Naast propaangas wordt butaangas ook gebruikt in door gas aangedreven vorstbeschermers. Omdat butaangas echter duurder is, kiezen veel camperbezitters voor butaankachels. Als de vorstbescherming echter niet permanent moet worden gebruikt, kunnen ze nog steeds een kosteneffectief alternatief zijn voor elektrisch bediende modellen.

Vorstbescherming met dieselverwarming: voordelig tijdens het reizen

Als u met een camper of caravan reist, heeft u betrouwbare verwarming nodig die overal ter wereld kan worden gebruikt. Hier bieden dieselverwarmers bepaalde voordelen. Terwijl gasvorstbeschermers altijd moeten zorgen voor volle gasflessen, hoeft u met dieselverwarmers niet te onthouden om ze op tijd te vullen.

Diesel is overal verkrijgbaar bij elk tankstation. Om de kachel te gebruiken, hoeft u ook geen gasfles bij te vullen. Hoewel deze modellen duurder zijn om te kopen, overtuigen ze op hun beurt door extreem lage bedrijfskosten, waardoor ze zichzelf snel terugverdienen.

Vorstbescherming voor campers &Co.: Deze modellen zijn geschikt

Verschillende vorstbeschermers voor campers zijn beschikbaar op de markt. Hieronder willen we drie modellen presenteren die geschikt zijn voor gebruik in campers en caravans en een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.

ETE ETMATE dieselluchtverwarmer met afstandsbediening

ETE ETMATE LJ4KZRQHSZ123

De ETE ETMATE dieselluchtverwarmer is geschikt voor gebruik in zowel campers als caravans. De dieselkachel kan worden gebruikt om het interieur te verwarmen en te beschermen tegen vorst. Voor dit doel heeft het een automatische kamertemperatuurregeling met thermostaat en twee werkmodi.

Verder is de ETE ETMATE dieselluchtverwarmer voorzien van een afstandsbediening, waarmee u met één druk op de knop de ruimte kunt verwarmen. Daarnaast beschikt deze vorstbescherming over een continu diagnose- en bewakingssysteem. De brandstoftoevoer voor de werking van de kachel is afkomstig uit de eigen tank van het voertuig.

Honeywell HZ-510E keramische ventilatorverwarming met automatische antivries

De Honeywell HZ-510E keramische ventilatorkachel heeft niet alleen praktische functies, maar maakt ook indruk met zijn aantrekkelijke uiterlijk. De kachel is ontworpen voor een ruimtegrootte tot 22 vierkante meter en biedt een optimale warmteverdeling door een brede straling. Dankzij de oververhittingsbeveiliging en het beveiligingssysteem is een veilige werking gegarandeerd.

De Honeywell HZ-510E keramische ventilatorkachel is uitgerust met twee schakeltrappen met een vermogen van 1100 en 1800 watt. De geïntegreerde thermostaat maakt ook een constante kamertemperatuur mogelijk en vermindert het stroomverbruik. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt, schakelt de ventilatorkachel uit. Het apparaat heeft ook een automatische vorstbescherming.

As-Schwabe Ice Stop verwarmingskabel met thermostaat

De As-Schwabe Ice-Stop verwarmingskabel is ideaal om kabels in de camper te beschermen tegen vorst. De vorstbescherming heeft een kabellengte van twee meter en is bovendien voorzien van een aansluitkabel van twee meter lang. Met een vermogen van 15 watt verbruikt de As-Schwabe Ice-Stop verwarmingskabel ook weinig stroom.

Hoewel de verwarmingskabel goedkoop te kopen is, heeft deze een geïntegreerde thermostaat. De vorstbescherming schakelt automatisch in bij een temperatuur van +3°C en weer uit bij +10 °C. De As-Schwabe Ice-Stop verwarmingskabel is voorzien van een veiligheidsschakelaar en is geschikt voor binnen- en buitengebruik.