Tower Fan Vergelijking

Torenventilatoren met watertank en koeling

Torenventilatoren met watertanks zijn niet alleen in staat om de lucht in de kamer te koelen, maar hebben ook een positief effect op het binnenklimaat vanwege de resulterende vochtigheid. Dit is een positieve extra functie, vooral voor mensen met allergie en mensen met gevoelige slijmvliezen.

Het is bijzonder praktisch dat een torenventilator met watertank niet alleen in de zomer als ventilator kan worden gebruikt, maar ook kan worden gebruikt als luchtbevochtiger in droge verwarmingslucht in de winter, waardoor twee afzonderlijke apparaten in één worden gecombineerd. Als u op dit moment een behoefte heeft, is het de moeite waard om te investeren en een goed apparaat te kopen dat bestand is tegen dubbel gebruik en aan al uw verwachtingen voldoet.

Torenventilatoren met aromafunctie

Torenventilatoren met aromafunctie hebben een compartiment of tank waarin etherische oliën kunnen worden geplaatst, waarvan de geur de ventilator vervolgens in de kamer verspreidt met de verdreven lucht. Dit is vooral prettig als dergelijke geuren je helpen om te ontspannen of als je de ventilator in ruimtes wilt plaatsen waar een hogere geurbelasting is, bijvoorbeeld in fitnessruimtes.

Op afstand bedienbare torenventilatoren

De mogelijkheid van afstandsbediening is nu bijna overal standaard voor torenventilatoren. Er zijn torenventilatoren die met een afstandsbediening en op het apparaat zelf kunnen worden bediend en die alleen via de afstandsbediening kunnen worden bediend.

Welke variant bij jouw voorkeuren past moet je zelf bepalen. Kortom, een extra bedieningsoptie op het apparaat is bijzonder voordelig in twee gevallen:

  1. Je gebruikt de torenventilator maar af en toe. In dit geval kan het je overkomen dat de batterijen leeg zijn en je geen reservebatterijen in huis hebt. Vooral in de zomer, wanneer je het niet meer kunt uitstaan in het appartement of je je ’s nachts herinnert dat je een torenventilator hebt die je leven gemakkelijker kan maken, is zo’n situatie frustrerend. Als u het apparaat in dit geval anders kunt inschakelen en aanpassen, zult u geen problemen ondervinden.
  2. Ze hebben de neiging om kleine dingen te verliezen of te missen. De afstandsbedieningen van torenventilatoren zijn vaak zo klein dat ze gemakkelijk in de palm van je hand passen. Dienovereenkomstig glijden ze snel in de bankspleet of kunnen ze in het appartement worden gedeponeerd en niet meteen worden gevonden. Vooral als u uw torenventilator in meerdere kamers wilt gebruiken, kan dit een probleem worden.

Als u de nodige zelfdiscipline hebt, kunt u een apparaat kopen met een magnetische afstandsbedieningshouder of compartiment voor de afstandsbediening. Zo weet je altijd waar de afstandsbediening is, maar verlies je ook het comfort dat een afstandsbediening daadwerkelijk mogelijk maakt.

Bijzonder stille torenventilatoren

In vergelijking met voetstukventilatoren zijn torenventilatoren over het algemeen stiller vanwege het ontbreken van een rotor. Door de verschillende bedieningssterktes van torenventilatoren kunt u er ook zeker van zijn dat alle modellen het laagste geluid op het laagste niveau produceren.

Om erachter te komen hoe hard of stil een geluid is, moet u de decibelwaarde in de gaten houden bij het kopen van een product. Alle geluiden met een waarde tussen de 40 decibel en 60 decibel worden door het menselijk oor als aangenaam en vrij rustig ervaren.

Ter vergelijking: Een decibelwaarde van 40 komt overeen met een fluistering, zachte muziek of de geluiden in een rustige woonstraat ’s nachts. Ongeveer 55 decibel bereikt het geluid van regen, een koelkast, rustige gesprekken of normale geluiden in het appartement. Vanaf ongeveer 80 decibel blijken geluiden luid te zijn, maar zelfs een stofzuiger met een geluidsniveau van 70 decibel zou voor een langere periode aangenaam zijn, laat staan ’s nachts.

De meeste torenventilatoren zitten niet ver boven een geluidsniveau van 60 decibel, zelfs niet bij piekbedrijf. Als je erg gevoelig bent, zorg er dan voor dat de torenventilator die je in gedachten hebt bij de minste intensiteit groot genoeg is om de lucht in de kamer te verfrissen, maar stil genoeg om je niet te storen.

Torenventilatoren met timerfunctie

Met de timerfunctie op sommige beschikbare torenventilatoren kunt u het apparaat slechts gedurende een bepaalde periode laten draaien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het uitschakelen. Dit is vooral handig als u een van die mensen bent die vergeet hun elektrische apparaten uit te schakelen wanneer ze het huis verlaten.

Als u nunken “Dit kan mij niet overkomen!”, laat je verrassen door hoe rustig sommige torenventilatoren werken. Als je niet in dezelfde ruimte bent en de wind niet voelt, kan het al snel gebeuren dat je er niet meer aan denkt dat de ventilator is ingeschakeld.

De functie van een vaste bedrijfstijd kan ook handig zijn als u op warme dagen de verlichting van koele lucht niet wilt opgeven, maar een gevoelig immuunsysteem hebt en vatbaar bent voor verkoudheid. Wanneer de torenventilator uitgaat, weet je automatisch dat het nu tijd is voor een pauze.

Tip: Of je nu een gevoelig immuunsysteem hebt of niet, je moet nooit direct in de luchtstroom van de ventilator zitten, ook al zou dit een (bijna) onweerstaanbare verleiding moeten zijn, vooral op zeer warme dagen.

Op zwoele zomeravonden vinden veel mensen het ook moeilijk om in slaap te vallen. Door een licht briesje in de slaapkamer kun je gemakkelijk wat verkoeling vinden en ontspannen in slaap vallen, in plaats van uitgeput en zenuwachtig van links naar rechts te draaien. Als je eenmaal in slaap bent gevallen, is je lichaam echter meestal in staat om de warmte te compenseren en heeft het de luchtstroom niet meer nodig. Een apparaat dat zichzelf uitschakelt is de optimale oplossing tijdens deze nachten.

Als je een lichte slaap hebt, test dan vooraf of de apparaten die je op de shortlist hebt staan geluid maken als je uitzet en of je dit geluid vervelend vindt of dat het misschien zelfs uitgeschakeld is.

Kleine torenventilatoren

De meeste torenventilatoren zijn tussen de 80 en 120 centimeter groot. Er zijn echter ook enkele modellen die met 75 centimeter iets kleiner zijn. Of deze 5 centimeter voor jou een verschil maken, alleen jij kunt zelf antwoorden.

In ieder geval zijn kleine torenventilatoren een aanwinst voor zeer kleine ruimtes, omdat grotere apparaten in dit geval vaak te sterk zijn en de luchtstroom als onaangenaam kan worden ervaren. Vanwege hun lagere gewicht worden ook kleine apparaten aanbevolen als ze afwisselend op veel verschillende plaatsen moeten worden geplaatst. Kleine torenventilatoren nemen ook weinig ruimte in op de werkplek en kunnen zo uw dagelijkse kantoorleven in de zomer vereenvoudigen.

Tip: Als u van plan bent om een torenventilator op uw werkplek te installeren, zorg er dan voor dat u van tevoren met uw werkgever en collega’s praat. De sensaties van temperatuur en windkracht verschillen vaak sterk. Als uw collega’s zich ongemakkelijk voelen bij het apparaat of als uw supervisor bezwaar maakt, moet u deze beslissing accepteren en naar andere oplossingen zoeken.

Oscillerende torenventilatoren

Oscillerende torenventilatoren draaien van links naar rechts en verdelen koele lucht over een groter gebied dan torenventilatoren zonder oscillatie. Afhankelijk van het apparaat is de hoek waaronder het apparaat draait groter of kleiner. Voor kleinere kamers is een kleinere rotatiehoek voldoende, in grotere kamers moet een torenventilator met een groter bereik worden geselecteerd, zodat de luchtuitwisseling gelijkmatig door de kamer plaatsvindt.

De oscillatiefunctie draait alleen van rechts naar links. Als u een torenventilator wilt kopen die de koele lucht zelfs in hoogte verdeelt, moet u de ventilator verhoogd plaatsen, een apparaat kopen dat in hoogte verstelbaar is of een draaifunctie heeft. Door de draaifunctie kan de ventilator naar achteren gekanteld worden, waardoor de lucht niet meer parallel aan de vloer naar buiten stroomt, maar naar het midden van de ruimte wordt geleid.