Trotec luchtontvochtiger – betrouwbare hulp voor het huishouden

Trotec luchtontvochtigers kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. De functionaliteit is echter in alle kamers hetzelfde. Houd voldoende afstand van omringende objecten zodat de luchtontvochtiger soepel werkt.

Opgezet in particuliere huishoudens

Het privé appartement of huis is waarschijnlijk de belangrijkste plaats voor een luchtontvochtiger. Er zijn hier tal van ruimtes die een te hoge luchtvochtigheid hebben en aanzienlijk kunnen profiteren van ontvochtiging.

Woonkamer

De woonkamer is een van de meest gebruikte. Dienovereenkomstig varieert de luchtvochtigheid soms sterk. Dit kan onder andere stijgen door planten, ventilatie of andere omstandigheden en dan weer zinken. Sinds de Trotec luchtontvochtigers met minder dan 50 dB a zeer stille werking , ze kunnen ideaal worden geplaatst in de woonkamer.

Slaapkamer

Vooral in de slaapkamer is de luchtvochtigheid meestal erg hoog. Niet zelden leidt dit tot schimmelvorming achter het bed of in de hoeken van de kamer. Omdat we ’s nachts veel zweten, komt hier een luchtontvochtiger zoals geroepen. Zorg er bij het kopen van een Trotec luchtontvochtiger voor dat je een zo stil mogelijk apparaat aanschaft. Trotec biedt veel modellen die worden geleverd met een geluidsniveau van slechts 42dB.

Badkamer

De badkamer wordt vooral gestrest door de douche, het bad of natte wasgoed. Hoewel de meeste badkamers alleen zijn uitgerust met tegels en schimmel het moeilijker heeft, is dit niet onmogelijk. Schimmel bezinkt bij onder andere een te hoge luchtvochtigheid in siliconen gewrichten op douche en in de badkamer en verkleurt ze. Een te hoge luchtvochtigheid moet daarom ten koste van alles worden vermeden.

Een luchtontvochtiger van Trotec kan helpen om deze luchtvochtigheid weer te reguleren. Als u alleen op zoek bent naar ondersteuning wanneer dat nodig is, kunt u de luchtontvochtiger optioneel alleen inschakelen na het douchen of het ophangen van natte was. De SuperDry-functie helpt de prestaties te optimaliseren en de ontvochtiging te versnellen.

Kelder

De kelder is vaak donker, nat en soms zelfs muf. Dit komt door het feit dat de kamers niet verwarmd worden en vocht zich sneller kan verspreiden. Als de kelderruimte echter wordt ontvochtigd, verdwijnt de muffe geur onvermijdelijk.

Gebruik na waterschade

Het maakt niet uit of het een privéhuishouden of een bedrijf is, een luchtontvochtiger komt na een waterschade zoals genoemd. Het vocht dringt meestal door in muren en tapijt en het duurt soms dagen voordat dit vocht is verwijderd. Een goed geplaatste luchtontvochtiger verwijdert precies dit vocht vele malen sneller van de muren, waardoor de schade sneller hersteld kan worden.
Zeer krachtige luchtontvochtigers van Trotec kunnen meer dan 50 liter per dag in de kamer ophalen, waardoor de gevolgen van waterschade tot een minimum worden beperkt.

Vestiging in de commerciële sector

Sterke luchtontvochtigers of zogenaamde bouwdrogers hebben hun ideale toepassingsgebied in de commerciële sector. Op de bouwplaats moet het soms snel gaan. Echter, weersomstandigheden & Co. dwarsbomen uw plannen. Om ervoor te zorgen dat Materialen sneller drogen en de bouw kan dus worden voortgezet, een krachtige bouwdroger is onvermijdelijk.

Wandmontage of plaatsing op de vloer?

Niet iedereen heeft genoeg ruimte op de vloer om grotere luchtontvochtigermodellen op te zetten. Als alternatief nemen velen hun toevlucht tot wandmontage. Dit wordt echter slechts voorwaardelijk aanbevolen. De luchtontvochtiger moet op voldoende afstand van omringende objecten, inclusief de muur, worden geplaatst. Wandmontage of plaatsing op een plank wordt zo geëlimineerd. Het is beter om het apparaat in het midden van de kamer op de vloer te plaatsen.

Voor welke kamergrootte zijn Trotec luchtontvochtigers geschikt?

Zowel kleine als grote luchtontvochtigers zijn verkrijgbaar bij Trotec. Om een beter overzicht te hebben van de individuele modellen, zijn de Trotec luchtontvochtigers hieronder onderverdeeld in maten.

Luchtontvochtiger voor kleine ruimtes

Kleinere luchtontvochtigers zijn vooral geschikt voor het gastentoilet, het kantoor of de gang. Ze bieden iets lagere prestaties, maar zijn voldoende voor kleine ruimtes.

Luchtontvochtiger voor middelgrote ruimtes

Luchtontvochtiger voor middelgrote ruimtes zijn waarschijnlijk de meest voorkomende modellen van Trotec. Woonkamers, slaapkamers, middelgrote badkamers of kelderkamers profiteren van de goede ontvochtigingsprestaties.

Luchtontvochtiger of bouwdroger voor grote ruimtes

Zeer grote kamers, of zelfs commerciële zaken, kunnen worden ontvochtigd met krachtige luchtontvochtigers. Grote woon- en eetgedeeltes en keldercompartimenten drogen in een mum van tijd weer op.

Reiniging van Trotec luchtontvochtigers

Bij het reinigen van de luchtontvochtigers zijn er enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hoe vaak het apparaat moet worden schoongemaakt en welke middelen hiervoor kunnen worden gebruikt, kunt u hier achterhalen.

Hoe vaak moet de luchtontvochtiger worden gereinigd?

Hoe vaak de Trotec luchtontvochtigers echt gereinigd moeten worden, hangt af van verschillende punten. In het bijzonder de Bedrijfstijd en het beoogde gebruik een grote rol. Als je de luchtontvochtiger maar een paar keer per jaar nodig hebt, moet je maximaal 1 x per jaar schoonmaken. Bij continu bedrijf worden de afstanden echter aanzienlijk verminderd.
Het milieu heeft ook een grote invloed op de schoonmaak. Als de luchtontvochtiger wordt gebruikt in een zeer stoffige omgeving, is reiniging met regelmatige tussenpozen noodzakelijk.

Reinigingsmodellen met luchtzuivering

Trotec biedt ook modellen met een geïntegreerde luchtreiniger. In plaats van water werkt de luchtreiniger echter met filters. Afhankelijk van het apparaat kunnen de filters worden vervangen of zelfs eenvoudig worden gewassen.
Nogmaals, het hangt af van de werking en de omgeving. Reiniging van het filter kan dus nodig zijn na 6 maanden of eerder.

Welke reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt?

Bij het reinigen moeten chemische en zeer agressieve reinigingsmiddelen worden vermeden. Deze kunnen de luchtontvochtiger beschadigen en het materiaal beschadigen. Het is beter om het grove vuil te verwijderen met een vochtige doek te verwijderen. Hiervoor kan ook de grove kant van een spons worden gebruikt.
Maar zorg er ook hier voor dat het materiaal niet beschadigd raakt. Anders zullen ziektekiemen een betere grip vinden. Zeer zware vervuiling in het waterreservoir kan worden behandeld met huishoudelijke producten zoals citroen of verdunde azijnessentie.

Waar moet rekening mee worden gehouden tijdens het schoonmaken?

Voordat u de luchtontvochtiger schoonmaakt, moet u deze eerst uit de voeding verwijderen. Als de luchtontvochtiger kort daarvoor nog in bedrijf was, moet u ook wachten tot de luchtontvochtiger volledig is afgekoeld. Voor moeilijk bereikbare componenten op het apparaat is een oude tandenborstel geschikt. Het waterreservoir moet ook genomen voor het schoonmaken worden.
Nadat alle oppervlakken zijn gereinigd en de tank volledig is bevrijd van vuil en afzettingen, moeten alle onderdelen uitgebreid drogen. Pas dan kan het apparaat weer worden ingeschakeld.